Super Mario World DX – božský Mario je opět tady!

Jméno italského sympaťáka Maria patří bezpochyby mezi nejskloňovanější výrazy v oblasti freeware her. Titulů s touto postavičkou v hlavní roli je na celém herním trhu nespočet, našince může dozajista potěšit fakt, že se většinou jedná o velice kvalitní dílka (samozřejmě existují i výjimky). Do této společnosti se může zařadit také další hopsačka Super Mario World DX.

Nevím, zda-li budete sdílet můj názor, ale sám považuji hopsačky za výborný relaxační prostředek. Dovolují mi odpočinout si od všedního pracovního shonu, navíc mě dokáží mnohdy i příjemně pobavit a zabavit na delší dobu než mnohé komerční tituly. Pokud snad hledáte kvalitního zástupce této herní kategorie, jste na správném místě. Právě dnes vám totiž představím titul Super Mario World DX, který tyto náročné podmínky zcela určitě splňuje.

 

Instalace hry je v praxi jednoduchá - stažený soubor stačí rozbalit a můžete se rovnou pustit do hraní. Hlavní postavou Super Mario World DX není nikdo jiný než náš světoznámý Mario. O tom už jsem se ale konec konců zmiňoval. Připraveno je pro vás hnedle několik rozsáhlých a rozmanitých misí, které vás svojí délkou bezpochyby uspokojí. Ovládání je příjemné, nebudete se s ním muset v žádném případě nijak prát - při klasickém nastavení využijete k ovládání kurzorové klávesy a klávesy S a D pro výskok. Protože všechny ostatní faktory jsou poměrně příznivé, dotklo se to i mého celkového hodnocení hratelnosti - ta je bezpochyby opravdu dobrá. Vaše dojmy nemůže pokazit ani grafika, tu bych mohl zřejmě zařadit někam k současnému průměru.

Příznivě se však nemohu vyjádřit o ozvučení hry. Standardně mám na svém domácím PC zapnuty repro bedny takřka stále, nepříliš povedené zvuky v případě titulu Super Mario World DX mě ale donutily učinit výjimku a sáhnout tedy k jejich vypnutí.

 

Samozřejmostí je časté sbírání všemožných předmětů, které však povětšinou slouží pouze k navýšení vašeho bodového skóre. Některé však dají vaší postavičce i speciální vlastnosti. Dobrá je podpora dvou nebo čtyř tlačítkového gamepadu, který je jako šitý pro hry typu Super Mario World DX.

Pro koho je tedy titul Super Mario World DX určen? Bezpochyby pro všechny milovníky hopsaček, kteří rozhodně nebudou touto hrou zklamání. Ani jedinci hledající změnu ve svém herním jídelníčku by neměli dnešním menu pohrdnout.

Autor hry: BB Software
Homepage: http://www.bbsoftware.net
Jazyk: angličtina
Systém: MS Dos 6.0 a vyšší
Hardwarové požadavky: Procesor 166 MHz, 16 MB RAM paměti

Download hry (0,5 MB) zde
Download editoru (0,3 MB) zde

Diskuze (2) Další článek: Oznámena akční strategie The VATZ, info + screenshoty

Témata článku: , , , , , , , , , , ,