The Awesome Adventures of Captain Spirit: každý chce být super (recenze)

Hru zadarmo snad nejde odmítnout. A už vůbec ji nejde odmítnout, když je od studia Dontmod. Přesto nejsme z The Awesome Adventures of Captain Spirit v sedmém nebi.

Co baví

  • pár silných momentů
  • kontrast mezi světem dětí a skutečností
  • je to zdarma!

Co vadí

  • skoro žádné příběhové pozadí
  • aktivity moc nezabaví
  • hodně krátké
6/10
Hodnocení

Life is Strange je přesně jednou z těch her, které v nás zanechaly silný dlouhodobý prožitek. Na druhý díl se náležitě těšíme a vývojáři neusínají na vavřínech, aby nás ještě trochu navnadili. The Awesome Adventures of Captain Spirit je v podstatě jen kraťoulinký předkrm, který však svým dějem předchází chystanému Life is Strange 2.

Superhrdina nebrečí

Zatímco u nás děti čtou pohádky jako je Krteček nebo Červená Karkulka, v USA čtou nejspíš děti neustále jen komiksy. Přesto se s touhou být superhrdina ztotožní snad každý mrňous na celém světě. Hlavním hrdinou hry je Chris, který si říká Captain Spirit a svými superhrdinskými kousky pomáhá nejbližšímu okolí. Samozřejmě, že se jedná o pouhou fantasii, ale Chrisovi dokáží tyto hry zvednout náladu.

Captain_Spirit (1).pngCaptain_Spirit (2).pngCaptain_Spirit (3).pngCaptain_Spirit (4).pngCaptain_Spirit (5).pngCaptain_Spirit (6).pngCaptain_Spirit (7).png
Chris alias Captain Spirit to rozhodně nemá v životě jednoduché

A že to sakra potřebuje! Během chvilky vám dojde, že to Chris nemá v životě úplně snadné (co jiného čekat). Maminka mu umřela a otec se oddává alkoholu. Bez alkoholu je sice relativně milý a starostlivý, po pár plechovkách a flaškách ale začne být nebezpečný. Stačí trošičku prohledat dům a zjistíte, že si pro Chrise dokonce plánuje přijít sociálka.

 

Pokud čicháte napínavý příběh, jste vedle. Ve hře se nestane téměř nic.

 

Pokud čicháte napínavý příběh, jste vedle. Ve hře se nestane téměř nic. No úplný závěr je důležitý a hlavně vám řekne, že Chrise uvidíte i v Life is Strange 2, ale jinak se ve hře opravdu nic neděje. Většinu věcí poznáváte sami průzkumem domu a hraním si, což je každopádně problém. Průzkum není ani zdaleka tak zábavný jako příběh. Ani LiS by vás bez příběhu plného zvratů nebavil.

Dětské hrátky

Většinu času budete trávit tím, že budete plnit svůj seznam superhrdinských aktivit. Seženete si kostým, přemůžete zlé plechovky či se utkáte se sněhulákem. Vývojáři se zde snaží nabudit příjemný pocit dětství a schopnost dětí vidět něco úžasného i v naprosto obyčejných činnostech.

Captain_Spirit (8).png Captain_Spirit (10).pngCaptain_Spirit (11).pngCaptain_Spirit (12).png
Hra nemá silný a vtahující příběh. Spíš se poflakujete a hrajete si na superhrdinu

Daří se jim to, ale jen částečně. Jelikož Chrise z dřívějška neznáme a nemáme k němu vybudovaný vztah, přišla mi většina těchto úkon spíše výkřikem do prázdna. Párkrát jsem Chrise politoval, alespoň krátké a jednoduché příběhové pozadí udávající nějaký směr mi však chybělo. Bezcílně se poflakovat po zahradě člověka příliš nezabaví.

The Awesome Adventures of Captain Spirit je přesně takové, jak byste od free-to-play titulu čekali. Je krátký a nevýrazný a slouží spíše jako reklama pro další díl. Darovanému koni na zuby nehleď, hra má stále pár silných momentů a byla by škoda ji za její příznivou cenovku vynechat. Ostatně Life is Strange 2 na ni má přímo navazovat.

Váš názor Další článek: Hrajeme Battlefield 5: zasněžená válečná vřava je pastvou pro oči

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,