Tales from the Borderlands Episode 4: jde do tuhého (recenze)

vytisknout velikost písma
Pomaličku se nám blíží adventurní série z prostředí komiksového Borderlands ke svému konci a máme tu další epizodu, a to poměrně brzy oproti časovým rozestupům předchozích kousků.

Pokud vás zajímá uvedení postav a zasazení do prostředí, přečtěte si předchozí recenze na epizody na konci článku. Najdete tam informace o postavách a jak se vše vlastně hrálo. Pokud se vám číst nechce, zkráceně dodám, že Tales from Borderlands je několikadílná vtipná adventurní série ve vesmírném prostředí světa Borderlands, kde se můžete často rozhodovat, jak danou situaci vyřešíte. Hlavními protagonisty jsou hyperionský moula Rhys, který si zavaří svým plánem proti šéfovi, a také záškodnická Fiona, která také není největším dítětem štěstěny, ale alespoň má svůj šarm. Samozřejmě se ale setkáte s mnoha dalšími.

Borderlands 2015-08-24 21-42-27-74.jpgBorderlands 2015-08-24 22-03-27-74.jpgBorderlands 2015-08-29 20-35-14-53.jpg

Nás nyní ale zajímá, jak se pařil čtvrtý kousek. Dost jsem se obával, že bude ještě unuděnější než předchozí epizoda. A prvních patnáct minut (než se vlastně ukázaly opožděné uváděcí titulky hry) to tak opravdu vypadalo a myslel jsem, že se ukoušu nudou a že to snad ani nemůže být od studia od Telltale. Navíc jednotlivé postavy ukazovaly známky maniodepresivních stavů, kdy se chvilku smály a následně se skoro rozbrečely, to vše ve stejném dialogu.

Pozitivní je, že to netrvá dlouho a naopak pak začíná docela zábavná jízda. Sice ne tak zábavná jako v první epizodě, kterou asi, troufám si tvrdit, ani finále nepřekoná, ale co... Konečně se změní i prostředí. Z planety Pandora se přesuneme na samotný začátek série, základnu Hyperionu a o vtipné situace a jejich zajímavá řešení není nouze. Dialogy jsou docela dobře napsané. Dovolím si říct, že ve čtvrté epizodě narazíme na nejlepší přestřelku z celé hry a pozor, bez jediné zbraně a nábojů. To se opravdu povedlo. Uvidíte sami.

Borderlands 2015-08-23 21-57-39-93.jpgBorderlands 2015-08-23 22-09-39-92.jpgBorderlands 2015-08-24 21-36-26-77.jpg

O grafice snad jen v krátkosti. Je stejně barevná a nenáročná na váš stroj, takže si titul zahrajete i na starším notebooku. Dabing je na velmi dobré úrovni a hudební doprovod je perfektně sednoucí, ostatně osobitá audiovizuální prezentace nikdy nebyla vývojářům cizí.

         

Dostupné pro: PC, X360, PS3, iPhone, Android, PS4, Xbox One
Žánr: Adventury | Příběhová adventura
Výrobce: Telltale Games
Začátek prodeje: 21. srpna 2015
  • Stále zábavné
  • Napínavý příběh
  • Vtipné dialogy
  • Špatný úvod
    

Sečteno podtrženo, i přes pomalý a až kvalitativně hororový start vše dobře dopadá a čtvrtá epizoda se hraje velmi pěkně. Konec vás navíc silně nabudí pro další část. Nakonec se jednalo o dobře strávené dvě hodinky herního času. Těšíme se na finále!

Recenze předchozích epizod

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Nejnovější komentáře

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

10 důvodů, proč běžet do obchodu pro Nintendo Switch

10 důvodů, proč běžet do obchodu pro N…

Nintendo Switch představuje nový svěží herní zážitek, který se velmi liší od hraní na Xbox One a PS4. Přinášíme vám 10 důvodů, proč byste si tuto konzoli měli koupit.

12.  7.  2017 | | 16 N/A
TES Online: Morrowind – návrat do známého světa (recenze)

TES Online: Morrowind – návrat do znám…

MMORPG The Elder Scrolls Online se dočkalo svého nového rozšíření Morrowind, díky kterému se hra obohatila o nový pestrý svět a o novou třídu. Stojí za to vrátit se do Tamrielu?

10.  7.  2017 | | 2 N/A
10 důvodů, proč s koupí Nintendo Switch ještě počkat

10 důvodů, proč s koupí Nintendo Switc…

Nintendo Switch je velmi zajímavá konzole, což nás inspirovalo k článku o tom, proč byste si tuto konzoli měli koupit. Z jiného úhlu pohledu však trpí mnoha chybami, kvůli kterým byste si ji naopak určitě kupovat neměli.

17.  7.  2017 | | 5 N/A
Virtuální realita na E3: nejzajímavější pecky veletrhu

Virtuální realita na E3: nejzajímavějš…

Na letošní E3 se nezapomnělo ani na fanoušky virtuální reality. Na konferencích se jim sice nevěnovalo valné množství pozornosti, ale i tak se mezi oznámenými tituly objevilo pár dobře vypadajících kousků. Je libo pecky od Bethesdy jako je Fallout nebo Doom ve VR? A co takhle nějaké exkluzivity na PSVR? To všechno tady najdete.

14.  7.  2017 |
Apple znovuobjevil rozšířenou realitu. Vývojáři už předvádí parádní aplikace

Apple znovuobjevil rozšířenou realitu.…

Apple pravděpodobně přetransformuje další důležitý segment - rozšířenou realitu.

16.  7.  2017 | | 2 N/A
Need for Speed Payback: E3 dojmy z Rychle a Zběsile

Need for Speed Payback: E3 dojmy z Ryc…

Série Need for Speed se opět vrací po roční pauze s dílem Payback, který by měl sérii opět přinést její zašlou slávu. Bylo nám toho naslibováno hodně, ale je to vůbec to, co hráčská komunita od této kultovní série požaduje?

9.  7.  2017 | | 2 N/A
Podívejte se na 20 minut z Xbox One X verze nového Assassin

Podívejte se na 20 minut z Xbox One X …

Nový asasín vypadá opravdu výborně a GAME nyní nabízí další 4K záběry z Xbox One X verze hry, která má být jednou z graficky nejkvalitnějších.

8.  7.  2017 | | 6 N/A
Nový rekord! Valve po letní slevové akci zabanovalo přes 40 tisíc uživatelů

Nový rekord! Valve po letní slevové ak…

Anti-Cheat systém společnosti Valve se překonal, zabanováno bylo rekordních 40 tisíc uživatelů.

11.  7.  2017 | | 5 N/A