Téma: Silent Hill 4: The Room – horor přímo u vás doma

Toužebně očekávaný titul z mnohokrát oceněné série přináší na platformě PlayStation 2 a PC DVD-ROM další hrůzný příběh a nové zážitky. Evropská pobočka Konami předvedla na E3 Silent Hill 4: The Room – hru určenou pro systém PlayStation 2 a PC DVD-ROM – jejímž vydavatelem je Akkra Yamaoka a vývojářský tým tokijského Konami Computer Entertainment. Tento nový titul úspěšné série opět posunuje žánr survival-hororu o krok dále – připravte se na to, že se u monitorů budete přímo třást strachy. V Česku bude hru distribuovat společnost CD Projekt, která je výhradním zástupcem Konami pro toto území.

   

“Silent Hill 4 v sobě snoubí ty nejhorší noční můry, jaké si jen dovedete představit. Něco tak strhujícího a hrůzostrašného tady ještě nebylo,“ řekl Hans-Joachim Ammann, hlavní manažer značky evropské pobočky Konami. „Klaustrofobní atmosféra, rozmanitá škála odporných zrůd a děj plný nečekaných zvratů – to všechno tvoří mezník v celém žánru hororu. Silent Hill 4 je prostě nejděsivější hrou, která kdy spatřila světlo světa.“

   

Silent Hill 4: The Room začíná v ospalém městečku s názvem South Ashfield, které leží jen několik mil od Silent Hill. Když se nový hlavní hrdina této hry, Henry Townshend, zbrocen studeným potem probudí ze zlého snu a chce si oddychnout, zjistí, že ze svého bytu z nějakého nepochopitelného důvodu nemůže odejít – dveře jsou pevně zamčeny a zajištěny, aby se nedaly otevřít. Z koupelny se ozývají podezřelé zvuky a když se Henry jde podívat, co je má na svědomí, všimne si podivného tunelu, který ho zavede přímo do srdce té nejčernější temnoty.

Pojďte se krásně bát – čeká vás to nejstrašidelnější a zároveň nejzábavnější dobrodružství, jaké jste kdy zažili. Napínavý děj Silent Hill 4: The Room vnese hrůzu do srdce každého hráče, kterého čeká cesta mezi skutečným a zrůdným alternativním světem. Kromě spousty tajemných událostí budete muset řešit mnoho matoucích hádanek a hledat různá vodítka, abyste přišli záhadám na kloub. Pohled z první osoby v reálném a ze 3. osoby v alternativním světě ještě umocňuje herní zážitek, zatímco příběh, z něhož tuhne krev v žilách, vás hluboce zasáhne i v teple vašeho domova. Brzy zjistíte, že vize ze hry se mohou snadno promítnout i do reálného života a bezesné noci plné nočních můr si můžete prožít i ve skutečnosti.

   

Informace o sérii Silent Hill:

Série Silent Hill od Konami poprvé debutovala na platformě PlayStation v roce 1999, kdy odstartovala úspěšnou řadu psychologických hororů. Této hry se prodalo již více než milión kusů a je považována za jeden z nejlepších počinů tohoto žánru. Další část, Silent Hill 2, byla přijata se stejným nadšením, kdy jí nové rozměry dodala zvláště použitá technologie 3D zvuku. Silent Hill 3, jež vyšla v roce 2003 pro PlayStation 2, je zatím považována za nejlepší hru z této řady. Značka Silent Hill se vryla tak hluboko do podvědomí těch, kteří jí byli zasaženi, že pronikla i do ostatních žánrů včetně celovečerního filmu a komixů (filmovou adaptaci tvoří francouzská produkční firma Davis Films, komixy začaly od února 2004 vycházet pod hlavičkou IDW). Další informace o komixovém zpracování najdete na adrese http://www.idwpublishing.com.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Nina Williams = Lara Croft na druhou? Stahujte nový trailer...

Témata článku: , , , , , , , , ,