Tales from the Borderlands Episode 4: jde do tuhého (recenze)

Pomaličku se nám blíží adventurní série z prostředí komiksového Borderlands ke svému konci a máme tu další epizodu, a to poměrně brzy oproti časovým rozestupům předchozích kousků.

Pokud vás zajímá uvedení postav a zasazení do prostředí, přečtěte si předchozí recenze na epizody na konci článku. Najdete tam informace o postavách a jak se vše vlastně hrálo. Pokud se vám číst nechce, zkráceně dodám, že Tales from Borderlands je několikadílná vtipná adventurní série ve vesmírném prostředí světa Borderlands, kde se můžete často rozhodovat, jak danou situaci vyřešíte. Hlavními protagonisty jsou hyperionský moula Rhys, který si zavaří svým plánem proti šéfovi, a také záškodnická Fiona, která také není největším dítětem štěstěny, ale alespoň má svůj šarm. Samozřejmě se ale setkáte s mnoha dalšími.

Borderlands 2015-08-24 21-42-27-74.jpgBorderlands 2015-08-24 22-03-27-74.jpgBorderlands 2015-08-29 20-35-14-53.jpg

Nás nyní ale zajímá, jak se pařil čtvrtý kousek. Dost jsem se obával, že bude ještě unuděnější než předchozí epizoda. A prvních patnáct minut (než se vlastně ukázaly opožděné uváděcí titulky hry) to tak opravdu vypadalo a myslel jsem, že se ukoušu nudou a že to snad ani nemůže být od studia od Telltale. Navíc jednotlivé postavy ukazovaly známky maniodepresivních stavů, kdy se chvilku smály a následně se skoro rozbrečely, to vše ve stejném dialogu.

Pozitivní je, že to netrvá dlouho a naopak pak začíná docela zábavná jízda. Sice ne tak zábavná jako v první epizodě, kterou asi, troufám si tvrdit, ani finále nepřekoná, ale co... Konečně se změní i prostředí. Z planety Pandora se přesuneme na samotný začátek série, základnu Hyperionu a o vtipné situace a jejich zajímavá řešení není nouze. Dialogy jsou docela dobře napsané. Dovolím si říct, že ve čtvrté epizodě narazíme na nejlepší přestřelku z celé hry a pozor, bez jediné zbraně a nábojů. To se opravdu povedlo. Uvidíte sami.

Borderlands 2015-08-23 21-57-39-93.jpgBorderlands 2015-08-23 22-09-39-92.jpgBorderlands 2015-08-24 21-36-26-77.jpg

O grafice snad jen v krátkosti. Je stejně barevná a nenáročná na váš stroj, takže si titul zahrajete i na starším notebooku. Dabing je na velmi dobré úrovni a hudební doprovod je perfektně sednoucí, ostatně osobitá audiovizuální prezentace nikdy nebyla vývojářům cizí.

         

Dostupné pro: PC, X360, PS3, iPhone, Android, PS4, Xbox One
Žánr: Adventury | Příběhová adventura
Výrobce: Telltale Games
Začátek prodeje: 21. srpna 2015
  • Stále zábavné
  • Napínavý příběh
  • Vtipné dialogy
  • Špatný úvod
    

Sečteno podtrženo, i přes pomalý a až kvalitativně hororový start vše dobře dopadá a čtvrtá epizoda se hraje velmi pěkně. Konec vás navíc silně nabudí pro další část. Nakonec se jednalo o dobře strávené dvě hodinky herního času. Těšíme se na finále!

Recenze předchozích epizod

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Nejnovější komentáře


NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Je tohle GTA 6? Ne, ale nová modifikace GTA 5 dokáže grafiku brutálně nakopnout

Je tohle GTA 6? Ne, ale nová modifikace GTA 5 doká…

Nebyl by to další měsíc bez další grafické modifikace do GTA 5. A tentokrát jde o pořádného cvalíka.

26.  7.  2020 | | 9 N/A
Hry zadarmo nebo se slevou: letní akce na Epicu a balíček strategií

Hry zadarmo nebo se slevou: letní akce na Epicu a …

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

31.  7.  2020 |
Fotografové vyrazili do Japonska, umělecký styl Tsushimy vyráží dech

Fotografové vyrazili do Japonska, umělecký styl Ts…

Graficky možná nejde o naprosto špičku současné generace, jen málo co ale odkáže překonat umělecký styl hry Ghost of Tsushima.

4.  8.  2020 |
Hacknutá kamera v Death Stranding potvrdila, že Sam nemá penis

Hacknutá kamera v Death Stranding potvrdila, že Sa…

Můžeme mu začít říkat „bezkulčák"

28.  7.  2020 | | 4 N/A
Hry zadarmo nebo se slevou: balík českých her a začátek QuakeConu

Hry zadarmo nebo se slevou: balík českých her a za…

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

7.  8.  2020 | | 1 N/A