Tales from the Borderlands Episode 4: jde do tuhého (recenze)

vytisknout velikost písma
Pomaličku se nám blíží adventurní série z prostředí komiksového Borderlands ke svému konci a máme tu další epizodu, a to poměrně brzy oproti časovým rozestupům předchozích kousků.

Pokud vás zajímá uvedení postav a zasazení do prostředí, přečtěte si předchozí recenze na epizody na konci článku. Najdete tam informace o postavách a jak se vše vlastně hrálo. Pokud se vám číst nechce, zkráceně dodám, že Tales from Borderlands je několikadílná vtipná adventurní série ve vesmírném prostředí světa Borderlands, kde se můžete často rozhodovat, jak danou situaci vyřešíte. Hlavními protagonisty jsou hyperionský moula Rhys, který si zavaří svým plánem proti šéfovi, a také záškodnická Fiona, která také není největším dítětem štěstěny, ale alespoň má svůj šarm. Samozřejmě se ale setkáte s mnoha dalšími.

Borderlands 2015-08-24 21-42-27-74.jpgBorderlands 2015-08-24 22-03-27-74.jpgBorderlands 2015-08-29 20-35-14-53.jpg

Nás nyní ale zajímá, jak se pařil čtvrtý kousek. Dost jsem se obával, že bude ještě unuděnější než předchozí epizoda. A prvních patnáct minut (než se vlastně ukázaly opožděné uváděcí titulky hry) to tak opravdu vypadalo a myslel jsem, že se ukoušu nudou a že to snad ani nemůže být od studia od Telltale. Navíc jednotlivé postavy ukazovaly známky maniodepresivních stavů, kdy se chvilku smály a následně se skoro rozbrečely, to vše ve stejném dialogu.

Pozitivní je, že to netrvá dlouho a naopak pak začíná docela zábavná jízda. Sice ne tak zábavná jako v první epizodě, kterou asi, troufám si tvrdit, ani finále nepřekoná, ale co... Konečně se změní i prostředí. Z planety Pandora se přesuneme na samotný začátek série, základnu Hyperionu a o vtipné situace a jejich zajímavá řešení není nouze. Dialogy jsou docela dobře napsané. Dovolím si říct, že ve čtvrté epizodě narazíme na nejlepší přestřelku z celé hry a pozor, bez jediné zbraně a nábojů. To se opravdu povedlo. Uvidíte sami.

Borderlands 2015-08-23 21-57-39-93.jpgBorderlands 2015-08-23 22-09-39-92.jpgBorderlands 2015-08-24 21-36-26-77.jpg

O grafice snad jen v krátkosti. Je stejně barevná a nenáročná na váš stroj, takže si titul zahrajete i na starším notebooku. Dabing je na velmi dobré úrovni a hudební doprovod je perfektně sednoucí, ostatně osobitá audiovizuální prezentace nikdy nebyla vývojářům cizí.

         

Dostupné pro: PC, X360, PS3, iPhone, Android, PS4, Xbox One
Žánr: Adventury | Příběhová adventura
Výrobce: Telltale Games
Začátek prodeje: 21. srpna 2015
  • Stále zábavné
  • Napínavý příběh
  • Vtipné dialogy
  • Špatný úvod
    

Sečteno podtrženo, i přes pomalý a až kvalitativně hororový start vše dobře dopadá a čtvrtá epizoda se hraje velmi pěkně. Konec vás navíc silně nabudí pro další část. Nakonec se jednalo o dobře strávené dvě hodinky herního času. Těšíme se na finále!

Recenze předchozích epizod

PC | Recenze | PS4 | iPhone | Xbox One | PS3 | X360 | Android | Vita | Adventury

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

PC | Recenze | PS4 | iPhone | Xbox One | PS3 | X360 | Android | Adventury

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

PC | Recenze | PS4 | iPhone | Xbox One | PS3 | X360 | Vita | Adventury

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Nejnovější komentáře

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

9 nejbrutálnějších smrtí ve hrách, které už nechceme zažít

9 nejbrutálnějších smrtí ve hrách, kte…

O tom, jak jsou hry někdy brutální a zvyšují agresivitu u lidí, kteří je hrají už bylo napsáno mnoho. A protože my hráči víme, že je to naprostá kravina, užijeme si teď spolu 10 nejbrutálnějších smrtí ve hrách.

20.  4.  2017 | | 3 N/A
9 nejúspěšnějších her z Kickstarteru, které musíte mít

9 nejúspěšnějších her z Kickstarteru, …

Crowdfunding je dnes stále populárnějším způsobem, jak si vykouzlit snový herní projekt. A minout rozhodně nesmíte následujících 9 hitů.

13.  4.  2017 | | 4 N/A
Realismus na dosah: Gran Turismo Sport je o krok dál (galerie)

Realismus na dosah: Gran Turismo Sport…

Nejnovější díl závodní série Gran Turisma se začíná více vybarvovat. A vypadá to, že se máme graficky na co těšit.

12.  4.  2017 | | 9 N/A
GTA 5 můžete značně vylepšit, originál je jen začátek (galerie)

GTA 5 můžete značně vylepšit, originál…

Komunita moderů často dokáže životnost hry prodloužit neuvěřitelným způsobem. A u Grand Theft Auto to platí desetinásobkem. Rozhodli jsme se dát dohromady ukázku těch nejhezčích modifikací, které doposud byly vytvořeny.

21.  4.  2017 | | 13 N/A
Uncharted 4: grafické orgie, co prodávají platformu (galerie)

Uncharted 4: grafické orgie, co prodáv…

Některé hry jsou hity. Další zase rovnou prodávají platformu. Uncharted, to je kapitola sama pro sebe.

11.  4.  2017 | | 1 N/A
Herní katalog hitů: exkluzivní pecky PS4

Herní katalog hitů: exkluzivní pecky P…

Možná si někteří z vás občas říkají, proč si vlastně kupovat konzoli. Odpovědí je několik. Tou nejdůležitější věcí, nad kterou byste při pořizování konzole myslet je, abyste na ní měli co hrát. Na čtvrtý Playstation za jeho dobu existence vyšlo spoustu exkluzivit. Pojďme se podívat na ty, které se staly system-sellerem.

15.  4.  2017 |
Grand Theft Auto IV ve 4K: New York stále dokáže uhranout

Grand Theft Auto IV ve 4K: New York st…

Ačkoliv už se nějakou tu dobu kocháme pátým dílem oblíbené gangsterské série, čtvrtý neumírá. A víme, proč.

8.  4.  2017 | | 3 N/A
Grafické orgie Battlefrontu aneb proč se těšíme na dvojku (galerie)

Grafické orgie Battlefrontu aneb proč …

Nedávno se nám konečně odhalil první trailer chystané střílečky Star Wars Battlefront II. Připomeňme si touto galerií poslední díl. + FullHD obrázky z dvojky!

19.  4.  2017 | | 3 N/A