The Elder Scrolls Online: epický krok vedle (day-one recenze)

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 132

Diskuze k článku

Jirka  |  13. 12. 2016 12:31

Tuhle recenzi psal total I.... t ktery podle me ani nehral a nebo zkousel betu, ja jsem hral jak betu tak hru od prvniho dne vydani a bohuzel autor teto recenze LZE a vycucava si info z prstu nebo hur. Tohle je ESO ne wow apod hra nebyla puvodne vubec myslena pro konzole, soubojovy system je unikatni a musite premyslet jake schopnosti budete pouzivat mate totiz jen 6 slotu do kterych si muzete navolit dane schopnosti, nestaci mackat pouze jeden dva cudliky jak autor tvrdi, zbytek musite odbojovat rucne a to vcetne toho ze se muzete zbrani kryt a vykryvat udery. Grafika ??? autor zrejme zkousel hru hrat na kalkulacce. Nahravaci casy nejsou nijak zvlast dlouhe a to jeste autor zapomel pripomenout ze cely svet se nachazi na jednom megaserveru neni rozdelen na nekolik jak je to bezne. Questy jsou absolutne zabavne a hlavne maji nejaky pribeh, neni to neustale dokola zabij x prines x. Autor tehle recenze je totalni lempl. Zkuste uvidite.

 |   |  Odpovědět
ParmanCze  |  19. 12. 2015 01:34

Na začátek recenzi jsem nepřečetl celou a to z toho důvodu, že už po pár větách jsem si připadal že čtu recenzi asi na jinou hru nebo co.
Hru hraji už velmi dlouho od začátku hezky pěkně v coopu s kámošem a už tady mohu říct že hra, na rozdíl od většiny her které se snaží nějak více propagovat coop hraní, jsme neměli ani jedinkrát se s polu někam připojit nebo že by jsme se snad neviděli v otevřeném světě a to vás příjemně překvapí (narozdíl od The Crew kde vas snahy o coop ci jakékoliv podoby multiplayeru rychle omrzi kvůli neustálému padání, nepřipojování a těch bugu. A to ani nemluvim o Gta V, kdo jí má ví o čem mluvím.). Nevím tedy jakou hru autor této recenze hrál, ale TESO to asi nebylo, lootovani probíhá absolutně odlišně nez autor popisuje pr: vydite lahev či jablko na stole, tak si ho prostě vezmete a neotevre se vám inv. jako u bedny, ale hned se vám přidá do inventáře postavy a to samé platí u zbraní, zbroje či jiných věcí. Takže na závěr se jedná o skvělou MMORPG kterou si zahrajete s kamosema v jedný místnosti tak dlouho, že ztratíte pojem o tom jestli je den nebo noc a ani toho nebudete litovat.

 |   |  Odpovědět
Heliom  |  03. 05. 2014 08:50

The Elder Scrolls Online + Explorer Pack + Cash Shop Horse + Veteran 1 Dragon Knight (7dní game time) cena 700kč - spěchá email: heliomtvchannel@gmail.com

 |   |  Odpovědět
skavros  |  11. 04. 2014 09:26

Recenzent hrál evidentně úplně jinou hru...

 |   |  Odpovědět
-.-  |  11. 04. 2014 18:25

Kdyby hrál recenzent jinou hru, byly by tam screeny z jiné hry a ne z TESO, nemyslíš?
Recenzent hrál stejnou hru, hra se mu nelíbila, napsal na ni recenzi, ta se nelíbila pro změnu příznivcům, a opět se dostáváme do začarovaného kruhu kdy jedna strana haní a druhá obhajuje, aniž by kdokoliv z obou stran chtěl ustoupit. Tečka.
Je mi relativně jedno jaká je kvalita recenzí na doupěti, vesměs mě to ani nezajímá. Zároveň se zde neztotožnuji s názorem v recenzi (btw. udělat objektivní recenzi je nemožné, vždy se vám tam dostane nějaký ten subjektivní pocit, a následná negativní kritika je toho důkazem) ALE - a ted budu pouze psát mé dojmy z prvního a posledního spuštění hry -
Hrál jsem TESO v betě, a nemohu říct že bych byl spokojen, natož přesvědčen o tom abych si hru koupil. Beta sice slouží od toho aby se odladily chyby ve hře, ale rozhodně to není jediný důvod, vzhledem k tomu že má za cíl přilákat i další potencionální zákazníky.
Osobně jsem nic nečekal, a zároveň jsem nic nedostal. Animace mi osobně přišli "trhané", kdy celý combat působil sterilně bez jakékoliv dynamiky, questy opět styl najdi zabij (v tomhle případě se nejedná o negativum, vzhledem k tomu že nějaký zábavnější questovní systém stále není - GW2 je trochu unikátní v tomhle ohledu - , pouze mě již nebaví tenhle systém questů), crafting mi zde přišel nezajímavý (prostě jsem se připnul na systém craftingu v UO), a kromě hezké grafiky mi celá hra přišla zkrátka nemastná, neslaná (nejsem fanouškem TES)
Jedná se o objektivní a konstruktivní názor? ne. Pouze zde sdílím svůj pocit ze hry, a zároveň se snažím pochopit co vlastně stávající hráče na TESO baví.
Jedná se o špatnou hru? nemyslím si. Jak už bylo řečeno, zájemce si hra najde, já mezi ně nepatřím. Stejně tak recenzent.
Těžko vinit vývojáře z toho že se mi hra nelíbí, na druhou stranu mi opravdu hra v betě nepřišla ve stavu kdy by měla být v blízké době vydána.
Btw. většina z vás si zde stěžuje na neobjektivitu autora, nicméně vy sami jste více než zaujatí vůči této recenzi, aniž by jste si zachovali odstup a výše zmíněnou objektivitu.
Neobhajuji zde autora, vzhledem k tomu že recenze opravdu není objektivní, ale ani ho neviním. Konec konců pokud vynášíte verdikt nad hrou na základě jedné negativní recenze, pak se zde asi není moc o čem bavit.

 |   |  Odpovědět
Anakin77  |  10. 04. 2014 09:05

Musím se přidat k negativním reakcím na článek, který je opravdu neobjektivní, zavádějící a shazuje hru, která si to ani v nejmenším nezaslouží.
- nahrávací časy - hraji hru na iMacu na nejvyšších detailech a načítání je v rozmezí vteřin, maximálně desítek vteřin, tak to bylo už v beta verzích, kterých jsem se zúčastnil, neměl by si autor článku nejprve ověřit, zda není problém pouze na jeho počítači?
- nechápu kritiku lootování - pokud používáte pro pohyb klávesy A-S-D-W, hned vedle máte E (která je používána pro většinu interakcí s předměty, tlačítka na myši používáte v boji), pomocí které otevřete truhlu a na co najedete myší, to stejnou klávesou seberete ... nebo sáhnete o kousíček vedle na klávesu R a seberete všechno (pro méně chápavé to je pokaždé napsáno pod obsahem truhly) - jednodušeji a přitom přehledněji to snad ani nešlo, nemluvě o tom, že lze v nastavení zapnout "autoloot", inventář je přehledný (nové předměty hned nahoře a zvýrazněné, rozdělení podle druhů atp.)
- nevím, kolik úkolů autor článků splnil, ale žádný úkol nekončí tím, že byste museli "přinést toto nebo zabít toho a odevzdat" - většina questů je "řetězových", kolikrát se kolem Vás změní celé město, když quest splníte ... jsou doprovázené pečlivě naskriptovanými scénkami a rozhovory - a drobnosti, jako např. to, že ten, od koho jste quest převzali, Vám přijde naproti k dungeonu po splnění úkolu, abyste si mohli rovnou převzít odměnu, prostě potěší jen hodně zjednodušený a stručný příklad jednoho z questů: přijdete do vesnice, která je nakažena neznámou nemocí - první část questu Vás pošle pro bylinky a ulehčit trápení několika vesničanům, při tom ale zjistíte, že kdosi těžce nemocné vesničany zavírá do blízké jeskyně, která je však hlídána strážemi - ty Vás dovnitř nepustí, dokud neseženete jejich zbroj, abyste vypadali jako jeden z nich - v jeskyni najdete upíra, který za celou nákazou stojí ... atd. atd. nakonec Vás ještě čeká rozhodnutí, jestli necháte člověka, který s upírem spolupracoval, zabít nebo mu dáte šanci ...
- ano, ve hře se i po spuštění občas najde chyba, která zabrání splnění úkolu - není to však častěji než jednou cca za šest hodin a ještě se mi nestalo, že by chybu odhlášení a opětovné přihlášení nespravilo ... pořád mělo TESO jeden z "nejčistších" a nejméně problémových startů z MMO, navíc Zenimax pracuje na nápravách téměř neustále a snaží se vyhovět přáním hráčů a reaguje na jejich připomínky víc, než kterákoliv "podpora", se kterou jsem se u "masivní" hry setkal (kdo se účastnil bety a trochu sleduje stránky TESO, pak ví, jak moc si dal Zenimax práci, aby fanouškům v mnoha jejich přáních vyhověl)
- není pravda, že by za zabíjení nepřátel nebyly zkušenosti - jsou jen podstatně menší než za plnění questů, na čemž není nic špatného - navíc zkušenosti jsou právě i za objevování nových lokací na mapě - pokud někoho baví "expit" na dlouhé hodiny jednom místě zabíjením těch samých divočáků pořád dokola, ano, ať si pustí jinou hru o tom TESO opravdu není a nevidím to jako mínus
- ze začátku jsou dobré zbraně drahé, ano a tak to snad má být (ale je to asi poslední způsob, jak by mě napadlo v RPG hře "lepší" zbraň shánět) proti tomu už od začátku je velmi efektivní "crafting", po zabití bosse vždy u něho nějakou dobrou věc naleznete, takže opět kritiku moc nechápu
- pro cestování jsou po celé mapě rozestavěné "wayshriny", ke kterým to nebývá daleko a mezi kterými se dá cestovat zdarma. Že - pokud někdo nechce k wayshrinu chodit - zaplatí menší poplatek - v čem je problém?
- kůň a jeho vylepšování je prima zpestření, ale i bez něho se dá cestovat relativně rychle - navíc se Vám nestane, že byste šli dlouhou dobu bez toho, že byste na něco narazili (možná v prvních verzích bety, rozhodně ne v hotové hře)
- škoda, že autor nepřišel na to (ač to tutoriál samozřejmě ukazuje) , že v boji se dá i vykrývat údery, uskakovat do stran (dvakrát stisknout tlačítko směru pohybu), přerušovat speciální útoky nepřátel (stisknou obě tlačítka na myši) a že pouhým mlácením a mačkáním jednoho z několika čísel většinu bojů nepřežijete ...
- ano, na horší detaily vypadá hra hůře porovnejte grafiku s ostatními MMO ...
- na rybaření není třeba shánět prut, stačí návnada ... veškeré suroviny pro craftění se dají těžit hned od začátku (není třeba shánět krumpáč, sekyru, atp.), ale nevím, proč by to mělo být jako vada, hlavní je proces craftění a ten mě v jiných MMO po pravdě nezaujal, tady ano
- omezený inventář je možná problém pro toho, kdo by se chtěl věnovat všem profesím v rámci craftingu - ale chápu tvůrce hry, že spíše chtěli docílit toho, aby se každý hráč věnoval jedné až dvěma profesím a v těch vynikal, než všem najednou ... i když i to je volba - jsem na 20. úrovni a ušetřit peníze na rozšíření batožiny není už tak těžké (i bez aukce) ... takže znovu - kritiku moc nechápu ...
- v době, kdy jsme zavalení F2P hrami, které se tváří, že jsou zadarmo, nicméně za "nulový obsah" (pouze za zkrácení čekání nebo často i za to, aby byly vůbec hratelné) Vás neustále "tlačí" do daleko vyšších částek k zaplacení, měsíční poplatky v TESO vítám. Navíc tento způsob alespoň částečně "odfiltruje" ty, kteří hru hrají jen "na zkoušku" a jen "škodí" nebo spammují.
Tak už jen - těším se na odpoledne, až hru zase spustím a sejdu se s těmi, co se nenechali neobjektivní recenzí odradit.

 |   |  Odpovědět
Jeimy  |  09. 04. 2014 14:53

Tak nekvalitnu recenziu plnu nepravdivych informacii som este necital.
Nemam na mysli hodnotenie, ale fakticke chyby (klamstva?), ktorych sa autor dopustil minimalne na 15 miestach.
Apelovat na novinarsku zodpovednost asi nema zmysel, co?

 |   |  Odpovědět
Vykuk  |  08. 04. 2014 20:16

Tak tento "recenzent" hral asi uplne jinou hru...

