Temple Run: Brave - běh o život (recenze)

Do kin se blíží nový animovaný film od Pixaru a pochopitelně nechybí ani doprovodná hra. Tvůrci nic nevymýšleli a oprášili klasiku.

Další z velmi úspěšných oddechovek, které stále slaví úspěchy u všech skupin hráčů, přichází s novým přídavkem. Společně s připravovaným animovaným filmem od Pixaru totiž světlo světa spatřil jakýsi datadisk k populárnímu Temple Run.

Původní Temple Run byl fanoušky pozitivně hodnocen především pro možnost hru spustit a rychle se pustit do samotného hraní. Žádný komplikovaný gameplay, žádný překombinovaný a nanicovatý příběh.

Původní Temple Run byl fanoušky pozitivně hodnocen především pro možnost hru spustit a rychle se pustit do samotného hraní

Vaše postavička je vržena do malebného světa a sama od sebe neustále běží. Vy jen určujete směr, případně se vyhýbáte překážkám. Jakkoliv primitivně toto zní, hry se prodalo několik set tisíc kusů a prodeje neustále stoupají.

Temple Run Brave 01.jpgTemple Run Brave 02.jpg 

Otázkou však je, s čím se Walt Disney vytasilo v tomto pokračování. Tak především už neunikáte před bláznivými opicemi, ale před obřím medvědem. Velká změna, že? A to teprve začínáme. Další hmatatelnou odlišností je lukostřelba. Nově totiž váš hrdina (tedy vlastně hrdinka) má ve svém itineráři také tuto kratochvíli, a tak kdykoliv za běhu uvidíte terč, je třeba na něj několikrát ťuknout a vystřelit tak spršku šípů z vašeho luku. Když se trefíte, dostanete bonusové mince. Ty sbíráte stejně jako v původní hře neustále za běhu a můžete si pak za ně koupit různé power-upy. Mezi nejpopulárnější určitě patří extra porce šípů, díky níž si prodloužíte lukostřeleckou část hry.

Další novinkou je potom ještě více detailní a ještě více pohádkově malebný svět, kterým probíháte. Jen těžko se hledají na iOS hry s takto roztomilou a přesto ne úplně infantilní grafikou. Na druhou stranu to nevidím jako tak důležité vylepšení, protože od pokračování toho i po grafické stránce přeci jen očekávám více. První díl zkrátka nasadil laťku dost vysoko a opět se ukazuje, že ne každé vývojářské studio dokáže samo sebe neustále překonávat, jako se to daří finskému zázračnému studiu Rovio s Angry Birds.

Ovládání zůstalo naprosto stejné, takže stačí přejet v určitém směru po displeji a vaše postava se vyhne překážce, případně ji přeskočí, nebo podleze.

Jen těžko se hledají na iOS hry s takto roztomilou a přesto ne úplně infantilní grafikou

Pokud by vám tento styl ovládání nevyhovoval, můžete využít možnost ovládání nakláněním celého přístroje. To je možná elegantnější pro domácí hraní, při cestách ho ale rozhodně nedoporučuji.

Temple Run Brave 03.jpgTemple Run Brave 04.jpg

Celkově vzato je Brave určitě kvalitní hra, nicméně čekal jsem mnohem, mnohem víc. Zdá se, že ve Walt Disney jen oprášili starý koncept, trošku vylepšili grafiku, přidali lukostřelbu a změnili postavu, co vás honí, a šmytec. To je ale v dnešní době zatraceně málo a projeví se to ve výsledném hodnocení. Zadarmo si totiž můžete raději pořídit původní díl, který dle mého zkrátka herní požitek nabízí lepší. Chybějící Game Center achievements také hodně zamrzí.

Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Arkády | variace na plošinovku
Výrobce: Disney
  • Zůstalo zachováno to, co dělalo původní Temple Run tak skvělý
  • Krásné grafické zpracování
  • Strašně málo novinek
  • Chybí Game Center achievements
Diskuze (1) Další článek: Podívejte se na takřka 20 minut záběrů ze hry Resident Evil 6

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,