TableZombies: Zombíci vám budou chodit po stole, stačí telefon s foťákem

TableZombies je jedna z mála her, která velmi dobře využívá Augmented Reality, neboli rozšířenou realitu. Na stůl vám promítne scénu a vy můžete běhat kolem a střílet jak z vrtulníku.

I když je fotoaparát naprosto samozřejmou součástí tabletů a telefonů, stále se moc nerozšířily mobilní hry, které by ho přímo využívaly. TableZombies je ale výjimkou, novinka přichází s atraktivním zpracováním rozšířené reality, kdy skrze displej tabletu či telefonu uvidíte na svém stole pochodovat zombíky. Pochopitelným úkolem je jejich likvidace.

TableZombie 01.jpgTableZombie 02.jpgTableZombie 03.jpg
TableZombie 04.jpgTableZombie 05.jpgTableZombie 06.jpg
Hra se promítne přímo na výš stůl. Virtuální realita vás rychle vtáhne do děje.
 

Nejprve je nutné hru nainstalovat a vytisknout si podklad, na kterém se nasimuluje virtuální svět. Je to obyčejný list papíru s potiskem, ale skrze displej telefonu či tabletu na něm uvidíte různé 3D scény, po kterých se budou prohánět zombie. Přímo telefonem míříte a všechny zombie musíte ze scény odstranit. Používat k tomu můžete sadu různorodých zbraní.

Hru jsme už sami krátce vyzkoušeli, podívejte se, jak to funguje

Hra je nově dostupná pro Android, a to v plné verzi s různými scénami za 80 Kč nebo zdarma v Lite verzi, která má jen jednu scénu na odzkoušení. Už o něco dříve byla vydána pro iOS.

Diskuze (4) Další článek: E3 2014 hezky česky: sledujte výstavu s Indianem

Témata článku: , , , , , , , , , , ,