Asi mu Sheogorath naraficil na HDD rok stary build

Hra rozhodne neni idealni, ale je to svezi vitr na poli MMORPG... Kdo by treba cekal ze ho mag rozseka obourucnim mecem, ze?

 |   |  Odpovědět
Nahodily ctenar  |  08. 04. 2014 17:56

Na uvod bych rad rekl, ze jsem dost narocny hrac, ktery ma zkusenosti temer s kazdym titulem o kterem se mluvi a stoji za to ho nainstalovat a v nasledujicich radcich budu pouze uvadet fakta na pravou miru a ne vam podsouvat svuj zkresleny nazor.
Kamarad mi poslal odkaz na tuhle recenzi a ackoliv to normalne neresim a myslim si svoje, tento clanek me dost sokoval a nechapu jak tenhle clovek vubec muze delat herniho redaktora - hlavne kvuli tomu, ze do recenze vklada osobni pocity, na coz nikdo neni zvedav, jelikoz hrac ocekava objektivni okomentovani aspektu hry, aby se sam mohl rozhodnout zda je titul pro nej a ne ze zaujateho vykladu nekoho, komu se hra nelibi a zatracuje ji protoze ji neni schopen radne nastavit a ovladat. A dale take proto, ze zjevne ocekaval jak si zahraje TES VI online, ale hodnoti hru jako by hral single player, bez toho aniz by mu doslo, ze hraje MMORPG, ktere je jen zasazene do Tamrielu. Vzhledem k tomu, ze hru hraji statisice hracu najednou, je treba tomu urcite aspekty podridit, s tim se neda nic delat a i kdyz to neni single player, hra se stale snazi tocit kolem Vas jako jednotlivce. Mel by se trochu naucit pouzivat hlavu a hlavne nastaveni grafiky. Kdyz to porovnam s ostatnimi tituly, hra ma skvele optimalizovanej kod a vypada krasne i na low detaily, akorat clovek musi chapat co zere vykon a co muze vymaxovat. Polovina veci tady popsana je jinak, nez ji redaktor popisuje a ta druha se stihla zmenit uz po skonceni bety nebo po prvnim patchi. Nez se rozhodnete hru zatratit, napisu vam svoje postrehy ze hry, aneb jak to doopravdy je:

1. Nekolik minut loading time ? to bylo pouze v bete kdyz jsme zenimaxu pretizili servery a oni nasledne zavedli protiopatreni, coz melo za nasledek dlouhe cekaci doby a loading time nekolik minut - odstraneno do dalsiho beta testu.
2. Konzolove ovladani ? trochu ano, ale je to videt jen velmi malo - takovy Skyrim byl nekolikanasobne horsi + si muzete veskere ovladani prenastavit a problem je pryc ;)
3. "Pokud jste hrali predesle dily..." Jak uz jsem zminil vyse, redaktor vubec netusi, co vlastne recenzuje.
4. Vadilo mu "chytre" lootovani ? Poradim vam pane redaktore - v settings je checkbox s nazvem autoloot a pak to funguje tak, jak jste si pral.
5. Umela (ne)inteligence ? do prvniho patche (nahozeneho hned dva dny po spusteni) mela hra problem s par scripty - coz mimochodem nesouvisi s AI pane redaktore ;), kdy se npc / event zasekl a nemohli jste pokracovat v questu. Jinak AI je v teto hre velmi vyvinuta oproti jakymkoliv jinym titulum. "Mobky" chytre spolupracuji a pouzivaji proti vam kombinace schopnosti podle toho jestli hrajete sam, nebo jse v parte a podle toho jestli pouzivate kouzla, ranged attack nebo melee. Napr se vam muze stat ze jedna pod vas hodi olej, ktery vas zpomali a druha pod vas foukne fireball nebo ohnivy sip a jeste vas podpali.
6. "Zabijeni nepratel nedava zkusenoti..." nevim co jste hral, ale ja na to mam i addon a muzu vam presne rict za jakou mobku je kolik expu + hledani npc po mape vam rozhodne nehrozi, protoze na kazdych par metrech na vas ceka npc, ktere potrebuje nalehave pomoct a kdyz splnite vsechny questy v dane lokaci, mate znacnny "overlevel" kdyz jdete do dalsi lokace.
7. Kratky respawn - opraveno
8. Goldy - hraju to od bety, uz mam skoro max level a zacnu nabirat veteran ranky a jeste jsem ve hre nevidel itemy za 10k goldu a to ani od hracu, natoz od npc.. nenosite bryle ? Portovani mezi jednotlivymi wayshriny stoji cca 100g, nacez vam okamzite po prenosu cena vyskoci na nekolik stovek a nasledne kazdou vterinu klesa o 1g az na zminenou stovku, coz je mechanismus, ktery jste vubec nevysvetlil a z textu dojde jen cloveku, ktery hru hral a tudiz nepotrebuje cist recenzi.
9. Dale "dynamika souboje" je zjevne pojem, ktery panu redaktorovi nic nerika. Jelikoz mobky pouzivaji hodne AoE abilit, kterym se musite vyhybat a kouzlo ci projektil dopadne tam, kam jste mirili pri vystrelu, myslim ze je system velmi dynamicky. Dale kouzlit nebo strilet z luku, popripade mavat mecem muzete i za pohybu, narozdil od zminenho wow, kdy jste museli pri jakekoliv cinnosti stat na miste a jen jste busili do tabulatoru a spamovali ty 2 spelly, ktere davali nejvic dmg. Co se tyce Skyrimu, jeho otresne konzolove ovladani zapricinilo, ze jsem musel mit za maga v quickslotech asi 20 odlisnych kouzel a jak se souboj vyvijel, prepinat mezi nimi, coz fungovalo tak, ze pri stisknuti klavesy Q se vam hra zapauzovala a pul hodiny jste hledali heal, nacez jste hru odpauzovali, healnuli ste, zase ji zapauzovali a hledali spell na armor, unpause, nahodit armor, pause najit dmg spell, unpause atd. coz ve vysledku zapricilo, ze tyto "dynamicke souboje" jak je redaktor nazyva, trvali v hernim case 30 sekund, ale v realnem 5 minut a byli jste naprosto zpruzeni neustalym pauzovanim. Vase pojeti AI uz jsem zminil vyse. Opet tedy nevim, kterou hru jste hral, ale mate dost zmatek v pojmech a tESO jste urcite nehral.
10. Zmeny pocasi jsou prirozene a odpovidaji lokaci, ve ktere se prave nachazite. Hra v sobe treba ma i mesicni cyklus, ktery odpovida tomu realnemu, akorat pro potreby hernich mechanismu jsou veskere doby zkraceny.
11. Profese - komplexni, chytre a zabavne. Opet nevim co jste hral, pane redaktore, ale treba k rybareni potrebujete jen spravnou navnadu, zbytek ma postava automaticky u sebe.
12. Upgrade batohu a mist v bance je exponencialne drazsi. Ano a odpovida to umerne poctu zlatych, ktere jste postupem casu a levelu schopen vydelat. Ja osobne s tim nemel problem a to jsem pri expeni jeste trenoval 5 profesi. Nemuzete vsak cekat, ze kdyz postavu vytahnete na 10. level v prubehu prvnich par hodin hrani a pak jdete napsat tuhle otresnou "recenzi", budete mit hned moznost upgradovat naplno. Je to MMO, hracum ma to hrani na nejaky cas vydrzet.
13. Aukce - krome guildy kterou jsem s par kamarady zalozil, jsem momentalne ve dvou guildach specializovanych jen na obchodovani a za ten cca tyden a pul jsem nemel nejmensi potrebu a ani jsem nemusel promluvit s jedinym clenem techto obchodich guild, takze samotari nebudou mit problem.

Na zaver bych tedy rekl, ze maloktere MMO je tak propracovane, zabavne a napadite, plne moznosti a jeste k tomu s tak peknou grafikou s prihlednoutim k sile hardwaru, ktery na hrani potrebuje. Asi az na SWtoR jsou veskera free MMO v porovnani s ESO opravdu odpad a to jsem alespon ozkousel pomalu vsechno. Doporucuji at si kazdy vyzkousi sam, nez vynese zaver a pokud vam ESO opravdu nesedne, tak zbyva snad jen Wildstar :)

Preju peknou zabavu.

 |   |  Odpovědět
Anakin77  |  11. 04. 2014 07:35

Děkuji TESO hraji rovněž už od beta verze, vyzkoušel jsem řadu jiných MMO a nemohu jinak, než že se vším naprosto souhlasím.

 |   |  Odpovědět
Jsemtady  |  08. 04. 2014 17:24

Autor clanku je krapet mimo realitu a tento clanek byl psan sotva podle uvodu cele hry.

Celkove je hra pekna, graficky zajimava a prostredi je clenite, neni to jen nejaka placka jako jinde. Postavicky taky pekne. Ano na fan mody pro skyrim jako jsou HD texture and lighting a better foliage (trava a stromy lepsi) to nema, ale stale to trumfne ledascos. I na slabsi sestave to beha ok, na I3+ v pohode s plnejma detailama, max v mistech s mnozstvim vody to muze byt znat.

Vyvoj postavy je genialni a kazdej se muze naucit temer vse na jedne postave. Jedine co ma kazde povolani vlastni je jeden strom abilitek. Cca 6aktivnich a par pasivnich, vse ostatni muzete mit vsude. Takze i kouzelnik muze mit mec a stit a od toho tankovaci kouzla, nebo lecivou hul a tim delat healera a naopak. Super. Je pravda ze na raz muzete mit 2x5+1 abilitek. Muzete totiz od lvl 15 menit v boji zbran a k ni se meni i abilitky. (5 norm 1ultimatni) Taktika zde spociva v tom co s pred bojem do toho baru osadite zda obrana kouzla, utocna, dotky, aoe kouzla, stuny, stity atp. Dle potreb. Kazdej muze mit neco jineho. Je super ze mate vic moznosti a nebudete stejni jak kazdej druhej. Nejsou zadne cooldowny krom tech na lahvicky takze jak si to udelate s manou a staminou a rozvrhnete je jen na vas. V boji navic musite pouzivat obranu.. je zde dodge.. uhnete do strany, nebo block .. tj zablokujete nepriteluv utok, pokud zablokujete silnej utok tak dokonce dostane stun, muzete prerusit cast kouzla atp. a muze to kazdej ne jen nekdo.
V tomto je to super. -Ano, novackovi to muze prijit chaoticke a pokud nema sehranou grupu a osazene abilitky pro boj v grupe tak se muze napriklad v mass pvp ztracet, ale to neni chybou hry. (Pokud jdete do mass pvp tak si prece vezmete aoe kouzlo, ci heal, neb party buff, nebo neco cim si nepratele pritahnete ci k nemu dobehnete, pokud jdete jen skodit a budete nekde odchytavat dobihajici vezmete si single aoe, dotky a stuny to da rozum)

Bugy.. neni jich mnoho, bezne zadne nepotkate ac jsou mista kde se fazuje herni obsah dle splneneho questu. Napr neco udelate a pak tam nekdo prijde kdo tam predtim nebyl nejake npc treba zachranene a to vam tam muze chybet, na to staci reloadUI .. za 10sec vyreseno, behem expeni jsem nasel jen jednu lokalitu okolo lvl30 je piratska lod kde se nacita vnitrek kajuty a ta lod ma vic prostor kdere maji zonu zvlast tak tam to bylo mrte, ale jinak jestli 5x za celou dobu tak je to vse. Diky tomu se ale svet kolem vas meni s vasim hranim. Zachranite obec a najednou jsou s vami jinak nepratelske potvory kamaradi, nebo nechate tu obec shoret a nikdo tam pak neni atp.

Crafting muzete mit klidne vsechen na jedne postave. Na vyssim levelu se expi snadno. Nejlepsi veci jsou.zde z craftu .. tedy padne vam unikatni item treba epickej a crafter z toho udela legendarni.. atp. Vyroba beznych itemu je snadna, pokud si neschovavate kdejakou haluz tak se to i do banky vejde. Je teda dost kytek a run ale ostatni profese toho tolik nemaji. Tech 17tis na kone sezenete v poho jen questenim okolo lvl 25. I drive.
Penez je dost jedine co vam je zere jsou lahvicky a duse .. ale jen blb by si je kupoval .. staci zajit vsechny dungy na vyssim lvl (napr dung 13-15 jit na 16 atp.) Kdy uz pak moc nechcipate a posbirat par bedynek a mate materialu a lahvi az do dalsich vyssich dungu. Zadnou zbran za 10tis jsem nikde nevidel leda od hracu a tam co vidam jsou epic tak 1500 za kus max. Ano asi best itemy ve hre budou drazsi ale .. to snad je normalni.
Jsou lidi co maji mnohem vic goldu ale i ja co to tolik neresim jsem mel vzdy mrte navic.

Jedinej problem hry .. je endgame content. A to spis v pripade ze powerlevelujete. Pokud poctive neudelate vsechny questy a nektere prebehnete trebas do vyssich lokaci tak tamty pak zesednou a zkoncite na lvl 47 s tm ze nemate kam jit delat ty posledni levely, leda grind a pvp. Tady s myslim ze by hra zaslouzila jeste jednu mapu, nebo trebas vice questu za magskou a valecnickou gildu.(6q za kazdou.. bojim se co udelaj se zlodejema)

No a veteran content .. dokud neni ta adventure zona .. a i tak kdyz je od vr10.. normalne ty veteran zony maj jen upravene levely jsou tuzsi ale padaj tam veci pro low level cili ani nepredelane loot tabulky, podobne i ve veteran dungeonech. Nejlip se expi vr ve velke grupe kde probehnete vsehny party instance a bose a mate VR3 .. no a pak uz nekonecnej grind. (No i questy jdou ale to je jeste pomalejsi) to je dle mne nedodelane .. kdyby tam padali VR veci tak nereknu ..

Jinak TESo je oproti jinejm hram prijemnej challenge, no kdyz jedete solo, v parte 4 a vic je to naopak casto trivialni. Ale uzijete si to super a je tam i gilda Semper Fidelis ktera ma 250 aktivnich clenu takze. Super komunita kde pokecate jakou jsem dlouho nevidel.

