TGS: Gears of War 3 až za pět let?

Na letošním ročníku Tokyo Game Show samozřejmě nemůže chybět ani studio Epic Games, které si za posledních několik málo let vysloužilo pozornost herní veřejnosti spíš díky Unreal Enginu, než díky Unrealu samotnému. A lépe než legendární série na tom je i relativně nová akční řada - Gears of War - jež se do dnešního dne dočkala "pouhých" dvou plnohodnotných dílů.

Již od vydání původní hry přitom bylo jasné, že by vedení Epic Games nadějný projekt rádo změnilo přinejmenším v trilogii, což nepřímo potvrdil ředitel firmy, Michael Capps, jenž během prezentace na TGS prozradil, že se nejspíš dočkáme i Gears of War 3. Jak ale ihned dodal, pokud třetí díl skutečně bude, objeví se až na nové generaci konzolí. To znamená, že ne dříve, než za čtyři, nebo pět let.

Zároveň se Capps pochlubil, že posledních sedm let chystají pro další evoluční stupínek hardwaru Unreal Engine 4, neboť jsou přesvědčeni, že se novému technickému prostředí nebude většina enginů schopná přizpůsobit. Mimo to si ještě stihl postěžovat na podle něj přehnaně drahý vývoj her, jímž se řada vydavatelů v dnešní době pyšní.

Poukázal přitom na skutečnost, že ačkoliv byl tým pracující na Gears of war 2 větší, než ten pracující na původní hře, titul vzniknul ve velmi krátké době, díky čemuž se podařilo udržet výdaje pod kontrolou (čti níže než u prvního dílu). V rychlosti pak ještě Michael Capps podotknul, že v Epic Games pracuje na každém projektu mezi 50 a 60 vývojáři, což je třeba oproti Assassin's Creed, na němž pracovalo přibližně 400 lidí, pořádný rozdíl.

"Nechápejte mě špatně, je to [Assassin's Creed] skvělá a skutečně velká hra," uvedl v rozhovoru. "Ale my se raději soustředíme na menší hry, u nichž nám jde především o kvalitu."

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Ranní diskuse o demu Brütal Legend

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,