Tales from the Borderlands Episode 4: jde do tuhého (recenze)

Pomaličku se nám blíží adventurní série z prostředí komiksového Borderlands ke svému konci a máme tu další epizodu, a to poměrně brzy oproti časovým rozestupům předchozích kousků.

Pokud vás zajímá uvedení postav a zasazení do prostředí, přečtěte si předchozí recenze na epizody na konci článku. Najdete tam informace o postavách a jak se vše vlastně hrálo. Pokud se vám číst nechce, zkráceně dodám, že Tales from Borderlands je několikadílná vtipná adventurní série ve vesmírném prostředí světa Borderlands, kde se můžete často rozhodovat, jak danou situaci vyřešíte. Hlavními protagonisty jsou hyperionský moula Rhys, který si zavaří svým plánem proti šéfovi, a také záškodnická Fiona, která také není největším dítětem štěstěny, ale alespoň má svůj šarm. Samozřejmě se ale setkáte s mnoha dalšími.

Borderlands 2015-08-24 21-42-27-74.jpgBorderlands 2015-08-24 22-03-27-74.jpgBorderlands 2015-08-29 20-35-14-53.jpg

Nás nyní ale zajímá, jak se pařil čtvrtý kousek. Dost jsem se obával, že bude ještě unuděnější než předchozí epizoda. A prvních patnáct minut (než se vlastně ukázaly opožděné uváděcí titulky hry) to tak opravdu vypadalo a myslel jsem, že se ukoušu nudou a že to snad ani nemůže být od studia od Telltale. Navíc jednotlivé postavy ukazovaly známky maniodepresivních stavů, kdy se chvilku smály a následně se skoro rozbrečely, to vše ve stejném dialogu.

Pozitivní je, že to netrvá dlouho a naopak pak začíná docela zábavná jízda. Sice ne tak zábavná jako v první epizodě, kterou asi, troufám si tvrdit, ani finále nepřekoná, ale co... Konečně se změní i prostředí. Z planety Pandora se přesuneme na samotný začátek série, základnu Hyperionu a o vtipné situace a jejich zajímavá řešení není nouze. Dialogy jsou docela dobře napsané. Dovolím si říct, že ve čtvrté epizodě narazíme na nejlepší přestřelku z celé hry a pozor, bez jediné zbraně a nábojů. To se opravdu povedlo. Uvidíte sami.

Borderlands 2015-08-23 21-57-39-93.jpgBorderlands 2015-08-23 22-09-39-92.jpgBorderlands 2015-08-24 21-36-26-77.jpg

O grafice snad jen v krátkosti. Je stejně barevná a nenáročná na váš stroj, takže si titul zahrajete i na starším notebooku. Dabing je na velmi dobré úrovni a hudební doprovod je perfektně sednoucí, ostatně osobitá audiovizuální prezentace nikdy nebyla vývojářům cizí.

         

Dostupné pro: PC, X360, PS3, iPhone, Android, PS4, Xbox One
Žánr: Adventury | Příběhová adventura
Výrobce: Telltale Games
Začátek prodeje: 21. srpna 2015
  • Stále zábavné
  • Napínavý příběh
  • Vtipné dialogy
  • Špatný úvod
    

Sečteno podtrženo, i přes pomalý a až kvalitativně hororový start vše dobře dopadá a čtvrtá epizoda se hraje velmi pěkně. Konec vás navíc silně nabudí pro další část. Nakonec se jednalo o dobře strávené dvě hodinky herního času. Těšíme se na finále!

Recenze předchozích epizod

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 3: trocha akce (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

Tales from the Borderlands Episode 2: králičí nora (recenze)

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Tales from the Borderlands: povídka od mistrů (recenze)

Nejnovější komentáře


NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Je potřeba mít hardware nové generace, říká Sony o Playstation 5

Je potřeba mít hardware nové generace,…

Společnost Sony potvrdila, že již pracuje na další generaci herního hardwaru.

10.  10.  2018 | | 24 N/A
Fotografové vyrazili do Řecka, nafotili nádherné snímky v AC Odyssey

Fotografové vyrazili do Řecka, nafotil…

Stejně jako Origins i Odyssey nabízí propracovaný fotorežim. A umělecké kousky na sebe nenechaly dlouho čekat!

8.  10.  2018 | | 7 N/A
7 tipů na bláznivé hry, které překvapí i zabaví

7 tipů na bláznivé hry, které překvapí…

Což takhle dát si oddych? Což takhle zahrát si něco trochu méně seriózního?

10.  10.  2018 | | 2 N/A
Sony dnes startuje program odměn pro členy PS Plus

Sony dnes startuje program odměn pro č…

Ten rozšiřuje řadu výhod pro členy PS Plus o další skvělé slevy a nabídky od našich lokálních partnerů.

14.  10.  2018 |
Evropský PS Store láká na skvělé slevy, nechybí Detroit a God of War

Evropský PS Store láká na skvělé slevy…

Nejsou to jen malé hry, co dostanou slevy na Playstationu. Tentokrát jde o hity.

4.  10.  2018 | | 7 N/A