Takze asi tak. Jinak Zenimax .. a jejich podpora je na dve veci .. nechtejte s nima neco resit, hra jako takova je ale super.

 |   |  Odpovědět
Exorcius  |  08. 04. 2014 10:44

Od koho je pan redaktor placený? Od blizzardu? Takhle se strapnit, to muselo stát hodně peněz.

 |   |  Odpovědět
qp  |  08. 04. 2014 12:35

myslim, ze se redaktor vubec neztraptil a napsal sve dojmy, ktere mam dosti podobne, TESO je klasikcky aktualni multiplatformni paskvil, ktereho je vsude dneska mraky a vzdy jsem doufal ze MMO tohodle zustanou usetreni, ale jak je videt tak ne, redaktore vubec se nedejte ty co zde TESO obhajuji defakto jen obhajuji to proc si tu hru koupili prestoze nesplnila ocekavani a na kecy tipu je to start nema cenu reagovat to ze je dnesni praxe vydavat nedodelane hry a mozna nekdy v budoucnu to opravit neznamena ze je to spravne a navic za to pozadovat platbu, to je jako by jste si koupil auto bez kol a oni vam je za 6mesicu dodaji, muzete v aute sedet, mit ho nastartovane, ale nikam snim neodjede....

navic je to tady samy fanboy z games.cz portalu, kde se chlubi ze dali lvl cap za 3,5dne, takze opravdu nic z ceho si delat vrasky

 |   |  Odpovědět
xind  |  08. 04. 2014 09:49

tato hra ma s oblivionem a skyrimem spolecny jen nazev jinak je to hnus! taky to neni od bethesda to jedine to vysvetluje, zenimax chcou nahrabat jen penize

 |   |  Odpovědět
Raven  |  07. 04. 2014 10:53

Tak po přečtení téhle " recenze" mám pocit že autor hru nehrál ani minutu ale spíše ji u někoho viděl. Tolik chyb a nepřesností co je v této " recenzi" je až zarážející že byla uveřejněna. Tohle není objektivní článek na tož aby byl uveřejněn na internetu. Žádám okamžité přidělaní ! A smazání tohodle hnusu.

 |   |  Odpovědět
Raven  |  07. 04. 2014 10:52

Tak po přečtení téhle " recenze" mám pocit že autor hru nehrál ani minutu ale spíše ji u někoho viděl. Tolik chyb a nepřesností co je v této " recenzi" je až zarážející že byla uveřejněna. Tohle není objektivní článek na tož aby byl uveřejněn na internetu. Žádám okamžité přidělaní ! A smazání tohodle hnusu.

 |   |  Odpovědět
mMarwa  |  07. 04. 2014 06:29

Opravdu profesionální přístup dělat na MMO recenzi z early přístupu a udělat si názor po 3 dnech hraní... zajímalo by mě jak recenzovali end game a další věci. Tady jde vidět kvalita webu a současně vím, proč na doupe.cz vlezu jednou za měsíc.

 |   |  Odpovědět
Draugir  |  06. 04. 2014 10:34

Nic proti, dle mého názoru úplně zcestná recenze (ani náznak pokusu o objektivitu). Loading na to jsem koukal jen jak puk, hrál jsem to na dvou ntb, jeden už je docela stařík a že bych někde videl dlouhej loading to jsem si říkal , ze recenzent už nevěděl na co nadávat. Píšu z pohledu hráče , co už na tom něco strávil (lvl 14) a hra mě dokonale baví, popravdě ani nemůžu najít výtku questům, vždyť mají super příběh jak ty příběhové tak ty pro guildu (mágové, válečníci , přibudou zloději), je super funkce truhel, prozatím úplně perfektní lidi tam , všichni poradí a pomůžou a crafting mě osobně oslovil hned má mnohel lepší možnosti než např. Skyrim a to nemluvíme o tuně stylů zbrojí. Rychlejší respawn ? A co jako , když tam je 50 lidí za minut a každý chce ten malý quest splnit a (a naopak do dvou dnů opravili asi 50 respawnů těch závažných , u jednoho sem farmil jak sviň bohužel už je opraveno, teď tam musíte čekat a zahrát si přitom s ostatními na buben či flétnu a čekáte tak akorát aby vás to neomrzelo. Nadávky na invent ? A proč dokoupit si můžete místo a pokud si logicky vemete zatím jen dva crafty na postavu (jen totální lamík si veme všechyn crafty na jednu postavu a pak bude brečet jak nemá jedinej skill na boj páč dal všechny do tuny craftů v tom je autor článku totálně mimo, chce to i trochu uvažovat. Já hraju sice tanka (meč štít), ale mám totální svobodu hrát i s lukem což miluju a klidně i se staffkou a nemusíte do toho ani dávat skill ale klidně můžete. Buggy, narazil jsem na dva do lvl 14 jedne opraven a druhý závažný se uvidí (nejde dodělat quest). No jesi pro někoho má cenu psát recenze jako tato tak prosím, dle mého názoru je to neobjektivní slátanina plná kravin, já tu hru neobhajuju moc dobře vím , kde má svoje mouchy , ale abych napsal podobnou bejkárnu co jen odradí lidi si udělat svůj názor, to už bych uvažoval , že s tím radši seknu. První dojem člověka co to asi nepochopil, záhadně se soustředil jen na kritiku není ani snad dojem, prostě to lidi zkuste a uvidíte, že najednou budete kulit oči co se to tu píše.

 |   |  Odpovědět
Mali  |  05. 04. 2014 22:18

Predem meho zlostneho prispevku bych rad rekl, ze jediny TES jsem hral Morrowind. Nikterak velky fanousek TES nejsem, ale prisla mi nabidka na betu, tak jsem to zkusil. Hral jsem i pri Early Access. Vyzkousel jsem 2 frakce, 2 classy, PvE i nake to PvP.

Autor zrejme nepobral prilis rozumu, kdyz mu prijde dulezite na zacatku rici, ze pokud chcete hrat s kamaradem od zacatku, musite si vybrat stejnou frakci. To je snad jasne, ne? Kdyz si jeden vybere hordu a druhy alianci, tak si proste spolu nezahrajete.

Nevim, kde autor prisel na to ze za moby neni XP. Asi zabijel jenom kraby na plazi. Normalne fungovalo jak v bete, tak i v EA.

Nektere questy byly skutecne zabugovane. Nicmene jsem za sve hrani nasel jenom 2. Nikterak velky problem. Nenasel jsem bug, kvuli kteremu bych propadal trudomyslnosti.

Co se tyce penez, tak je to take nejake divne. Port stoji vetsinou kolem 100g. A i obycejna drevena tycka co padne z nejakeho impa se da prodat za 20. Nemel jsem problem s penezi a to jsem i hodne nakupoval, abych mohl otestovat profese. Ve WoWku snad taky funguje nakej gratis port? Uznavam, ze to delsi dobu nehraju, ale tak ruzove to nebylo. Grifini stali prachy, port mel jen mag a hearthstone se nabijel jen co hodinu a jeste to bylo jen na jedno misto. Aby si clovek mohl koupit letaciho mounta, tak musel solidne vysolit penize, co se grindovali v neuveritelne nudnych daily Q.

Autor zrejme ani nevi, co znamena pojem "taktika". Neznamena to, ze mate 20 bambilionu moznosti. Ale ze to, co mate umite vyuzivat. Osobne se mi limitace par "aktivnich" skillu libi. Vsechny MMO stejne sleduji stejny vzorec. Na zacatku toho moc neumite a na konci zase pouzivate jen par schopnosti, ktere maji nejlepsi pomer cena/vykon. V TESO si musite rozmyslet, s cim pujdete do ktereho boje. Prijde mi to lepe zpracovane a zabavnejsi. Ale asi to chce myslet...

Boje jsou dostatecne dynamicke. Mate schopnosti na snare/lock/stun/evade/escape a rozhodne se daji vyuzit vsechny. Na zacatku jsou mobove povetsinou jednodussi, ale v dungeonech se daji najit mnohem vyzivnejsi souperi. A pokud nenajdete zrovna public dungeon, kde na toho "bosse" ceka 20 lidi a zabijou ho rychle, pak je to zabava.

TESO uz drive verejne prohlasovalo, ze zadne super-truper udelatka a rozlisovatka pro male deti nebude mit. Zadne sledovani buffiku, zivota a podobne. Je to podle me zajimavy krok. Ve WoWku vam napriklad vsechno rika co a kde delat a vysledkem je generace idiotu, u kterych je maximum "skillu" kdyz nestoji v ohni. TESO je to vylozene zajimave, zabavne a chce to dobre porozumet systemu, postave i nepriteli.

Co se tyce inventare, tady autor zase neco vyperlil. Inventar funguje na principu unikatnosti. Takze muzete mit gazilion rudy, a bude vam okupovat jen jeden batuzkovy slot. WoWko, se kterym to autor hodne casto srovnava snad nema batuzky, ktere jsou pomerne drahe? A ve vanille to bylo jeste horsi. Kdyz sel hunter na raid, tak mel vsude jen potky a sipy. A ja chudak za Cernokneznika mel plne bagle sutru na summon. To byla teprve opruz.

Jedine co verim autorovi, je, ze ma negativni pristup k TESO. Rekl bych, ze patri k generaci decek, ktere herne vyrustali na koridorovkach, kde je vse jasne dane, vse prehledne a hra ho velmi zretelne upozorni "Tak a tedka zmackni 'E' abys mohl dal."

 |   |  Odpovědět
mMarwa  |  07. 04. 2014 08:48

Tento příspěvěk řekne o hře daleko víc, než celá recenze

 |   |  Odpovědět
xind  |  08. 04. 2014 09:53

spis ty by ses mel vzpamatovat, jesli jsi hral jen morovind, toto se jmenuje skyrim online a ja ti rikam se skyrimem to nema nic spolecneho ! rikaji to vsichni co znam staci se jen podivat na animace osob , souboje.. bethesda by nic takoveho nevydala a kdyz vychvalujes placeni za presuny na mape?? bylo to ve skyrimu nebo oblivionu ?? je videt ze jsi dalsi z tech chycenych na online hry zaplat a vyhrej

 |   |  Odpovědět
Mali  |  08. 04. 2014 10:38

Hehehe, tak jsi se tu pekne ztrapnil. Hra se jmenuje "The Elder Scrolls Online". Zadny Skyrim Online. "Pribeh" jestl se tomu tak v onlinovce da rikat se odehrava davno pred udalostmi Skyrimu.

Ja nevychvaluji placene presuny na mape, ale mel by sis uvedomit, ze RPG a MMORPG jsou lehce odlisne. Cilem MMO by melo byt aby hraci "hrali" porad. A treba to, ze se budou tocit penize, ktere ty zaplatis za port, ale vydelas na potce, kterou ti zaplati nekdo, kdo k tomu portalu dobehne po svych je jeden ze zpusobu, jak se muze svet MMO tocit.

Jestli si cekal nejaky pocin, jako to udelal Ubisoft s ANNO, tak jsi vedle. Tohle je stejne, jako srovnavat Warcraft a World of Warcraft. Jine hry, jina pravidla, jine umisteni deje, jini hrdinove, atp.

 |   |  Odpovědět
xind  |  08. 04. 2014 09:57

jake koridorovky ?? prave hry bethesdy se proslavily otevrenosti - oblivion, fallout, ale treba uz jejich prvni otevrena hra terminator future shock, od skyrimu online bych cekal podle jmena to stejne a ne takovy hnus.. fanousci zustranou u skyrimu /faloulouta , je tolik rozsireni ze jeste do dnes je tam porad co delat

 |   |  Odpovědět
Mali  |  08. 04. 2014 11:05

Zase si nepochopil. Autor se divi, ze musi dobehnout k portalu. Divi se, ze kdyz si s kamosem vyberou kazdy jinou frakci, tak si nezahrajou spolu. Jde do toho s tim, ze tohle je dalsi TES po Skyrimu a ono to tam neni.

Zakladem recenzi je pripravit se, zahrat si hru a potom zhodnotit. Jestlize do toho recenzent jde s nejakou mentalni zatezi, kterou nemusi sdilet ostatni a to tu recenzi shazuje.

Proste mi autor prijde, ze nepobral prilis rozumu. Ze hral naky singl CoD a jal se psat recenze, aniz by vedel, o cem vlastne jednotlive zanry hry jsou, nebo mel alespon s necim zkusenosti.

 |   |  Odpovědět
Zetko  |  05. 04. 2014 21:53

Ti co procházejí toto forum, uvědomte si prosím, že na fanouškovské stránce k této hře proběhla nenávistná kampaň proti této recenzi a proti autorovi recenze a velká část sympatizantů této fanouškovské stránky sem na forum zavítali jen proto, aby se mstili za nižší známku pro jejich hru. Zdejší příspěvky na foru jsou tedy vesměs kampaní a sotva je lze považovat za snahu o objektivní vyjádření se svých dojmů ze hry.

Já se účastnil 2 x bety a co tu autor popisuje, to je bohužel fakt. Autor je na české scéně mimochodem první z recenzentů, kdo se vyjádřil ke hře opravdu otevřeně a trochu více kriticky. Ale ve světě už dávno koluje, že se ESO moc nepovedlo a že brzy přejde na F2P.

Jen tak mimochodem, už existují levely 50 (tj. max levely) a někteří mají už několikátý veteran rank. To si uvědomte, za jak dlouhou dobu hráči toto nahráli a musíte brečet smíchy, že za tohle chtějí 1000 Kč + 350 Kč měsíčně.

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 22:53

To, že tu jsou magoři, kteří u hry dokáží nahrát 3,5 dne ze 4 dní, tak je chyba u autorů???

