Summer Game Fest: sliby Xboxu, novinky Nintenda a Hawkeye v Avengers

Máme před sebou stále celý měsíc plný herních oznámení. Ani poslední týdny se neobešly bez prezentací v čele s Xboxem.

Nintendo Direct Mini

I když se oficiálně Nintendo do festivalu Summer Game Fest nezapojilo, tak během léta také pořádá vlastní prezentace. Tentokrát to nebyl plnohodnotný Direct, ale jeho menší verze, ve které se ukázalo jen pár menších titulů. Rozjelo to DLC pro rytmickou hru  Cadence of Hyrule. Budou celkem tři a po jejich vydání přijde i kompletní edice.

Direct Mini trval necelých 10 minut. I když Nintendo už předem zmiňovalo, že se ukáží jen tituly od third-party studií, které už dříve byly oznámeny. Očekával jsem tedy, že se ukáže něco nového například z remasteru Crysis nebo No More Heroes III. Kromě Cadence of Hyrule se z dříve oznámených her ukázalo jen WWE 2K Battlegrounds, což je arkádová verze těchto zápasů.

Přeci jen ale došlo i na oznamování novinek. Studio First Watch Games představilo svoji prvotinu Rogue Company. Jedná se o multiplayerovou střílečku z pohledu třetí osoby. Na první pohled vypadá jako další z řady battle royale her, ale ve skutečnosti je to klasická multiplayerovka. Spolu s představením byl rovnou spuštěn i předběžný přístup na PC, Xbox One, Nintendo Switch a PlayStation 4. Abyste si mohli zahrát, tak si musíte pořídit Starter pack. Po vydání plné verze by ale Rogue Company měla být free-to-play.

Nakonec se ukázaly hned dva díly série Shin Megami Tensei. U nás sice není moc populární, ale ve světě má miliony fanoušků. V HD remasteru se vrátí třetí díl s podtitulem Nocturne, který původně vyšel v roce 2003 na PlayStation 2. Poté byl oznámen i vývoj Shin Megami Tensei V, na který fanoušci dlouho čekali.

Nintendo ale učinilo velmi zvláštní rozhodnutí. Japonská verze tohoto Directu se liší od těch ostatních. Vyškrtli z ní WWE a objevilo se tam více titulů. Kromě Fairy Tailu, který vychází na konci měsíce, bylo oznámeno pokračování JRPG Atelier Ryza 2. Je to zvláštní i vzhledem k tomu, že první Atelier Ryza byl celosvětově nejúspěšnějším dílem série. Kromě toho přišlo i oznámení data vydání hry Sakuna: Of Rice and Ruin, která se objevila na loňské E3. Na tu se můžete těšit 10. listopadu.

Váš názor Další článek: Netflix nezastavuje, chystá se i filmová adaptace Beyond Good & Evil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,