Technologické demo nového 3D enginu

Roste tu nový konkurent pro Unreal Engine?
Torc Interactive (poměrně neznámá firma na poli herním) vydala technologické demo svého nového 3D enginu s prozaickým názvem DB Engine (projdete si jeden level gotického hradu s raketometem v ruce). Pochopitelně jej hodlá licencovat a hlavně na něm vystavět svou novou hru tHE SeVeN – což má být hororová hra ve které „se potkají Half-Life a Resident Evil“ – no, uvidíme.

Zpět k demu – nejedná se o žádnou grafickou špičku, protože jde o jeden level šitý velmi horkou jehlou – textury nejsou nijak výjimečné, modely zbraní téměř shodné a tak dále. Jenže v tomto případě nejde o hru, ale o engine, který je v některých detailech skutečně impresivní. V prvé řadě rychlost (v průměru 30fps při 1024x768x32bit na mém Celeronu 400 MHz – a to je co říci). Dalším plusem budou efekty založené na světle – i když, podle pochodní hned na začátku to tak nevypadá. Stačí se ale podívat na sklo, které krásně deformuje odražený obraz.

K finální verzi je ještě dlouhá cesta, ale kdo ví – možná právě v tomto enginu roste konkurence pro Unreal Engine. Každopádně za vyzkoušení nic nedáte.

Download (7,5 MB): zde.

Váš názor Další článek: Nové hry na pultech

Témata článku: , , , ,