Navíc tady se nevede nenávistná kampaň kvůli tomu, že tu někdo dal malou známku. Ať si třeba autor dá nulu, ale ať také ty recenze vypadají jako recenze a ne totální subjektivní názory na kterých autor postavil z 95% tenhle článek.

I kdyby takhle psal třeba o wow, gw2, wildstaru apod., tak dostane sprdnuto od čtenářů.

 |   |  Odpovědět
Mali  |  05. 04. 2014 23:33

Presna tak. Tohle je recenze na jeden velky facepalm.

Napriklad... Neznam herni engine, ktery by se nerestartoval, pokud mu zmenite jednu z hlavnich grafickych moznosti. To je prece normal. Otazkou je, kolikrat to clovek dela. Ja to napriklad mel nastavne a uz jsem s tim nehybal. Autor musi byt idiot, nebo dotedka zil nekde pod kamenem.

 |   |  Odpovědět
Draugir  |  06. 04. 2014 10:53

Nejsem sympatizant vůbec s ničím a jediné k čemu mám výhrady, je nazývat tento článek jako nějaká recenze, jistě, že se vztekám, když tu autor otevřeně lže a kritizuje co nemá a to naopak jsem obří zastánce oprávněné a pozitivní kritiky, ale tohle ? To víme, že tam jsou 50tky , jenže už vynecháváte, že taky část jich byla zabanováná za nějaké hacky a buhví čeho všeho využívali a mě jen na lvl 14 to dalo práce jak sviň, znám jedinou legitimní 50lvl a ten to měl natočený a sdílený, pokud totiž hraje člověk klidně často, ale nečeká někdy na super bossy s celou partou celý den , tak nikdy tenhle lvl mít rychle nebude ba naopak , pokud si rádi jako já projdete všechno zajímáte se o questy, hledáte truhly, baví vás crafting co si vybrete, nebudete mít lvl 50 jen tak . Stejně jako autor mluvíte o nečem, co jste evidentně nepochopil , nebo máte jen velmi omezený přísun pravdivých informací. Opravdu se nemůžu dívat, jak někdo takto otevřeně lže a komu by se to líbilo, když vám budou tvrdit, že auto vám bude žrát 5l a přitom žere dvacet a vy to moc dobře víte , tak koho to nenaštve, stejný princip mi vadí na tomto článku, toto není dojem o objektivitu to ani neškrtlo, tohle prostě není validní "recenze" a kritika na autora se bohužel snáší

 |   |  Odpovědět
05. 04. 2014 16:14

Nevím jak v ostré verzi, ale co jsem hrál poslední betu, tak musím říct, že recenze docela sedí. Prošel jsem si mnoha MMORPG, nicméně něco tak zmateného jsem ještě neviděl. Ovládání je naprosto šílené a nutí člověka už od začátku si pamatovat obrovské množství klávesových zkratek. Nabídky ve stylu WOW, SWOTR a jiných běžných konvenčních MMORPG ve hře nečekejte. Po docela dobře zpracovaném tutoriálu se najednou ocitnete ve městě, kde se asi má začít odehrávat příběh evidentně s tutoriálěm nesouvisející. Problém však je, že vás nikdo ani nenavede, kde máte hledat NPC u kterého začnete.Grafika je celkem na úrovni a dlouhé loadingy se dají u RPG přečkat, nicméně je to silně noob unfriendly.

 |   |  Odpovědět
jukyn  |  05. 04. 2014 15:34

Hru hraje přítelkyně od 3.4.2014...prošel jsem s ní recenzi tudíž tyto postřehy jsou spíše od ní...
Nejdřív za sebe. Jsem dlouholetým hráče TES a musím podotknout, že dělat článek s názvem recenze u projektu MMO není šťastné. Mnoho hráčů zde píše, že aktualizace probíhají téměř neustále a hlavně kvalita hry se zvyšuje. s Tím musím souhlasit, chyby se opravují a opravdu jen bláhový člověk mohl čekat, že nájezd hry bude ideální...
Za přítelkyni: Peněz nedostatek není, je třeba prodávat vybavení a zbytečně se neustále neteleportovat - upřímně, kdo hrál Morrowind, ví, že teleport byla jediná možnost jak se rychle přepravovat a má to své kouzlo.
Hra se v tomto blíží realismu, přeci nikdo vám nebude dávat tisíce zlatých, když přinesete pár hlav banditů? Alespoň je nutné přemýšlet co kde koupit...
Mimoto hraní v guildě je u těchto her základ a "polovina" zábavy.
Hra se neblíží Skyrimu, ale to asi ani vývojáři nechtěli...jdou si vlastní cestou a jen zájem hráčů ukáže, zda je to správně, či nikoliv...

 |   |  Odpovědět
CaptainR  |  05. 04. 2014 13:56

Na první dojem ze hry bych tuto MMORPG zařadil možná i do odpadu.
Startoval jsem skoro každe vélké MMO jako SW:TOR,GW2,TERA,AION, atd...
Vždy jsem byl při startu celkem spokojen a dodělal jsem si svého avatara na maximalní lvl,ale tady jsem měl opravdu negativní pocity a opravdu jsem se u hry nudil, tak jako u žádného jiného MMO. Questy byly rozděleny až do 5 častí, kde jsem musel např. v rámci jedné části oběhat tři místa, jít z5 za npc a ten mě poslal zase oběhat další 2 místa.
Když přišlo po 15-20 minutách na odměnu, tak to bylo zas jen zklamání. XP reward byl příliš nízký a nebyla ani možnost si zvolit jaký item já chci.Proste jsem dostal cloth armor i když jsem si zvolil , že budu nosit heavy. Mě je jedno, jestli hra bude P2play nebo F2play ,je to hrozná nuda.

 |   |  Odpovědět
Gordias  |  05. 04. 2014 14:43

Mas pravdu. Bylo by hrozne zabavne mit vse snadno a rychle

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 10:59

Takhle to dopadá, když někdo hraje betu, hejtuje nějakou hru a ještě má k tomu možnost sepsat recenze.
Pane autore, jisté jste se minul "povoláním" a buď pište nerecenze na svůj blogýsek a nebo ukecejte redakci Blesku, Aha apod., aby tam udělali rubriku pro PC hry.
Další z mnoha příkladů jak nemá recenze vypadat.

Když to vezmu z druhé strany, z pohledu hráče - je absolutní blbost do recenze blít, že tohle bylo buglé. Proč? Protože už je to fixnuté?
Vytknout něco, co je naprosto normální (viz. portování za prachy - např. gw2) a ještě se nad tím podivovat? Už vidím ty lidi, kteří jen lítají po portálech sem a tam a polovina lokace prázdná.
To je jako by se hejtilo wowko, že letíte lítákem x minut a ještě za to platíte goldy.
Těším se na další recenzi dalšího mmorpg. Např. Wildstar a Day-one - pozor až vám disarmnou a nebo blidnou postavičku. To bude hejtu na půl recenze :)

 |   |  Odpovědět
necro  |  05. 04. 2014 10:31

Hral sem 5 let WOW na ofi a dva roky Guild Wars 2.Od TES jsem čekal doslova Skyrim se vším co v něm je předěláno do Online to se bohužel nestalo.Podle mě hlavní výhoda Skyrimu je to že si hráč povolání nevolí ,ale že se jím časem stává a to je ta největší výhoda.Tady si bohužel musim vybrat povolání což mě přijde jako krok k Guild Wars 2 nebo k WOW.Kdyby nechali systém staň se čím chceš postupně tak by to mělo originální styl takhle bohužel nikoliv.Ano Grafika hry vypadá dobře ,ale k čemu to je když to podle mě nemá se Skyrimem nic moc společného.A osobně na grafiku kašlu hlavní je pro mě hratelnost.Guild Wars 2 na max settings také vypadá líp jak WOW a že by byl Guild Wars 2 lepší jak WOW to rozhodně není.Dále proč TES neni f2p hra ? V konkurenci kde je WOW sice ano poslední dobou to upadá ,ale pořád je to legendární MMORPG.Tak by mohli udělat F2P verzi s tím že se dají zlaťáky a různé skiny postavy kupovat a tak ,ale rozhodně né za to měsíčně platit.Hra je plná bugů ,ale tak jaká hra bugy nemá.Souboj je stejně laciný jako v GW2 prostě nezáživný a oničem.Kdyby prostě vzali Skyrim předělali a ho do MMORPG se všim tak by to bylo podle mě o dost lepší.Ano to že se nedá v budově vše ukrást je pochopitelné dit to nejde v žádnem MMORPG.Zkrátka čekal sem víc.Pro mě osobně je Skyrim větší zábava jak tahle "mutace".Bohužel měli se držet Skyrimu a jen ho předělat do MMOPRG podoby a né tvořit podivnou mutaci s bugy ve stylu GW2.

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:01

Hráči, co čekali, že tohle bude Skyrim Online jsou nejvíce zklamáni. A ještě více jsou zklamáni ti, kteří s MMORPG nemají zkušenosti, hráli jen sp ES a diví se, že tohle ve Skyrimu jed a tady ne.
Navíc se musí podotknout, že i sami vývojáři psali "nečekejte Skyrim online".

 |   |  Odpovědět
Elder  |  05. 04. 2014 10:15

Rekl bych, ze se nejedna o recenci a dojmy ze hry, ale z nejake bety. Nacitani obrazovek je rychle, v bete bylo pomale. Lootovani je zcela normalni, naopak, oproti betatestum se da lootovat vice objektu. Graficka stranka hry je bezchybna s velkym poctem moznosti, coz byt nemuselo. Hra muze vypadat uzasne a tez odporne, zalezi, co ma clovek za masinu. Na high detaily lze hrat i na starsich sestavach. Questy se skladaji z questovych pribehovych linii, a to v ruznych kvalita h, mnoho jich je zabavnych. Soubojovy system je velice dobry, podobny GW 2, system ala wow je k nicemu a uz zastaraly. Zde to chce premyslet a taktizovat, umet vse spravne pouzit a je to vice o skillu hrace. eny ve hre jsou v pohode, na lvl 10 lze mit bezne 5000 g. Nektere q byly do stredy zabugovane, ale hodne bylo opraveno, toto je problem provazejici drtivou vetsinu MMO.

Autor dosahl asi levlu 6-8, coz neni zadne hrdinstvi, nevyzkousel dungeony, zmenu zbrani a druhy action bar, nevidel vic nez jednu lokaci a ostrov a snazi se psat recenzi a to jeste z tezce subjektivniho hlediska, coz bych hledal na fanstrance, ale ne v recenzi od novinare.

Recenzi bych cekal od nekoho, kdo prosel cely obsah, nebo alespon jeho vetsi cast.

Clanek je zaujaty, prinasi pohled cloveka, kteremu hra moc nesedla a navic ji termer nehral.

 |   |  Odpovědět
Gordias  |  05. 04. 2014 09:13

Shrnul bych to...autor clanku hral bud jinou hru nebo by mu meli zakazat delat verejne recenze

 |   |  Odpovědět
Dark  |  05. 04. 2014 09:12

Autor je s prepáčením Kookot :D , skoro nič v článku nieje pravda. Mam taký pocit že sa niekto nevie spamätať z toho, že vyšla konečne lepšia hra ako je WoW. Odporúčam každému jednému si zahrať určite nebudete sklamaný .Hawk

 |   |  Odpovědět
Mecko  |  05. 04. 2014 00:55

Musím říct, že být autorem recenze tak tu hru poplivu ještě víc. Hrál jsem legendárně úžasné hry, vyborné hry, dobré, nic moc i špatné... Ale tohle je odpad! Na hru jsem se těšil, ale dostal jsem se po 3 dnech na level 6 a pak už jsem se nepřinutil to zapnout. Něco tak nudnýho a špatnýho si nepamatuju, radši si dám hledání min nebo tetris než tohle..

Tohle se nemůže nikomu líbit, pokud nejste jeden z těch totálně nenáročných tupých hovad, co kolem dobrý hry neprojeli ani rychlíkem.. Lidé co píší oslavné komentáře o téhle hře mi přijdou jako by měli talíř s hovnem na stole, pochutnávali si na něm a hlasitě se o tom vyjadřovali jako o pochoutce...

 |   |  Odpovědět
Gordias  |  05. 04. 2014 09:11

Pokud jsi dal za 3 dny lvl 6 tak si tupé hovado ty :D

 |   |  Odpovědět
Mecko  |  07. 04. 2014 17:10

Tupý hovado jsi Ty, mně to prostě tak zoufale nebavilo, že jsem u toho víc jak půl hodiny nevydržel, nuda a shit, hra dobrá pro nenáročný konzolový idioty.

 |   |  Odpovědět
T3B3C3  |  01. 08. 2015 16:54

On je asi zvyklej na MMORPG typu PrivateMetin2 kde je za 6 hodin na max levelu, v itemu nakoupí co potřebuje, natočí bony aby killnul kde co na jeden skill.

VŠEOBECNĚ
TES (nehrál jsem Online, ale jsem na online tak "nadrbaný" že to až bolí) pokud hrajete jak máte je to brutal těžká hra a o to líp:
jsme hardcore hráč, kde (třeba z TES IV nebo TES V) jsem zvyklí opravdu na "brutalitu" což (dle mně v online hře nahrazují hráči) nic není zadarmo, tak je kravina si stěžovat, že jsem za X hodin takový atakový level. Dle mně, i kdyby byl člověk po týdnu třebas lvl 2 (otázkou je co dělat a co nedělat) tak by se vubecnic nestalo. Strach z TESO mam jen těmi cenami.
Vzpomenu-li na poslední TES co jsem hrál, trvalo mi jen pár stovek zlatých kovat několik hodin. (ale jestli někdo hraje na trubcovskou úroveň po vylezení z uvodního dungeonu musí hned naběhnout do test roomů kde si nabere co chce, nakliká co chce a pak se těší jak killuje kde co tak je to jeho boj.)

