TGS: Sony odhalila nové PS3 hry

I když se fanoušci prahnoucí po detailech o nových PS3 hrách nedočkali v úvodní řeči Kena Kutaragiho žádných informací, tiskový stánek Sony naštěstí hlad po novinkách částečně utišil. Krátce po skončení zahajovací konference totiž Sony poskytla screenshoty a detaily o 32 titulech pro PS3, včetně několika zbrusu nových, dříve neoznámených kousků.

Přehlídku otevřela next-genová pokračování XBoxového akčního putování ninjy Rya Hayabusy s názvem Ninja Gaiden Sigma. Hru bude opět vyvíjet Ninja Team Tomonoba Itagakiho a jeho vypuštění je prozatím plánováno na jaro 2007. Z ukázaného screenshotu vyplývá, že blonďaná bojovnice Rachel by mohla v Sigmě být plnohodnotnou hratelnou postavou. Kromě mlácení nepřátel nabídne PS3 i různé způsoby odpalování golfových míčků, protože chce rozšířit svatou dvojici Tiger Woods PGA Tour Golf 07 a next-genovou verzi Hot Shots Golfu o nový přírůstek s názvem Sega Golfclub, který do světa herního golfu poprvé uvede členy rodiny Miyazatů. Trio sourozenců Miyazatových patří k japonské golfové špičce a proto není divu, že Sega Golfclub zaujímá čestné místo na japonském PS3 launch listu.

Zajímavým kouskem je i PS3 port internetové flashovky s pracovním názvem flOw, z něhož bylo na TGS prezentováno krátké demo. V něm se objevil technický model podivného plazoidního tvora složeného z koulí a linek, který se volně vlnil v modrém prostoru za požírání drobných živočichů vznášejících se v okolí. Podle prohlášení Sony „hra díky možnostem downloadu PS3 určí nový styl zábavy" a hráči budou mít možnost potopit se do herního světa díky novému ovladači, snímajícímu pohyb v šesti směrech. Cena a datum vypuštění hry nebyly zatím oznámeny.

  
Hlavní hrdina vizuální hříčky flOw * Rachel nová grafika rozhodně prospěla * Monster Kingdom má nyní provizorní podtitul Unknown Realms

Příznivce virtuálního závodnění zaujala hra Wangan Midnight studia Genki, založená na licenci stejnojmenného japonského komiksu z Young Magazine. Datum releasu bylo oznámeno na jaro 2007, stejně jako v případě Ninja Gaiden Sigmy, a hra slibuje závody v urbanistických kulisách za rychlostí přes 300km/h.

Z tradice čínského mahjongu, japonské arkádové scény a on-line služeb nových konzolí vychází PS3 port hry Mahjong Fight Club Online. V ní mahjongoví nadšenci mohou poměřit svoje taktické a paměťové schopnosti jednak s ostatními on-line a jednak s počítačovými oponenty, jejichž původními předobrazy bude 48 expertů japonské národní profesionální ligy.

Některé z her se nyní dočkaly také potvrzení nových módů nebo ovládání. Když Sony poprvé představila možnosti snímání pohybu pomocí PS3 ovladače, podporoval je pouze bojový letecký simulátor Warhawk. K němu nyní přibylo trio her z dílny Sony - akční Heavenly Sword, středověce dračí Lair a střílečka Resistance: Fall of Man. K něm by se mělo připojit také pokračování Capcomáckého Monster Kingdomu, vystupujícího zatím s provizorním podtitulem Unknown Realms a závody Ridge Race 7. Obě tyto hry, stejně jako Lair nebo flOw, budou podporovat rozšiřování pomocí downloadů.

Výstava byla zakončena dvěma záhadnými černými krabicemi s nápisy "Coming Soon" a tajemným obsahem. Nejčastější spekulací tak zůstalo, že jedna z krabic ukrývala nové Gran Turismo HD, které v předchozí prezentaci nebylo ani náznakem zmíněno.

  
Lair bude využívat nových možností PS3 ovladače... * ...stejně jako Warhawk * Kralování na scéně 3D bojovek převezme Virtua Fighter 5

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: TGS galerie: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Témata článku: , , , , , , , ,