Table Top Racing – závody angličáků po stolech (recenze)

Již od doby kultovních Crazy Machines se hráči všech pohlaví, národností či věku rádi vracejí k roztomile vypadajícím malým závodním autíčkům. No a právě na to vsadili také vývojáři z Playrise Digital.
Table Top Racing 04.jpgTable Top Racing 05.jpgTable Top Racing 06.jpg

Abych řekl pravdu, pro podobné hry mám velkou slabost a ačkoliv většinou nenabízejí žádné extra novinky, vždy si je rád zahraju. Tyto závodní hry se dají rozdělit do dvou skupin. Ta první se zaměřuje na atraktivní vzhled a ta druhá na originalitu a maximální zábavu. Pokud se některému titulu povede přinést hráčům toto všechno dohromady, jedná se o vybroušený diamant.

Závody mezi solničkami

Table Top Racing vás zaujme hned na první pohled zajímavým herním prostředím. Veškeré závody se totiž odehrávají na kuchyňských a dalších stolech, a tak budete projíždět kolem velké řady různého náčiní, či třeba potravin.

Table Top Racing 07.jpgTable Top Racing 08.jpgTable Top Racing 09.jpg

Pohybujete se totiž v jakémsi zmenšeném světě, kde je prakticky vše možné. Pokud se vám dere na jazyk název taktéž kultovního kousku Re-Volt, máte pravdu. Tvůrci se právě v tomto titulu dozajista inspirovali.

Celkem je pro vás připraveno osm závodních tratí, které projedete ve čtyřech šampionátech. K dispozici máte deset závodních aut, která taktéž nehoví zrovna konvenčnímu stylu, takže zapomeňte na nějaká Ferrari či Porsche. Zde se závodí se zmrzlinářským autem, džípem s americkou vlajkou či mini-vanem.

Destrukce za body

Vozítka si můžete také upgradovat, ovšem ne tak úplně dle svého gusta. Za získané mince při závodech si sice můžete dokoupit některá vylepšení, ale hra sama určí, v jakém pořadí se vám objeví. Pokud se vám zrovna toto vylepšení nebude hodit, musíte počkat až k další možnosti na upgrade a doufat, že tentokrát pro vás hra zvolí lepší variantu.

 

Zde se závodí se zmrzlinářským autem, džípem s americkou vlajkou či mini-vanem

 

Nechybí ani různé herní módy. Samozřejmě si hráči mohou zahrát klasické závody, ale náročnější publikum potěší spíše závody, ve kterých se snažíte dojet ujíždějící auto před vámi a nabourat ho. Čím dříve ho nabouráte, tím větší dostanete odměnu. Výše zmíněné mince navíc získáváte za různé herní činnosti.

Table Top Racing 10.jpgTable Top Racing 11.jpgTable Top Racing 12.jpg

Za projetí zatáčky smykem, za samotné vítězství v závodě a nechybí ani odměna za sestřelení soupeře právě sebraným power-upem. Ano, ani power-upy zde nechybí, což je jen a jen dobře. Můžete střílet rakety či poslat za sebe bombu. Zkrátka dělat cokoliv, co vašim protivníkům znesnadní vítězství v závodě.

Autíčka jak malovaná

Ani po grafické stránce se hra nemá za co stydět, spíše naopak. Na první pohled vám určitě padne do oka líbivá a do jisté míry roztomilá grafika a ani audio stránka neurazí. Ovládání je dnes již klasické u závodních her, tedy můžete zatáčet nakláněním celého přístroje, či mačkat tlačítka na displeji.

Table Top Racing 01.jpgTable Top Racing 02.jpgTable Top Racing 03.png

Jde jen o to, která varianta vám více vyhovuje. Multiplayer funguje také bez problémů a až čtyři hráči si to mohou rozdat na kterékoli z nabízených map. Spojení funguje bez jediného problému.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Závodní | Arkádové závody
Výrobce: Playrise Digital | Webové stránky hry
  • Hezké grafické zpracování
  • Chytře nadesignované tratě a jejich okolí
  • Perfektní multiplayer
  • Auta by mohla být rychlejší
  • Není možné si zvolit upgrade

Suma sumárum, Table Top Racing sice není nejoriginálnějším titulem na trhu, ale to, co nabízí za rozumnou cenu, si užijete dosyta a nebudete litovat ani jedné minuty s ní strávenou. Takto si zkrátka představujeme odlehčené závodní hry.

Diskuze (9) Další článek: Bojovnice z Dead or Alive 5 dostanou nové sexy kostýmy

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,