Švédové vězňům zakázali hrát na konzolích

Švédské správa věznic ve všech vězeních zakázala používání PlayStationů i všech ostatních herních systémů. Oficiální zpráva říká, že možnosti dnešních herních zařízení připojit se k internetu a následná hrozba nekontrolované internetové komunikace je příliš riskantní z bezpečnostního hlediska.

"V jistém ohledu jsou tyto hry neškodné, ale s určitými technickými znalostmi mohou být použity pro komunikaci" prohlásil ředitel správy švédských věznic Christer Isaksson  v rozhovoru s deníkem Sydsvenska Dagbladet.

Některé zprávy uvádějí, že někteří vězni ukryli do svých konzolí miniaturní mobilní telefony. Kromě toho se vězeňští dozorci domnívají, že vězni používají memory karet ke komunikaci s vnějším světem.

Tento krok byl výsledkem volání švédského obyvatelstva po zvýšení ostrahy v tamních vězeních, kde v posledních dvou týdnech došlo nezávisle na sobě ke dvěma útěkům z ostře střežených věznic; obě za pomoci poskytnuté od osob mimo vězení. V jednom případě dokonce útěku pomáhalo několik ozbrojených pomocníků.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Nová herní videa o NHL 2005

Témata článku: , ,