Prostě hardcore hraní = tak mlhavá obtížnost online světa. A jestli jsou doprovodná NPC "tupá" a pochvíli jen stojí (no bože, kolkrát se mi stalo totéž třeba ve Skyrimu, a ještě větší radost, když skillem zasáhnete "nesmrtelnou" NPC a ta se do vás pusí - nebo umře)

TESO dle mne je konečně něco co svět TES zpestří a o to líp, že se jedná o produkt společosti a ne skupiny fanoušků

P.S. autorovi recenze
Vy jste hrál na i5 s 6GB RAM můžete uvést i verzi OS? 64bit Win7 je má otázka? Jako já bych se opravdu styděl, psát recenze na něčem takovém, ať Vám pro recenze pořídí nějakou i7 s dobrými +16GB RAM a pořádně nadupanou grafárnou v dualu, s pořádným SSD. Třeba se pak vyhnete čemu jste se nevyhnul. Jako neříkejte že by na recenze HER NEMOHLO DOUPĚ ULÍT TAK 100TÁCŮ NA HERNÍ MAŠINU. Jako dívám-li se na datum recenze a Váš popis železa, styděl bych se styděl (tedy za to železo) ostatně sám neuvedu, protože o mně se nejedná já recenze nepíšu, ale psal bych-li rozhodně až po té co bych měl minimálně 10x silnější stroj (což bych v úvodu recenze uvedl) abych mohl dát co nejrealističtější dojmy.

 |   |  Odpovědět
Kolemjdoucí  |  06. 04. 2014 00:45

Za 3 dny dát level 6 a psát, že hra je pro tupá hovada je vážně vtipný... ale chápu, když se nedaří je potřeba nervy vypustit aspoň na těch internetech :)

 |   |  Odpovědět
Mecko  |  07. 04. 2014 17:13

Ty jsi taky idiot, ta hra je prostě mizerná, shit a horší mmo jsem snad ještě nehrál. Za 3 dny jsem to 3x na chvilku spustil ale prostě se to nedalo, pokud se ti to líbí, žer si to hovna podle libosti ale nepokoušej se někomi cpát, že je do dobrý :D

 |   |  Odpovědět
TuX  |  08. 04. 2014 18:01

Tak to nevim co si hrál, protože tahle hra má asi nejzábavnější expení ze všech MMO co sem hrál ... a pár jich bylo

 |   |  Odpovědět
Medojed  |  10. 04. 2014 14:27

To mi teda nepřipadá je to pořád dokola to samý. Nejzábavnější expení bylo v GW2 kde se dalo dělat cokoliv a navíc se nemuselo s questy vracet k NPC. Navíc fakt nechápu proč se do někoho navážet, že po pár dnech nechce hrát. Jo je to mmorpg, ale když tě hra nudí deset hodin tak jí nebudeš hrát dál jenom, protože to za dalších 90 hodin nudy snad začne bejt zábava.

 |   |  Odpovědět
...  |  11. 04. 2014 15:27

No to zrovna nevim u GW2 jsem měl max lvl docela dost rychle a za rangera ať jsem zkoušel cokoliv jsem nemohl vůbec hrát bitvu o hrady páč mě dal každej hned a expení zase tolik zábavný nebylo plus poslední story quest se mnou ani nikdo jít nechtěl protože to byl dung, takže bez lidí vlastně ani nebylo možný to dohrát a ani sem nedohrál ani nikdo z guildy 50 členů tam nechtělo jít Strávil jsem na GW2 asi dva měsíce a to pak převážně kuli pvp a bojům o hrady to bylo někdy epický ikdyž si mě každej war daval absolutně jako nic a já bych ho s rangerem nikdy v životě nedal a to jsem měl gear dooost slušnej a lvl 80 což oni ani neměli a měli to automaticky dorovnaný .

 |   |  Odpovědět
Nahodily ctenar  |  10. 04. 2014 17:22

"Konstruktivni" kritika v podobe nekolika vulgarit a tim koncime, stejne tak jako nadavky vsem, kdo s tebou nesouhlasi, samo o sobe vypovida o tvoji inteligenci a neni pak divu ze nekoho, kdo zvladne tak maximalne nadavat a hrat Counter-Strike (a po tom jak velky omezenec ses predvedl pochybuju, ze jsi si byl schopen aleson nakoupit vybaveni na zacatku kola - to vypada jako ukol hodne nad tvoje schopnosti) by mohla tak komplexni hra bavit :)

 |   |  Odpovědět
Mecko  |  11. 04. 2014 19:31

Miluju lidi, kteří se snaží odhadnout ostatní a jsou vždycky vedle jak ta vedle, ale u tebe zřejmě platí "podle sebe soudím tebe". Nenadávám lidem, já je popisuju, to za prvé. A za druhé.. nenadávám těm co se mnou nesouhlasí, nadávám těm idiotům, co si myslí, že jsem tři dny dělal lvl 6 a píšou jako oni by byli skilz that killz a já nějaká lamka.. To že hra je tragická je fakt, a to že se z ní stane Free to play v rekordním čase je otázka týdnů až měsíců. Jinak CS nehraju, a sice máš větu gramaticky správně, ale tvůj literární skill je ubohej, takže gratuluju, že zvládáš učivo 6. třídy, teď ještě nějaká slovní zásoba, znalosti, obraty a další věci a možná tě někdo bude brát vážně. Do té doby se věnuj hraní a nesnaž se psychologicky rozebírat někoho, kdo si jen napsal svůj názor na hru, která je odpad, protože o to od blbečka bez diplomu nestojím :) a pokud si myslíš, že tohle je komplexní hra, tak jsi s prominutím vůl, nebo nevíš co to slovo znamená :D a tvoje inteligenci jistě nebude převyšovat tou mou, jelikož bych nevypotil slovní obrat jako: " to vypada jako ukol hodne nad tvoje schopnosti" kek lol, slovní zásoba 15letého cucáčka, co ještě nezasunul.. :D

 |   |  Odpovědět
Svejk  |  08. 05. 2014 23:34

Tak ty si presne jedno z tech premoudrelejch kostat co maj patent na zivot a vse ostatni. Skoda ze te nejde pres TCP/IP prastit, bych te rezal jak kone celej den ubozaku.

 |   |  Odpovědět
Jako Ounejl  |  04. 04. 2014 22:32

Hrál jsem betu dva dny a přestala mně bavit po 8 levelu. Prostě taková nuda :( a tak jsem se těšit. Ještě vychází Dark Souls II

 |   |  Odpovědět
avatar
šéfredaktor Doupě.cz | 04. 04. 2014 17:18

Chceme připomenout, že se jedná o recenzi hry a jejího stavu ke dni vydání, tzv. Day-One review. Připravujeme pro vás další články s odstupem týdne i měsíců, které budou popisovat změny a inovace, pokud přijdou. Je to standardní postup u MMO recenzí.

 |   |  Odpovědět
04. 04. 2014 19:02

Ale to není pravda :) Jedná se o recenzi hry a jejího stavu ke dni maximálně 1.- 2.3.

 |   |  Odpovědět
avatar
šéfredaktor Doupě.cz | 04. 04. 2014 19:30

Ano, hra byla testována až do čtvrtečního večera, kdy byla sepsána recenze. V následujících týdnech připravujeme speciály a "deníčky" ze hry, které podrobně popíší možné aktualizace, opravy, vylepšení a další prvky. Při recenzování nemůžeme počítat, že se Bethesda probudí a den po vydání hry vydá i obří patch, který vše opraví. Recenzujeme titul ke konci embarga, které bylo dnes ráno. To, co se bude dít pak, popíšeme a zhodnotíme taktéž pak. A co se týče vašeho předchozího příspěvku, určitě jsem nesrovnával akci a MMO, ale schopnost vývojářů vydat titul s minimem chyb. V dnešní době se až moc lidí spoléhá na to, že "se to snad pak opraví". To mi snad dáte za pravdu. Ano, jedná se o rychlou recenzi ke dni vydání. Nikdo vás ale nenutí to v první den kupovat. V následujících dnech vydáme celou řadu článku s tématikou TESO, které události kolem startu prodeje popíší lépe a především aktuálně. Stačí si počkat.

 |   |  Odpovědět
S  |  04. 04. 2014 21:26

...a bude i soutěž?

 |   |  Odpovědět
J  |  07. 04. 2014 18:56

Už radši nic nevydávejte další kritizováním si opravdu nepomůžete

 |   |  Odpovědět
TuX  |  08. 04. 2014 17:55

Pominu, že celá ta recenze mi přišla jako kdyby hrál autor chvílema jinou hru než já, ale konkrétně k tomu probuzení a obřímu patchi, vy ste tedy jako Day-One brali kterej den? Protože oficiální launch byl v pátek 4.4., autor hrál v early accessu, recenzi ste napsali ve čtvrtek 3.4. a ten den v noci byl downtime a nahrání patche, kterej opravil 99% toho co kritizujete oprávněně . Bad luck? "Kritizujete oprávněně" jsem nenapsal náhodou. Kritika ve stylu máte málo peněz a tak si mounta nepořídíte hned první den ... hrál autor někdy nějaký MMORPG? Změnim nastavení grafiky (některý z nich to dělaji, některý ne) a reloadne se mi UI ... hrál autor někdy nějakou HRU?? Protože changes in this configuration may really require restart kamaráde. Ne jenom reload UI jako v případě MMORPG hry (rovněž běžně), vítej v realitě. Jednoduchý souboje na lvl 8? Šok. Rychlej respawn nastavenej pro úvodní nápor na startovní lokace? Jak si to mohli dovolit! A chtít měsíční poplatky za udržování monstrózního projektu jako je tohle MMORPG a přidávání novýho obsahu? Tak to nikdy, radši si budu za svoje peníze kupovat barevný trenky a možnost oblíknout si gear co mi dropnul v nějaký F2P hře (příklad s gearem viz. SWTOR). Ta hra je navíc konzolovitá ... nebudu lhát to mi taky vadí, asi tyhle konzolovitý hry přestanu hrát ... jo počkat, to už jsou dneska skoro všechny. No co balim to tu a jdu klikat miny ...

PS: Neberte to nějak zle, ale teď ste mi nějak nesedli moje zkušenosti z Ultimy Online, Lineage 2, Ragnaroku, WoW, GW2 a SWTORu se se zkušenostma vašich recenzentů MMORPG her stejně nedaj srovnat

S pozdravem TuX Ragestorm, lvl 33 Templar

 |   |  Odpovědět
 |  13. 04. 2014 19:43

Krasny:)

 |   |  Odpovědět
S  |  04. 04. 2014 15:19

I mě recenze přijde hodně přísná a místy nepřesná.
Jsem fanoušek TES, žádný MMO jsem nikdy nehrál, PVP bych v ESO ani nepotřeboval, stačil by mi multiplayer (prostě přibrat kámoše a projít si společně nějaký skupinový dungeony a questy). ESO mě do PVP nenutí, můžu si v klidu hrát jen single, případně se zapojit do menších part. A to se mi líbí. Nejvíc mě asi láká objevování moderně zpracovaného kompletního světa Tamrielu (pokud se ho celého někdy v budoucnu skutečně dočkáme .
Zatím jsem hrál jen betu, ale podle recenze mám dojem, že je to teď snad horší. Každopádně moje postřehy k textu, když to porovnám právě s betou:
Loading - občas delší až dlouhý, jindy zas rychlý - snad podle zátěže serveru?
Změna graf. nastavení - ano, v případě změn vyžadujících restart opruz, jakmile si ale nastavení vychytáte tak není co řešit
Grafika - na nejvyšší detaily bomba, šikovně nastavené nižší detaily v pohodě, nejnižší bída.
Lootování - ano, i nutnost dvakrát zmáčknout klávesu pro vzetí všeho je opruz, výhoda je to když nechcete/nemůže vzít všechno, tak si prostě v druhém kroku vyberete, dá se zvyknout
Sebrání téměř všeho - ano, i mě chvíli trvalo než jsem si na to zvykl, taky by se mi líbilo, kdyby to bylo jako ve Skyrimu, ale chápu že v MMO to asi tak nejde
Questy - hlavní a quildovní mi stereotypní nepřišly vůbec, ostatní trochu - celkově podobné jak Skyrim?
Expení - zabíjením nepřátel nedává expy? To je divný, v betě fungovalo standardně, logicky to chce ale slušné soupeře
Bugy - určitě, hodně, postupně se zlepšovalo a bude i dál, nenarazil jsem na nic co by se nedalo
Chybějící textury - narazil jsem na to v předposledním beta testu, červenobílá krabice mě pobavila, každopádně do poslední bety se dušovali, že většinu opravili a ani já jsem pak už na nic nenarazil.
Respawn - v betě mi přišel bezproblémový
Peníze - i mě jich přišlo ze začátku málo, ale byly způsoby jak je celkem rychle získat, navíc jsem je potřeboval snad jen na dokupování místa v inventáři a bance a na kupování minerálu kvůli craftingu. Zbraně a brnění jsem si koval slušné.
Teleportace - poplatek mi nepřišel velký, každopádně jsem si víceméně vystačil bez ní
Rybaření - v betě jste nemuseli shánět prut ani háček, jen návnadu, ostatní bylo automaticky k dispozici, stejně jako sekera nebo krumpáč při jiných činnostech
Inventář - mohl by být větší, vzhledem k tomu, že sbírám všude všechno, tak se obávám, že ani ten největší mi nebude nikdy dost velký Ale dané omezení zas zpestřuje hru, člověk si musí vybírat. Dokoupení prvních rozšíření není ve finále zas tak drahé, navíc kůň, guildovní banka, interní pošta...
A závěrem cena - vzhledem k tomu, že jsem příležitostný, ale opravdu příležitostný, hráč, tak je to jediný důvod, proč stále váhám. Kdyby byla freetoplay, tak neváhám ani vteřinu

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 15:47

Děkuji za názor,

1) Zpracování světa je na jedničku, pokud jste hrál předchozí TES díly, budete se tu cítit jako doma

2) S tím načítám je to možné, hru jsem většinou zapnul odpoledne, neměl jsem možnost zkusit jí v jiný čas

3) Grafika je na vysoké detaily skvělá, to se nakonec píše i v recenzi

4) Na úkoly jsem připomínku měl, ale rozhodně je nepovažuji za něco špatného, některé jsou i vtipné (žabí závod)

5) Červená krabice zůstala

6) Co se respawnu týče, záleží na tom, jak dlouho protivníka zabíjíte. Já v dungeonu zabíjel 3 najednou, než jsem však stačil zabít 3., už se obživil ten první. Je ale pravda, že záleží na typu, podle mne se ty nepřátelé určené pro úkoly obživují rychleji

7) Cena je podle mě největší kámen úrazu, je to škoda. Ovšem, pokud se komukoliv hra líbila v betě a nevadí mu chyby, které jsem v recenzi vyjmenoval, může směle hrát dál a věřím tomu, že ho hra bude hodně bavit.

