The Division 2: Warlords of New York - zpátky na místě činu | Recenze

Rok po vydání The Division 2 přichází první rozšíření, které nás vezme zpět do New Yorku. Vyplatí se investovat?

Co baví

  • Klasická hratelnost
  • Opět mnoho krásných míst
  • Levelování do úrovně 40

Co vadí

  • Návrat na místo činu nebyl nutný
  • Nemožnost po spuštění cestovat zpět do Washingotnu
  • Za hodně peněz málo muziky
7/10
Hodnocení

Vývojářský tým Ubisoft se netají svým přístupem ke hrám jako ke službě. Za poslední roky jsme si na takové pojetí už pravděpodobně zvykli. Pokud celkově zavzpomínáme, pryč jsou doby, kdy hráč v den vydání za vynaložené peníze obdržel kompletní hru v plné palbě, kterou si pak mohl následující dny/měsíce užívat jako všichni ostatní.

3-14-2020_11-20-43_AM-c1z2an3b.png3-14-2020_11-20-43_AM-fakehq40.png3-14-2020_11-20-43_AM-nu2xnhud.png
Návrat na místo činu nedopadl úplně slavně

Jenže vývojáři jednou nenápadně vyzkoušeli trik se špičatým kloboukem a ten na hráče skutečně zabral. Výsledkem jsou nejrůznější placená DLC malého i velkého rozměru. A právě studio Ubisoft je v tomto ohledu předním hráčem na trhu.

Tom Clancy

Tom Clancy's The Division 2: pokračování, co má říz (recenze)

Padouch z vlastních řad

Byla tedy jen otázka času, kdy do The Division 2 dorazí nějaký ten dodatečný obsah, samozřejmě placený. Stalo se tak přibližně rok po vydání hlavní hry, takže můžeme hovořit o velice vhodné příležitosti. V DLC s názvem Warlords Of New York se dle očekávání vydáme zpět do ulic New Yorku, abychom nakopali zadek bývalému členu Divize Aaronu Keenerovi. Ubisoft opět sáhl po již tradiční koncepci svých produktů a nabídl obligátní naháněčku hlavního bosse, ke kterému se musíme propracovat skrze méně významné poskoky. V konkrétní rovině jde o čtyři komplice, jejichž likvidace otevírá dveře k hlavě celé organizace.

3-14-2020_11-20-42_AM-pr1hjaqb.png
I když bychom se raději podívali jinam, New York vypadá opět nádherně

The Division 2 nikdy nebylo výrazně příběhovou hrou a ani tentokrát se nic moc nemění. Hlubší příběh zde hledat nelze, klíčové je znát své cíle a ty se vydat likvidovat. Hratelnost pochopitelně zůstává na stejné úrovni, výtečná, herní obsah ovšem tak nějak pokulhává. Obsahová náplň zmiňovaného DLC je až příliš lineární a repetitivní. Jinými slovy, i přes výtečnou hratelnost, kterou se The Division 2 pyšní, je Warlords Of New York až příliš ploché a nepřekvapivé. A to je škoda.

3-14-2020_11-20-33_AM-4ovyzes4.png3-14-2020_11-20-33_AM-amdy4ypn.png3-14-2020_11-20-33_AM-nphjxpru.png
Hlavním padouchem je bývalý člen Divize

Souboje s bossy jsou opět, jak se dalo očekávat, poměrně velkou výzvou. Zejména potom ve hře pro jednoho hráče. Opět, tak jako vždy platí, že v kooperaci je vše nejenom zábavnější, ale především o něco snadnější. Nepřátelé, zejména potom zmínění bossové, jsou houby na náboje, pomoc nějakého kamaráda se jistě bude hodit. Odměnou za likvidaci těchto terminátorů jsou speciální dovednosti, které lze zařadit do výbavy.

Vítej doma 

Dlouho diskutovaným krokem byl návrat zpět do centra dění prvního dílu. Je tak jistě otázkou, zda se jedná o vstřícný krok směrem k hráčům se snahou zavést je zpět do milovaného New Yorku a zavzpomínat tak, anebo spíše o lenost a nedostatečnou odvahu vývojářů pustit se také do jiných oblastí USA. Přestože tento letní výlet do ještě zdevastovanějšího New Yorku vypadá opět úchvatně, osobně nevidím důvod, proč bychom se měli vracet na stejné místo, když celé Spojené státy čekají na agenty Divize.

