Test Drive 6 – dělá čest svému jménu?

S jakousi dávkou nostalgie vzpomínám na dobu, kdy mi kamarád tehdy ještě na základní škole předvedl hru Test Drive 1 – neustále stejně vinutá silnice podél hnědé skály, všechno pouze v pár barvách a potřeba manuálně řadit – ano, tímto Accolade odstartovali sérii, která má nyní již 6 dílů. za tu dlouhou dobu se však mnohé změnilo... konečně, posuďte sami podle stažitelné demoverze.
S jakousi dávkou nostalgie vzpomínám na dobu, kdy mi kamarád tehdy ještě na základní škole předvedl hru Test Drive 1 – neustále stejně vinutá silnice podél hnědé skály, všechno pouze v pár barvách a potřeba manuálně řadit – ano, tímto Accolade odstartovali sérii, která má nyní již 6 dílů.

Zatím poslední díl série Test Drive bude jako tradičně překonávat všechno ostatní, co kdy kde bylo k vidění – slovy tvůrců. Nebudeme-li počítat odnož Test Drive pod názvem Test Drive Offroad, byla to povedená série. Zvláště pak třetí díl, který mě velice imponoval, neboť konečně předvedl jízdu i jinde, než jen na silnici a předem vytyčené trase. Umožňoval jízdu po kolejích, ale i polem, domy, zkrátka vším. Další díly již jen těžily z dobrého jména, které sérii TD3 vytvořil (a když si vzpomenu, že to snad někde doma ještě na disketách mám...;)). Nyní se Test Drive vrací a vypadá, že má co nabídnout.

Je to vítězný oblouk nebo ne?Autoři mimo jiné slibovali i dlouhé skoky... to budou ony...

Od minula se objeví nově dalších 11 tratí, na kterých bude moci prohánět své vozy. Ať už to bude v Londýně, Římě, Paříži či Hong Kongu. Samozřejmostí, kterou ovšem autoři kdoví proč vyzdvihují, jsou překážky v cestě, rozbitelné objekty na trati a všemožné zkratky. Za závodění (lépe řečeno za dobré umístění v pořadí závodu) budete dostávat finance na upgrade vozu a na samozřejmou opravu vozu. Trnem v oku bude pochopitelně inteligentní policie (její vlastnosti si můžete vyzkoušet i v demoverzi), která bude daleko rafinovaněji zastavovat vozidla, podle prozatímních informací to zatím vypadá, že jediný způsob, jak vás bude moci zastavit, bude absolutní zastavení. Nebudou se tedy opakovat brzdící manévry, kdy policie zajede před vás a program sám již pozná, že je čas platit za hříchy proti vyhlášce. V tomto bodě je již starou dobrou praxí, že hra umožňuje i multiplayer, a to jak za jednu, tak za druhou stranu – tedy i za policii. Lze závodit i na jednom počítači v módu split-screen, tedy to podélné nebo příčné rozdělení obrazovky.

Zátiší s kavárnou svádí k extravagantnímu zaparkování vprostřed lokálu.Všechno fajn, ale ty domy napravo mi přijdou trochu placaté... vám ne?

S čím si ovšem dali pánové z Infogrames a Pitbull Syndicate velkou práci, to je vozový park Test Drive 6. Celkem bude k dispozici 37 vozidel mnoha významných značek jako Audi, Dodge, Ford, Jaguar, Nissan, Subaru, TVR a další a další. Nejen že bude na výběr z mnoha aut, možnosti se umocňují několika typy vozidel dané značky, jednotlivými ročníky a podobně, proto nebude divu, když se na startovní čáře vedle sebe objeví Dodge Charger z roku 1969 a Jaguar XK-180 v úpravě pro rok 2000. Vozy by měly být ale vyvážené, tudíž každý bude dominovat v něčem jiném – možnosti dalších úprav jsou ale značné, takže by neměl být problém si vyrobit svůj vlastní soukromý raketoplán :).

Tržiště napravo sice potěší, ale už mám opět pocit, že jedu na chodbě – žádná volnost pohybu – ačkoliv se jedná o rychlostní závody, mohlo by něco podobného být.Potkal já jsem na Karlově mostě Švéda... i když tohle asi Karlův most nebude...

Toto všechno jsou však jen útržky a první dojmy z demoverze a internetových stránek věnovaných oficiálně této hře. Pokud vás tento článek nadchnul a máte pocit, že Test Drive 6 je skutečně hrou kvalitní, vyzkoušejte si demoverzi, jejíž velikost je 27 MB a nabízí možnost si to všechno popisované vyzkoušet na vlastní kůži.

Váš názor Další článek: Unreal Tournament Darkmatch

Témata článku: , , , , , , ,