Ostatně, 100 lidí, 100 chutí

 |   |  Odpovědět
Laco  |  04. 04. 2014 14:28

Niet vacsej stupidity ako fantasy RPG. Nedokazem to ani 5min brat vazne tieto p*coviny s elfami, trpazlikmi a sporo odetymi postavami. Snad keby som mal 10 rokov tak mozno ale ked uz RPG tak jedine sci-fi ako Mass Effect alebo Deus Ex..

 |   |  Odpovědět
Cobra  |  04. 04. 2014 15:00

Postavy v ME jsou asi stejně nesmyslné jako elfové a trpaslíci, tak se uklidni a přemýšlej, než něco napíšeš.

 |   |  Odpovědět
Zdeněk  |  23. 04. 2014 16:43

Přesně... taky si to říkám u svojí nové ultra HD holo obrazovky :D jak může v dnešní době kdy lítáme po celém vesmíru společně s našimi bratry ufony v super hyper mega ultra vesmírných lodích a kosíme nepřátele rotačním laserem jako na běžícím pásu věřit na nějaký trpaslíky? :D dokonce i můj R2D2 - v2.0 se tomu tady směje

 |   |  Odpovědět
Nali  |  04. 04. 2014 14:24

Na jaké konfiguraci autor hru hrál. Předpokládám, že někdo, kdo píše na doupě.cz hru nehrál na PC z roku 2005. Já neměl s nahrávacími časy sebemenší potíže (stejně tak nikdo z 6 hráčů, které znám osobně). Stejně tak sem si nevšimnul, že po změně kolonky v nastavení se hra načítá znova.
Připadá mi, že autor "recenze" je trochu pohodlný. Stěžuje si, že všechno něco stojí, nejlépe by chtěl mít vše zadarmo a dostatek ingame peněz. MMO je hra na hodně dlouho dobu a stěžovat si za pár dní, že nemám na nic pořádného peníze je směšné. Co takhle uvést do předností, že každá rasa má jiný vzhled zbraní a brnění (ono by té chvály asi bylo moc), docela náročný craft (ale ten pro autora asi zábavný nebude, protože je hodně časově náročný). Přijde mi, že autor chtěl hru shodit ještě předtím, než ji začal v plné verzi hrát. Za zabíjení nepřátel žádné zkušenosti nezískáváte...??? Nehraji náhodou jinou verzi? Mám odehráno skoro 50 hodin a nesouhlasím skoro s ničím v tomto článku. Kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde.

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 14:44

Zdravím,

co se sestavy týče, hrál jsem to na Intel Core i5-2500K, 6 GB ram a Nvidii 560Ti. Programy jsem povypínal, aby nebrzdily hru, i tak se mi hra načítala dlouho.

Zkuste si změnit kolonku Graphics Quality, bude se vám načítat znovu

Naopak, většinu času jsem jezdil na koni. Nestěžuji si, že je vše za peníze, ale za kolik. Pokud i obyčejný mount stojí tolik, co stojí, pak se na něj těžko vydělává. Na 10. levelu jsem měl pouze 1100 goldů s tím, že jsem měl Imperial Horse jen za 1 zlatý, takže jsem nemusel chodit pěšky a mohl jsem skladovat věci i u něj. Kupoval jsem pouze lektvary a opravoval zbroje, nic víc.

Co se týká získávání zkušeností za zabití, je to tak zanedbatelné, že je to téměř zbytečné expit jen tím, že zabíjíte nepřátele. Pro představu, na levelu 6 mi chybělo 1000xp do dalšího levelu. Za zabití jednoho vlka levelu 5 získám 4 xp. Jinak se omlouvám, vypadlo mi v recenzi slovíčko téměř.

Jinak, osobně nechápu zlobu, která se tady v recenzi projevuje. Je to subjektivní názor, chtěl jsem případné kupce upozornit, že se ještě vyskytují bugy a co mi na hře vadilo. Navíc, o propadák se nejedná, viz. hodnocení.

 |   |  Odpovědět
Mirda  |  04. 04. 2014 16:57

Jenom taková jedna menší připomínka, od jakého levelu bylo donedávna možno ve WoWku používat mounta? Myslím, že to určitě nebylo dřív než si zde vyděláte na koně ;)

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 17:08

Záleží, co je u Vás "donedávna". Jinak, ono ve WoW stačilo, aby vám padl nějaký lepší item a na riding + mounta máte hned.

Tím však neobhajuji WoW, jen si myslím, že 17 200 g je docela hodně, když si ještě vezmeme, že je rychlejší jen o 15% v základu

 |   |  Odpovědět
imus  |  07. 04. 2014 18:05

kdyz sem hraval wow, a vemu jen klasiku bez datadisku ...mount byl od 40levelu mam pocit a vetsina lidi co mela prvni postavu nebyla schopna, ho na tomto levelu poridit. Nedej boze za lidi kteri by meli napad vydelat si na nej jen odmenama za qest.(ktere byly cca do 50s.) Jinak max level byl 60 (pro nepametniky) a na tu 40 to trvalo dyl nez ted. Takze kdyz uz chcete poravnavat s wow tak prosim, porovnavejte to s wow pri vydani ne s verzi kterou provazelo 10 let updatu a zmen. A perlicka- predstavte si, ze kdyz nebyl warlock v parte, tak se do instanci muselo cestovat po svejch a obcas cesta z bodu A do bodu B trvala i pres 30 minut. Tim myslim jen cestovani lodi a pouzivani litaku. Kdo si timhle neprosel tak mozna bude zpruzenej tim , ze musi jit vetsinou cely 2-3 minuty k wayshrine ktera ho portne k jakekoliv dalsi shrine objevene na lokalni i svetove mape .

 |   |  Odpovědět
 |  13. 04. 2014 19:35

Jsem rad ze tohle nekdo zminil.Kolik jsem se ve wowku nabehal nez jsem si na ctyricitce mohl konecne koupit kone.A jaka ohromna radost to doprovazela. Od te doby uz jsem jsem hral spustu mmocek a muzu rict za sebe, ze mi vsudypritomny teleporty a loadovaci obrazovky pekne lezou krkem.Na wow bylo uzasny ze to byl jeden velkej svet kterej ste mohli projet cely bez jediny nahravaci obrazovky.A kdyz nebyli prachy tak ani nic jinyho nezbyvalo.Sice osobne s recenzi v jiste mire souhlasim ale recenzentova lenost dojit aspon k tomu shrinu ukzuje presne ten mainstream kvuli kteremu musi byt kazda vetsi mapa prospikovana siti teleportu aby nahodou nekoho neboleli jeho virtualni nozicky.

 |   |  Odpovědět
Jaro  |  04. 04. 2014 13:47

Na TESO jsem se velice těšil, jako velký fanoušek TES a RPG her obecně. Čekal jsem něco nového, přelomového s krásným prostředím s ovládáním jako Skyrim + pár MMO prvků. Bohužel musím plně souhlasit s recenzí :(

 |   |  Odpovědět
Jiří  |  04. 04. 2014 13:22

Podle toho, co je v článku autor asi moc hry nehraje.
PVP nepřátelé nad hlavou mají znak své frakce, hráči stejné frakce nemají nic, takže si znak pamatovat nemusíte, přijde mi to dobré, hned vím, zda se dvě skupiny do sebe pustí a můžu toho využit, přijde mi to přehledné. Uznávám, že ve velkých melách to může být někdy nepřehledné, ale to velké bitvy nebývají ani v reálu.
Braní luku ze stolu je nelogické, dalo by se toho zneužívat neustálým braním a měli by ho všichni, tak by musel být nějaký špatný jak psal c14y nademnou (U MMO prostě platí nějaká pravidla, které nelze dost dobře i přes veškerou logiku a přání hráčů změnit. Např. proč když zabiju NPC, které má parádní meč proč mu ho nemůžu sebrat atd. atd.)
O grafice můžu říct, že na max super, min je to horší, ale bez sekání to rozjede kamarád, kterému se ostatní MMORP sekaly, takže si ji zahraje více lidí, pro mě +.
Peníze, peníze a zase jenom peníze? Ve většině her na začátku je vše drahé, ale už na 20 lvl se dají zbraně prodávat za 100g i více, prodáte oblečení , úkoly dávají více a více goldů atd. Kdybych měl od 1 lvl peníze na vše, na co bych vydělával na max lvl?
O inventáři se asi cenu nemá ani bavit, ve všech hrách je omezený, už na 15 lvl jsem měl vylepšení za 4900 g, takže místa dost +místa od koně, v každém městě prodám respektive dám do banky a jsem v pohodě. V některých jiných hrách jsem měl mnohem větší problémy s místem.
Aukce trochu zamrzí, ale dá se to přežít, v guildě není problém, dokonce jsem slyšel, že pokud guilda obsadí pevnost v pvp, je tam prodejce, kde si může od guildy koupit každý kdo tam přijde (je to více realistické, že aukce mezi sebou neportují věci jak na běžicím pásu, ale že se dá koupit něco tam a něco tam, díky tomu jsou dnes obchodníci a v TESU muže být někdo podnikavý a udělat to stejně)
Bugy a kousání nepřátel... no nvm narazil sem jen na 2 úkoly co byly bugnuté a za dva dny to opravili patchem, takže oproti jiným hrám se snaží (U The Elder Scrolls jsme na bugy zvyklí a stejně je to skvělá hra).
Umělé inteligence si pomáhají, střelci jdou po střelcích a tanci je kryjí, není to jen máčknutí taunt a zbytek party je v pohodě bez zranění.
Stěžující hráče sem nepotkal, tak asi jsem hrál jinou hru nebo nvm.
Mohl bych dále pokračovat, ale nemá to cenu rozebírat článek nejspíše wowkaře, který nadává na novou hru, na rovinu wow sem hrál od záčatku, bavilo mě a taky nebylo od začátku vychytané a muselo přijít hodně patchů, aby se dostalo do dnešní podoby, tak proč nedat šanci TESO? Doufám, že se podle tohodle článku nikdo rozhodovat nebude, protože je napsaný jako by autor byl na něj vysazený a hrál jen betu a maximálně krátce po začátku.
Na doupě sem chodil v poslední době často, ale tento článek mě natolik zklamal, že už ho nikomu jako seriozní zdroj informací nedoporučím.

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 13:29

Co se týká braní věcí, neodsuzuji to, že to tam není, odsuzuji to, že v tutoriálu ta možnost byla, vzít zbraně ze stolu, pak už ne. Bylo to matoucí.

U AI byla řeč o NPC, které vás doprovázejí, nikoliv nepřátel, na to pozor. Místo, aby bojovali až do konce, tak mlátili první dvě sekundy, pak se zastavili a jen stáli na místě. Po zabití nepřátel stáli dalších 5 sekund, než se rozhodli pokračovat. A tak to šlo až do konce dungeonu.

Nejsem vysazený, naopak. TES sérii mám moc rád a na hru jsem se nesmírně těšil.

 |   |  Odpovědět
JM  |  04. 04. 2014 13:02

tak nevim, ale fakt mam dojem ze recenzent hru nehral nebo si nedal moc namahy zjistit si co a jak...

drahe cestovani? ano, pokud se chcete portnout odnekud z dungu pak ano, ale jinak se na cestovani daji vyuzit hojde rozesete teleporty (tzn wayshrine) mezi kterymi lze cesto zadarmo ...

bugy? ano, v questech se obcas objevi bug, ve stonefells jsem nasel cele dva zabugovane questy, oba aktualne jiz opravene..

na mizejici textury jsem nikde nenarazil, to same s nahravacim casem(to hrajete na kalkulacce?)

lootovaci system to ma jako kterakoliv jina MMO, stejne tak mesicni poplatky (i kdyz to neni zrovna oblibeny model v dnesnim svete f2p)

prijde mi ze autor nikdy zadnou MMO nehral, od TESO cekal Skyrim multiplayer a ted se divi ze to funguje trochu jinak....