 

Návrat na místo činu je hezkou vzpomínkou, raději bychom se ovšem podívali jinam

 

I tak musíme ocenit tradičně věrně zpracování prostředí a mnoho zajímavých míst jako věznice či vrak lodi. Mapa je mimochodem rozdělená na čtyři části, svou velikostí ale rozhodně neohromí. Návrat na místo činu je hezkou vzpomínkou, raději bychom se ovšem podívali jinam. Co takhle Chicago, Dallas, Los Angeles…?

3-14-2020_11-20-44_AM-fyhg4qty.png3-14-2020_11-20-44_AM-msrba5r4.png3-14-2020_11-20-45_AM-ai3meyin.png
Cenovka okolo tisíce korun je přece jen trochu moc

V rámci samotné hratelnosti je důležité zmínit nutnost levelu 30 a úroveň světa 5, což je minimální vyžadovaná hranice. Ani nováčci se však nemusí obávat, jelikož ti, kteří takové úrovně ještě v původní hře nedosáhli, budou automaticky posunuti. Jen pro ně bude zážitek asi trochu více stresující. DLC je už ze své podstaty určeno zejména členům Divize, kteří již něco absolvovali. Trošku překvapivá je potom nemožnost vrátit se zpět do Washingtonu, a to až do momentu, než padne hlavní záporák. Tohle omezení je neskutečně hloupé a zbytečné.

Menších změn potom doznala správa vybavení, zbraní a schopností. Nejde ovšem o žádné kompletní přepracování, jako spíše o kosmetické úpravy a mírné zjednodušení. Pro hráče, kteří ve hře tráví desítky hodin měsíčně ovšem mohou být výraznější. Jistě se sluší zmínit také celková doba hraní, která se pohybuje někde okolo 6 – 8 hodin, v závislosti na míře průzkumu. Závěrem zmiňme, že maximálně lze levelovat do úrovně 40.

Verdikt

Warlords Of New York je povedené, ale také trochu rozporuplné DLC. Nabízí klasickou hratelnost série, tradičně skvěle zpracované prostředí a kupu kooperativní zábavy na jedné straně, ale zároveň minimum novinek, stereotypní náplň, malou herní mapu a vysokou cenu na straně druhé. Vzhledem k cenovce šplhající se k tisíci korunám se však jedná o velké zklamání. S cenou rostou i požadavky a ty bohužel nebyly na této úrovni naplněny. Dáme vám dobrou radu, počkejte až bude Warlords Of New York v nějaké slevě, poté se jeho koupě jistě vyplatí. V současnou chvíli totiž pravděpodobně nebudete tak úplně uspokojeni.


NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Hry zadarmo nebo se slevou: Watch Dogs zdarma a jarní akce

Hry zadarmo nebo se slevou: Watch Dogs zdarma a ja…

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

20.  3.  2020 | | 1 N/A
Vybrali jsme 10 her, u kterých vybouchnete vzteky

Vybrali jsme 10 her, u kterých vybouchnete vzteky

Jsou hry, které nás mají odreagovat a pobavit. Potom jsou ale i hry, u kterých budete vzteky ječet, posílat vývojáře do pekel a bůhví co všechno. My se nyní na takové hry podíváme.

22.  3.  2020 | | 10 N/A
Zadarmo nebo se slevou: Child of Light zdarma a balíček závodních her

Zadarmo nebo se slevou: Child of Light zdarma a ba…

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

27.  3.  2020 |
Doom 64: vyzkoušeli jsme často zapomínané retro

Doom 64: vyzkoušeli jsme často zapomínané retro

S vydáním Doom Eternal ovládla internet euforie. A vývojáři toho samozřejmě využili. Vedle Doom Eternal vyšla také předělávka Doom 64.

26.  3.  2020 | | 4 N/A
Na Steamu jsou k mání hry zdarma, nechybí Tomb Raider a Goat of Duty

Na Steamu jsou k mání hry zdarma, nechybí Tomb Rai…

Jediné, co musíte udělat, je jít si je vyzvednout.

21.  3.  2020 |