Tennis 2000 – další pán na podání

Dnešní plná hra, která se blízce, jak ostatně z názvu vyplývá, týká sportovní tématiky. A to konkrétně tenisu, jenž nebývá do počítačových her obsazován tak často, což je podle mého názoru velká škoda. Tennis 2000 sice neoplývá nijak dvakrát dokonalou grafikou, ale to, čím vás dokonale ohromí, jsou zvuky a hratelnost. Tak na co ještě čekáte?
Hra Tennis 2000 je českým projektem od autora Luďka Černého alias Merlina. Ten tuto hru vytvořil již loni a dal ji všem hráčům k dispozici zdarma a ta zaznamenala nemalý úspěch. Někteří z vás ji možná zaregistrovali, jiní ne, a pro ty je tu dnešní článek, v němž si hru představíme.

Tennis 2000Tennis 2000

Tenis jako sport samotný je velice těžké na pc zpracovat a na toto doplatilo nemálo autorů. Merlin to ve své hře vyřešil tak trochu šalamounsky – ani se tak moc nezabýval s grafickou stránkou hry, která je taková jaká je – taková až přespříliš jednoduchá a mnoho lidí by mohla odpuzovat, nedejte se však zmást. Ti, co zažili některé starší dobré hry, vědí, že kvalitní titul není jen o grafice, ale velký důraz je kladen na ostatní faktory s hratelností v čele. A jaká je zde? Jedním slovem perfektní. Zkusíte-li si jednou zahrát a pokud budete soupeřem poraženi, nedá vám to a budete se pokoušet znovu a znovu dosáhnout vítězství. Má v sobě totiž jakési kouzlo, jenž vás bude nutit se stále k ní vracet a nutit se tak k stále zlepšujícím se výsledkům.

Princip hry je jednoduchý a ve své podstatě vychází ze své reálné předlohy – odpálit míček tak, aby jej spoluhráč nezachytil. Váš tenista je na zde zastoupen jakýmsi žlutým obdélníčkem, který je pomocí dvou kláves ovládán nahoru a dolu. Hrát můžete jak proti počítači tak i proti lidskému soupeři těsníce se u jedné klávesnice, a dokonce si můžete nechat demonstrovat ukázku od dvou hráčů ovládaných počítačem.

Menu nám nabídne výběr mezi čtyřmi obtížnostmi – začátečník, amatér, pokročilý, profesionál. Jejich rozložení je víceméně odpovídající, kdy nejjednodušší obtížnost zvládne úplně každý, nejtěžší pak jen ti nejlepší borci s rychlými prsty a přesným okem.

Tennis 2000Tennis 2000

To, co mě na hře příjemně překvapilo, byla hudební, tedy hlavně zvuková stránka. Líbila se mi její autentičnost a hlavně vzdechy tenistů při odpalu míčku nebo jásot diváků po dobře zahraném bodu.

Celkový dojem ze hry je uspokojující. Graficky zapadá mezi všední průměr, hudebně a hratelnostně exceluje.

Download (500 kB) zde; VypalCD zde.

Diskuze (3) Další článek: Deluxe Snake – had po sté a zase jinak!

Témata článku: , , , ,