PC | RPG

Tabula Rasa končí

Že je MMO Tabula Rasa nevýdělečnou záležitostí jste si na Doupě.cz mohli přečíst již několikrát. Společnost NCsoft však hře i nadále věřila, což neopomenula zmínit téměř v každé tiskové zprávě. Nedávný odchod duchovního otce titulu - Richarda Garriotta - však byl poslední pomyslnou kapkou. Na světlo světa tak vyplavala informace, že Tabula Rasa končí.

vyletdojinychsvetu_wall3.jpg

"Bohužel, je pravda, že hra ani zdaleka nesplnila naše očekávání," můžeme číst v dopise na oficiálních stránkách. "Tvůrčí tým sice od jejího spuštění tvrdě pracoval na jejím dalším zdokonalení, avšak nikdy nedosáhla hráčské populace, v niž jsme upřímně doufali."

Servery budou odstaveny 28. února příštího roku, přičemž již od 10. ledna bude možné zahrát si bez nutnosti placení poplatků. Věrné fanoušky se pak zástupci NCsoftu rozhodli odměnit předplacením některého z jejich dalších MMO projektů, mezi něž patří kupříkladu City of Heroes, Lineage II, nebo chystaný Aion.

Aby toho nebylo málo, vývojáři se rozhodli rozloučit se s hrou ve velkém stylu: "Můžeme ujistit všechny fanoušky, že jsme si pro těch pár posledních měsíců připravili několik zábavných věcí, na něž bude možné v Tabula Rasa narazit. Věříme, že se vám setrvání u hry až do jejího konce vyplatí."

Chystaný datadisk tak byl nejspíš jen naivním přáním.

Zdroj: Oficiální stránky

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Destination Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 19. října 2007
Váš názor Další článek: Malí čarodějové z Magic Academy

Témata článku: , , , , , ,