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 13:21

1) Co se týká Wayshrine, tak ano, ale musíte u něho být.. Pokud děláte quest na pláži, v jeskyni apod., musíte se k němu nejprve teleportovat za peníze a pak ho až použít. Navíc, musíte ho i objevit, abyste se k němu mohli teleportovat, takže se často stane, že se teleportujete co nejblíž místu, kde úkol je a po cestě teprve narazíte na další Wayshrine, daleko blíže než byl ten předešlý..

2) Recenzoval jsem aktuální situaci, nemůžu se po napsání vracet každý den do hry a kontrolovat, co již bylo opraveno a co ne. Navíc, spousta questů někomu funguje a někomu se postava prostě sekne a stojí, já měl asi smůlu..

3) Jaké mizející textury? Psal jsem o tom, že tam nějaké předměty nemají texturu, místo nich je pouze červenobílá textura, na forum je to docela dlouho a stále neopraveno

4) Hraji stále WoW, již asi 6 let, zkoušel jsem i AoC, SWTOR, Tera a jiné..

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 13:23

Jinak, k těm poplatkům.. Ono těch her právě moc není, drží se víceméně jen WoW, jiné tituly jako AoC, který již skončil, přešel na F2P, stejně jako SWTOR, GW2 a jiné.

 |   |  Odpovědět
JM  |  04. 04. 2014 13:43

to ze zenimax zvolil formu mesicnich poplatku a nikoliv f2p model (kde pak platite za kazdou ptakovinu) me osobne nevadi, jsem ze stare skoly a platit za MMO mi prijde ok, zenimax si nejspise veri ze s timto modelem uspeji a pokud ne prechod na f2p je mozny vzdy (jak ukazalo SWTOR, LOTR, RIFT atd...)

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 13:59

Samozřejmě, a pokud vám poplatky nevadí, tím lépe pro vás. Ostatně, hodnocení 7/10 není žádná ostuda, jen jsem se snažil upozornit na věci, které by vám mohly vadit.

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:17

GW2 je B2P:)

 |   |  Odpovědět
Medojed  |  10. 04. 2014 14:22

GW2 nepřešli na F2P byly tak od začátku a nejsou vyloženě F2P, ale P2P čily pay to play neboli koupíte hru a pak hrajete a už nic neplatíte. Jedná se o jeden z nejlepších modelů (podle mě) a hra celkově je super. ESO smrdí a hrát to už nebudu takže s recenzí souhlasím, ale na GW2 mi nesahejte

 |   |  Odpovědět
JM  |  04. 04. 2014 13:38

1) on je takovy problem si k ni dobehnout? jsou rozesety opravdu DOSt huste, do 1-2 minut maximalne neni problem k nejake dojit (kde sou ty casy kdy v mmo zadny teleporty nebyly lol)

2) recenzovat hru v den vydani je prinejmensim podivne.... kolik jste toho videl z celkoveho obsahu co hra nabizi? 5% ? a to jeste mozna prehanim
za posledni roky jedina bug free mmo v den vydani co si tak vzpominam byl Rift, jinak bylo vsude neco
ano v TESO jsou bugy, ale zatim jsem opravdu nanarazil na takovy, ktery by jak vy pisete znemoznil dalsi hrani a vyvoj postavy ;)

3) na toto jsem nenarazil ..

v mmo hrach se pohybuju pres 15 let a TESO z meho pohledu zatim patri k tomu lepsimu (z pohledu vyvoje postavy, pvp, combatu atd)
bez vyzkouseni endgame obsahu ( o cemz jsou mmo minimalne z 50%) bych si ale nedovolil vynaset soudy typu ze se jedna o epic fail...

ano, TESO neni dalsi WoW klon a to je jedine dobre

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 14:01

Recenze MMO her se vždy dělají na více kusů.. Na začátku a pak v pozdější fázi, kdy je hra úplně odladěná, proto je docela zcestné ji nyní dávat ultimátní hodnocení, zejména pokud je teprve pár dní venku, ne?

 |   |  Odpovědět
Jaroous  |  05. 04. 2014 00:06

Pak jste to ale zřejmě měli nazvat první dojmy a ne recenze.
Navíc dnes byl vydán release patch- což jen potvrzuje, že vaše "recenze" he založena na betě (=early access).
Opravdu je praxe doupěte dělat recenzi dle bety a poté to ani nepřipustit?
Jestli ano, pak klobouk dolů - doupě se tak propadlo ještě mezi větší braky, než by člověk čekal.

 |   |  Odpovědět
Marek  |  10. 04. 2014 09:07

Nepleťte si betu a early access, prosím. Jako vývojář mohu tvrdit, že v projektovém běhu je beta předcházející early accessu a v eraly by už mělo vše fungovat na 100%.
Prošel jsem si tuto hru taky a zažádal jsem o refund mých peněz.
Co mi vadilo nejvíc je level based vybavení postavy a craftingu. Je hrozné, když ve Skyrimu jste mohli mít daedrickou zbraň chvilku po začátku hry a pak se s ní zlepšovat, kdežto tady si s ní neseknete, dokud nemáte patřičný level.
Další otřesná věc je brždění sepcializace postavy. Co má znamenat to, že když budu cpát jako mág všechno do many, že po pár levelech mi snížíí pokrok v množství many, která mi každý level přibyde??? WTF? A stejně tak, když se budete vybavovat předměty podporujícími jen jednu charakteristiku. Prostě nemůžete být specialista a to je NEJVĚTŠÍ slabina této hry.
Taky tomu dávám půl roku a bude to F2P režimu, toohle jim hráči nebudou chtít tolerovat.

 |   |  Odpovědět
avatar
šéfredaktor Doupě.cz | 04. 04. 2014 12:53

Naprosto chápu reakce lidí, kterým se hra dost možná líbí a jsou fanoušci TES. Nesmí ale zapomínat, že my nelezeme vývojářům do zadku díky jménu a nesnažíme se vyhodit na web chvályhodnou recenzi jen proto, aby se nad ní rozplývali čtenáři. Dávat vysoké hodnocení s tím, že "to snad opraví budoucí patch tak je to přece vždycky" je absurdní. Hodnotíme hru ve stávající chvíli a stavu, ve kterém si ji koupí lidé. Pokud neukážeme na chyby, potenciální zákazníci pak dorazí kamenovat do komentářů, co to koupili za paskvil a proč jsme o tom nepsali. Také jsem rád, když se vývojářům povede vydat hru bez chyb, bohužel ne vždy se to povede. Všechny ale měříme stejným měřítkem. Pokud může Rocksteady, Naughty Dog a další vydat hru takřka bez chyb, proč bychom měli nedodělky tolerovat jiným? A ano, MMO se recenzuje v několika vlnách. Po naší první recenzi určitě po nějaké době dorazí další, která se soustředí na stav hry po x měsících. Ale zatím je to tak, jak můžete vidět ve článku.

 |   |  Odpovědět
Cobra  |  04. 04. 2014 14:59

Hodnotíte hru z bety a říkáte tomu recenze. To není fér. A i kdyby ne, nebylo by fér hodnotit MMO po 12 hodinách hraní. Takovouhle práci si strčte někam.

 |   |  Odpovědět
04. 04. 2014 19:08

Michal Maliarov, šéfredaktor, který se svým týmem redaktorů posunul kvalitu Doupěte na úroveň ikon jako Eurogamer.cz nebo Zing.cz, tedy naprostého dna českého herního zpravodajství. To bude v životopise vypadat hezky :)

Kterou hru vydali Rocksteady téměř bez chyb? Snad ne některého ze zabugovaných Batmanů? A Naughty Dogs? Snad nechcete srovnávat koridorové singleplayerové střílečky s rozsáhlým otevřeným MMORPG?

 |   |  Odpovědět
Deniel  |  05. 04. 2014 11:36

Zatim to je tak, ze jste zrecenzovali Early Acces... miluju tohleto.

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 12:02

Jediný epický krok vedle je tahle recenze, která vlastně ani není recenzí, ale jen velmi subjektivním názorem. Zajisté jste dříve četli časáky jako byl Level či Score, které před pár lety měly docela velký náboj a ty recenze byly skvělé ať se jednalo o cokoliv.
Nyní vládnou weby a jelikož založit web a psát na něj je mnohem jednoduší, tak se najde i dost pisálku, kteří sice umí psát, ale neumí již recenzovat.
Psát takovéto recenze ve zmíněných časopisech, tak upadnou extrémně rychle.

Chcete-li psát recenze, směle do toho, ale pokud chcete, aby autoři dělali z recenzí subjektivní názory typu - hra se mi osobně nelíbila, tak ji jdu potopit v recenzi, tak gratuluji. Tímto tento web posunute dál. Jenže ne tím směrem, kterým chcete.

 |   |  Odpovědět
elcepelce  |  06. 04. 2014 08:17

Jeden extrém je lézt vývojářům do zadku. Druhý extrém pak být za každou cenu originální. Pokud vím, vás živí to druhé. A v tom vidím kámen úrazu. Je jedna věc subjektivní zhodnocení a případné varování pro potencionální zákazníky, kteří mohou být zklamáni a druhá pak vyhrabávání kdejaké hlouposti jen za účelem "něco mít v recenzni". Nezlobte se, ale argumenty, které zde čtu.... připadá mi to jako kdybych donutil mého mladšího bratra vlízt na prkno proti jeho vůli a on měl pak po dvou hodinách s instruktorem vydat pojednání o snowboardingu s popisem základních prken a radama pro nováčky.

 |   |  Odpovědět
Anakin77  |  11. 04. 2014 14:03

... ale v té "recenzi" je opravdu několik vyložených nesmyslů ... kdo hru hrál víc než pár hodin, ví ...

 |   |  Odpovědět
CzJoseito  |  04. 04. 2014 12:52

Bohuzel musim take zcela souhlasit. Jsem taktez velkym fanouskem TES a na zaklade moznosti testovat delsi dobu hru v beta verzi jsem se rozhodl si ji nekoupit. Opacny efekt s kterym urcite tvurci pocitaji . Velka skoda..

 |   |  Odpovědět
CzJoseito  |  04. 04. 2014 13:01

Jeste musim dodat ,ze jsem byl pozvan do beta verze v ranem stadiu a hral jsem samozrejme hru i ve stadiu posledni verze pred vydanim jako mnoho dalsich .Byly poznat zmeny ,pokroky ,ale uvedene negativa Patrikem Stolbou zustaly a jsou zcela pravdive..Jeste jednou bohuzel..

 |   |  Odpovědět
Kolemjdoucí  |  04. 04. 2014 12:14

Nechcete mi tvrdit, že recenzent hru hrál, že ne ? Tohle je recenze podle jedné z bety a ne hry, nebo recenzent hrál hru pár minut na commodoru.
Které MMO má lepší grafiku a běží takhle plynule ? (to hrál na minimum na kalkulačce a svádí to na hru)
Peněz opravdu není nedostatek. Za equip není třeba utrácet.
A to, že mu hra přijde těžká je jeho retardovanost,

Tohle není recenze hry, ale domněnky po pár minutách, pod tohle se Doupě vážně podepíše ?

 |   |  Odpovědět
Ralgo  |  04. 04. 2014 12:27

Pokud jste fanda konzolové generace, tak si ten názor nechte - nikdo vám ho nebere - a nepruďte do ostatních. My co si pamatujeme hry dělané jen a pouze pro PC, hry které po vydání měli bugů minimum, nesnažily se nás okrást placením za nedodělek a nabízeli spletité zápletky (i MMO), tak tyhle novodobé polotovary za tyhle prachy prostě neuznáme. Recenzent hru určitě hrál, protože většina mých známých (u TES jsme doufali, že se po provaru SWTOR vyvaruje stejných chyb) hru pořídila, začala....a skončila. Hra prostě není ve stavu na release. A btw Conan měl taky bezva grafiku - jen se jim povedlo vyhnat lidi dřív, než tu hru optimalizovali.

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 12:31

Zdravím,

naprosto se ztotožňuji s vaším názorem. Ono je docela k smíchu vydat hru, kde máte místo textur na krabici nápis "Missing" a kde nelze několikrát udělat Q kvůli bugnutí postavy. Myslím si, že by delší betatest neuškodil, hra na tom mohla být mnohem lépe.

 |   |  Odpovědět
Kolemjdoucí  |  04. 04. 2014 12:58

Na konzolích nehraji a hry hraji od 94tého, netvrdím, že jsem nějaký oldschooler, ale tvuj koment je uplně mimo. Občas je mlčeti zlato

 |   |  Odpovědět
04. 04. 2014 18:57

Takové hry nikdy neexistovaly, takže si je těžko můžeš pamatovat... Sem tam je fajn si ty hry dneska zahrát znovu, aby člověk zahnal selektivní paměť a připomněl si, že dřív vycházely úplně stejně zabugované hry jako dneska. Jenže dneska se ty bugy opravují, dřív nebylo jak opravy dostat k uživatelům, tak prostě ve hrách zůstávaly (u MMO to platí dvojnásob). Co je horší?

 |   |  Odpovědět
04. 04. 2014 18:57

Zárovka (u MMO to platí dvojnásob) patří o větu dřív.

