The Crew: závodění v partě, jak má být

Jedním z nejlákavějších arkádových závodů, které v brzké době spatří naše obrazovky, je rozhodně připravovaný výtvor The Crew, který si vezme to nejlepší z Drivera a Test Drive Unlimited.

Route 66, skoro 2 500 mil napříč státy. Pravé poledne, vzduch se tetelí nad kapotou, na které by se dala smažit volská oka. Motor mého Mustangu spokojeně pobublává a vzduchem poletují mikroskopické částečky všudypřítomného písku. V žilách mi koluje závodnická krev a má pravá noha se chvěje nedočkavostí na mávnutí šachovnicového praporku. Ještě je ale třeba počkat. Na koho? No přece na moji bandu!

Velká mapa prodává?

Rozlehlý a otevřený svět se v posledních letech stává čím dál významnějším prodejním artiklem v oblasti herního průmyslu. Studia se přetahují o každý kilometr, jen aby mohla prohlásit, že právě jejich je ten nejrozlehlejší a nejotevřenější. To ale zákonitě nemusí znamenat komerční úspěch, obzvlášť na poli závodních titulů.

O něco podobného se v roce 2009 pokusilo Codemasters se svou skoro 15 000 km2 rozlehlou mapou ve hře Fuel. Ovšem vrhnout hráče do něčeho tak monstrózně velkého se rovnalo jisté sebevraždě, a tak titul jako mnoho dalších skončil v propadlišti herních dějin. Osud tomu podobný doufejme nepotká připravované The Crew.

1370926305-the-crew-2.jpg 1370926315-the-crew-4.jpg 1370926317-the-crew-1.jpg

Naštěstí vše v tomto případě nestojí jen na vachrlatých nohách rozlehlého exteriéru. Hlavní herní prvek tkví v samotném názvu. Takže ruce pryč osamělí vlčáci, tady půjde hlavně o skupinovou zábavu! Zdařilou kopii silnic, dálnic, přírodních rezervací i měst USA čítající solidních 5 000 km2 bude najednou okupovat masa hráčů z celého světa. Bude-li provoz na silnicích dostatečně hustý, nemělo by hrozit, že bychom se na mapě nudili a lze tedy lehce zdůvodnit i její velikost.

1370926319-the-crew-5.jpg

Jeden za všechny, všichni za jednoho

Tak jako skupina kamarádů v Guild Wars tvoří svou guildu, tvoří hráči The Crew tzv. „partu“, neboli „crew“. Všudypřítomné mise můžete plnit buď jako jednotlivec, v rámci zmíněné „party“, nebo s kterýmkoliv náhodným kolemjedoucím. Pokud se váš parťák poflakuje na pobřeží slunného Los Angeles, zatímco vy objevujete krásy New Yorských „památek“, může cesta k němu zabrat i několik hodin. Ale žádný strach. Vše řeší jednoduchý systém, který vás zkrátka „vyhodí“ poblíž člena „party“, bez nutnosti podnikat dlouhou výpravu na východ.

1370926321-the-crew-6.jpg 1370926322-the-crew-3.jpg 1370926332-the-crew-7.jpg

Členství v týmu samozřejmě přináší své výhody a usnadňuje získávání případných zkušenostních bodů. Jste-li více soutěživý typ hráče, není nic snazšího, než vyzvat na souboj členy jiné party. Co se týče zmíněné RPG stránky hry, máte k dispozici přehršel tuningových vychytávek, kterými se dá váš vůz ozvláštnit a doladit.

 

Jedná se o první MMO RPG na kolech, v zásadě lze tedy mluvit o menší revoluci žánru.

 

Odemykat se postupně budou také nová a nová auta. Podstata se, jak vidno, v zásadě příliš neliší od jiných masivně multiplayerových titulů, přesto ji lze svým způsobem označit jako průkopnickou. Jedná se o první MMO RPG na kolech. Pokud navíc můžeme věřit debutovému traileru, tuning vypadá prostě famózně.

1370927312-the-crew-15.jpg

Technický stav vozidla

Ovládání vozu čekejme spíše arkádovějšího ražení, to ale neubírá na realističnosti a kvalitě grafického zpracování. Navzdory open world konceptu nic nevypadá odfláknutě, města jsou rozlehlá a pestrá. Prostředí zdatně sekundují modely aut, které mohou směle rovnat těm nejkvalitnějším kusům závodního žánru. To zdá se nijak neubírá na plynulosti, jelikož hra běží doslova jako po másle, a to téměř bez načítacích obrazovek.

1370927307-the-crew-14.jpg 1370927310-the-crew-11.jpg 1370927311-the-crew-9.jpg

Jak tohle všechno ale schroustá současný herní hardware, říkáte si? Jednoduše neschroustá. The Crew je další next-gen titul, který hodlá naplno využít potenciál nových konzolí. Vzhledem k ryze multiplayerovému ražení musíme také překousnout nutnost neustálého připojení k internetu i během závodění s umělými protivníky. Pokud dokážete mávnout rukou nad touto pro někoho stále ještě nepřekonatelnou bariérou, můžete se směle ponořit do motorizovaného světa The Crew a nechat starosti rozplynout ve zplodinách výfukových plynů.

 

The Crew přinese rozlehlý herní svět plný detailů a života. Od toho je tu ostatně next-gen, nebo ne?

 

Datum vydání je zatím předběžně situováno do první poloviny 2014. Vedle verzí pro avizované platformy PS4 a Xbox One se dočkají i majitelé výkonných PC sestav. Hurá.

Diskuze (5) Další článek: Epic Games podle nabídky práce připravují nový titul

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,