Studio PlatinumGames vybralo přes milion dolarů na remaster Wonderful 101

Vývojáři z PlatinumGames už několik dní lákali na spuštění nového projektu. Došlo k němu včera večer a cíle se podařilo dosáhnout za pár minut.

Nyní už máme jasno, co je tajným projektem PlatinumGames. Včera večer byla na Kickstarteru spuštěna kampaň pro remaster The Wonderful 101 s cílem vybrat necelých 50 tisíc dolarů. Na dosažení této částky stačilo komunitě necelých 20 minut

Není to ale jen o Switchi, na který si komunita tento titul žádala nejvíce. Aby vyšly i verze pro ostatní konzole, stanovili vývojáři další milníky. Pro PC to bylo 250 tisíc a pro PlayStation 4 500 tisíc dolarů. Nyní celková částka přesahuje 1 milion dolarů

Proč se ale tak velké studio pustilo do Kickstarteru místo toho, aby na remasteru pracovalo s vydavatelem? Zdůvodňují to tím, že si už dlouho přejí vydat sami za sebe vlastní značku, ale prostředky studia zatím nestačí. Proto požádali o pomoc komunitu. 

The Wonderful 101 je hack'n'slash akce, stejně jako většina ostatních her od PlatinumGames, která vyšla roku 2013 na konzoli WiiU. Fanoušci si dlouhou dobu přáli, aby se dostala i na další platformy, zejména pak na Nintendo Switch. Už v minulosti přímo ze studia přicházeli zprávy, že by rádi něco takového udělali, ale až nyní můžeme s jistotou říct, že se na remasteru opravdu pracuje. Jeho datum vydání je ale zatím v nedohlednu. 

Váš názor Další článek: Příběh GTA 5 si díky modifikaci můžete kompletně užít ve virtuální realitě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,