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  05. 04. 2014 10:22

S prominutím, nebuďte směšnej.
Tvrzení, že dříve hry vycházely zabugované, je prakticky nesmysl - paradoxně jedna z mála her, které opravdu zabugované v té době vyšly, byla TES: Arena, kde bez opatchování hra nebyla dohratelná (kdo hrál, tak ví moc dobře, proč). Série TES (po vydání Daggerfallu) tím byla svého času pověstná.
Otázkou spíš je, jak daleko do minulosti se díváte..

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 12:29

Opakuji, hrál jsem plnou hru a rozhodně ne chvíli.

Podle screenshotů je myslím dostatečně vidět, že jsem na minimální určitě nehrál. Navíc, pokud jste si recenzi opravdu přečetl, tak víte, že píši o grafické stránce kladně, a že hra vypadá na vysoké detaily výborně, tak mi tady nepodsouvejte vaše vymyšlené dojmy. Řeč byla u minimálního nastavení, kdy hra vypadá hrozně, pokud jste to zkoušel.

Peněz nedostatek je. Za quest máte 30-200 goldů, opravy něco stojí, lektvary také nejsou nejlevnější a bez lepší výbavy budete mít problém někoho na vyšším levelu zabít. Navíc, pokud jste si hru nepředobjednali, nedostanete ani koně jako dopravní prostředek, a našetřit desítky tisíc na toho prvního je značně obtížné.

Mohl bych prosím vás poprosit, kde jsem psal, že mi přijde hra těžká?

Každopádně děkuji za reakci, ale váš názor vám vyvracet nebudu. Každý má totiž ten svůj a měl by ho respektovat a nenadávat do retardů

 |   |  Odpovědět
S  |  04. 04. 2014 14:33

Zase nepřesnost - imperiální kůň je v rámci Imperial edition a ne v rámci předobjednávky.

 |   |  Odpovědět
S  |  04. 04. 2014 14:35

A pro úplnost - základní se dá na imperiální rozšířit (za doplatek).

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 14:49

Jistě že je jen k imperiální edici, když se jmenuje Imperial Horse, chtěl jsem tím napsat, že není pravda, že jsem hrál betu

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:56

Pokud se portujete stále a bezmyšlenkovitě, opravujete low gear a nakupujete blbosti u vendorů, je jasné, že budete trpět nedostatkem peněz.

Pokud se tomu budete vyvarovat, za 3 dny hraní máte na prvního mounta (který je stejně vyhozením peněz z okna).

 |   |  Odpovědět
Imus  |  05. 04. 2014 14:16

No jestli kupujete lektvary od npc, tak se nemuzete divit . Mozna to chce zkusit vydelat nejakou tu zlatku mimo qesty ,treba prodejem vytezeneho materialu jinym hracu, cena mounta se mi zda odpovidajici .Dneska by chtel kazdej vsechno a hned, pokud mozno bez prace. To ze odmeny za qesty s tezi pokryjou vase opravy opravdu neznamena, ze je goldu nedostatek, jen pro ne jeden musi neco udelat :))

 |   |  Odpovědět
1  |  06. 04. 2014 11:16

Zde je ovšem jeden rozdíl, vy klidně podobné věci napíšete veřejně pod záštitou Doupě a respektovat část lží co se tu objeví to je pak těžké, nedostatek peněz je absolutní hloupost pokud při hraní použijete hlavu nemusíte koupit skoro jedinou věc, perfektně se použijí předměty z dropů a craftěním jsem si udělal snad vše a místo nákupu si vyrobím, protože když hraju tanka a chci luk tak proč si nevzat blacksmithing a woodworking a ejhle ono to funguje skvěle a že kůň stojí tolik ? No a co stále to jde koupit jenom za zlato a ne za real cash a na větším levlu na to ušetříte jak prd a lektvary ? Jsem lvl 14 a nekoupil jsem jediný a stejně jich mám 100, zvláštní a to sem ani nemusel celý den 200x čekat na bossa ve společném dungu. Loading to nevím , nemám s ním jediný problém a to nemám nic nadupanýho a už vůbec ne SSD, nabíhá mi to snad hned, krom prvního spuštění to trvá tak 10sec. Jen říkám, že někdo prostě nesnese, když se mu lže do "očí" tak se na kritiku připravte, taky si nenechám něco podsouvat, až smažete slovo recenze a pokusíte se o objektivitu (klidně i z hlediska subjektivního). Nedochází vám totiž, že lidem můžete myšlenky podsouvat a říkáte, že každý má svůj názor, ono tak jednoduše nefunguje a už vůbec ne v ČR kde je spíš národ "ovčanů" proto čekejte, že pokud budete lidem sunout veřejně něco co se může jevit jako lživá informace, tak se do vás pár jedinců pustí, je prostě třeba si dávat pozor na to co lidem píšete a z vašeho článku je vidět , že pro toto opravdu cit nemáte. My ostatní totiž na rozdíl od vás veřejné recenze nepíšeme (převážně), proto zde to riziko tolik nehrozí a je korunovaná hloupost srovnávat veřejně podsunutý názor (váš) s tím co tu vytvoříme my v diskusi.

 |   |  Odpovědět
Anakin77  |  11. 04. 2014 13:59

Ano!!!

 |   |  Odpovědět
nigva  |  04. 04. 2014 10:38

on pise ale pravdu. mne to na lvlu 5 prestalo bavit uplne. dabing opozdenej a skilly nemeli skoro dmg. mise jsem mel pres 20 ale vsechny byly nudne.

 |   |  Odpovědět
Deniel  |  05. 04. 2014 11:33

Slovo mise ve fantasy MMORPG... :D go home you are drunk.

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:44

Lidi jsou z toho CoD, Battlefieldu apod. zdegenerovaný :)))

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 09:52

Zdravím všechny,
právě proto jsou první dojmy. Rád bych připomenul, že se jedná o subjektivní pocit ze hry, nemusí se zalíbit všem.

Co se týče nahrávacích časů, tak opravdu nevím, na čem hrajete vy, ale u mě to trvalo velice dlouho, už jen samotné načítání postavy.

Vydat hru s takovými bugy, jako jsou chybějící textury a záseky NPC, které jsou důležité k dodělání Q je především nezodpovědnost, a neděje se to jen výjimečně, bohužel.

Říkat, že jsem hře nedal šanci, je zcestné, hrál jsem ji téměř v kuse 4 dny, denně se tam objevovali vzkazy, jaké úkoly jsou buglé, jaké nejdou udělat, jak je expení otravné a že pořád běhají z místa na místo. Přišlo mi to, jako bych byl pořád v betě a ne v plné hře.

A k tomu sbírání předmětů. Je to v kontextu s tutoriálem, kdy na stole leží tři zbraně a všechny jdou vzít, abyste pak v zápětí v domě zjistili, že to vlastně nejde.

Na závěr, pokud vám nevadí docela vysoké poplatky, tak hra dostala 3,5/5, což není špatná známka, jedná se o nadprůměr. Přišlo mi lepší vypsat nedostatky, ať jste předem upozorněni, než si hru pořídíte.

 |   |  Odpovědět
c14y  |  04. 04. 2014 10:11

Vydání hry s tolika bugy je problém každého release major MMO. Např. při vydání The Old Republic se tedy load map nečítal v řádu minut, ale pro změnu login na server se počítal v řádu hodin.

Ano, i mě se líbilo v Oblivionu (Skyrim jsem tolik nehrál) že potkám nějakého kupce, přepadnu ho, oberu a doslova ho vysvléknu do spodního prádla. Nicméně jakkoliv by tento model umocnil adrenalin z pvp tak efekt na gameplay pro nomální hráče by byl zničující.

U MMO prostě platí nějaká pravidla, které nelze dost dobře i přes veškerou logiku a přání hráčů změnit. Např. proč když zabiju NPC, které má parádní meč proč mu ho nemůžu sebrat atd. atd.

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 10:17

Samozřejmě, a pokud by ty bugy byly i u jiné recenzované hry, taky je vypíšu.

Já teď neměl na mysli prohledání mrtvoly, ale těch zbraní normálně na stole. Proč vývojáři udělali, že na stole zbraně v tutoriálu vzít šli, ale potom už ne. Stačilo je dát do truhly, zbytečně pak došlo k nedorozumění.

Jinak, hru nechci hanit, chtěl jsem jen potencionální kupce upozornit na jisté problémy, co hra má, to je vše.

Osobně se ale domnívám, že dopadne podobně jako SWTOR a přejde do režimu F2P.

 |   |  Odpovědět
Michal  |  04. 04. 2014 13:13

V tom pripade, pokud jsou to dojmy - po ctyrech dnech hrani, nemel by se clanek jmenovat recenze

 |   |  Odpovědět
Cobra  |  04. 04. 2014 14:57

První dojmy, které se jmenují Recenze? U hry, která vyšla dneska ve 3 ráno? Jste idiot nebo děláte idioty ze všech okolo?

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 15:19

My jsme obdrželi klíč již v pondělí na Imperiální edici, hned v pondělí jsem začal testovat

 |   |  Odpovědět
04. 04. 2014 18:52

Hned v pondělí šlo o Early Access... Naposled se hra aktualizovala kdy?

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:43

středa, nemýlím-li se.

 |   |  Odpovědět
lol  |  05. 04. 2014 12:05

A po stredajsom patchy som ja osobne nenasiel jediny quest bug, pred patchom ich ale bolo dost - prakticky zostali tie iste ako boli v bete, nevsimol som ci aspon zmenili build :D mozno sa tam niekto zabudol :D

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 12:08

Na buglé Q se ještě dá narazit (bylo by bláhové, kdyby si někdo myslel, že je vše fixlé). Ale ty nejznámější a v prvních cca dvou lokacích by měla být drtivá většina fixnutá...a když už se na něco narazí, tak z 90ti procent pomůže relog.
Ach, miluju starty MMOček. Je jedno jaká ta hra je, starty jsou pořád stejné, negativa lidí taky, ale sranda u toho zůstává :D

 |   |  Odpovědět
lol  |  05. 04. 2014 12:07

tak to nebol day-one ale day -4, nie? :D

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:16

Vysoké poplatky, které jsou mezi poplatky průměr :)

 |   |  Odpovědět
Anakin77  |  11. 04. 2014 13:53


Pokud dobře vidím, tak jste hře dal hodnocení 2,5/5, nikoliv 3,5/5 ... ale to je detail. Jako nadprůměrné hodnocení pak rozhodně nevyznívá už nadpis, kde jste hru rovnou nazval "epickým krokem vedle" a následně se opíráte o diskutabilní "pseudo-nedostatky", které mohou působit na každého jinak, když už nejde vyloženě o nepravdy:
- nahrávací časy - pro alespoň minimální objektivitu hodnocení, nebylo by fér si nejprve zjistit, jestli problém není jen na Vašem počítači? alespoň na mém iMacu bylo nahrávání již v betě vždy bez problémů a během několika (max.desítek) vteřin
- pokud jde o lootování, questy, bugy, "drahé" zbraně, cestování, nákup koně, grafika (hmmm... ano, na nižší detaily vypadá hra hůře, to je překvapení), craftění, "omezený" inventář - k tomu už jsem psal podrobněji v mém příspěvku ze včerejška a většina z toho je věc názoru ... z Vaší strany však nevidím "objektivní popis", nýbrž potřebu ukázat "něco špatné" ...
- proč pak vyložené nepravdy, jako že za zabité nepřátele nejsou zkušenosti, že boj je pouze o "mlácení a mačkání jednoho z několika tlačítek" (také viz. můj včerejší příspěvek - jen dodávám, že cca od 8. úrovně už narážíte na skupinky nepřátel po dvou, třech a více a tam si opravdu jen s "mlácením a mačkáním jednoho z 5+1 tlačítek nevystačíte - nemluvě o bossech cca od 15. až 20. úrovně výše, kdy k jejich zabití už i ve skupině je potřeba strategie, zjistit jejich slabosti, atp.).

Jinak raději dodám - nejsem "nasazený" z fóra fanouškovských stránek TESO, hrál jsem několik dalších MMO-RPG (včetně WoW, LOTRo, Lineage, Age of Conan atp.), přičemž u mne (pravda, můj názor) TESO nad všemi těmito hrami vede. Jsem i fanouškem Elder Scrolls série, který hrál všechny její díly už od Areny. Přiznám se, že osobně mne částečně zklamal Skyrim, TESO nikoliv (na MMO jsem čekal daleko větší "omezení" než, to, že nejde ze stolu sebrat meč, který tam je jako dekorace). V TESO mám zatím lvl 23 (snažím se procházet opravdu vše) a baví mne víc a víc.

 |   |  Odpovědět
c14y  |  04. 04. 2014 09:39

Hru jsem nehrál, měl jsem chuť pořídit. Ještě stále mám. Určitě jsem se nenechal odradit recenzí, kterou psal někdo kdo zcela zjevně nemá s MMORPG zkušenosti nebo pokud ano tak naprosto mizivé. MMORPG ES nemůže být nikdo to samé co byla single verze. Jako stěžovat si na to, že nemůžu přijít jako v single verzi do baráku a tam ukrást co se dá ... jak by asi v tom světe fungovala ekonomika? Systém questů... ano, s ohledem na to, že stejný quest bude s váma dělat tisíc dalších hráčů tak jsou obvykle do MMORPG integrované questy zabij tohle, přines tohle. Combat systém musí být hratelný pro všechny, není to koneckonců combat simulátor pro hardcore hráče jako Dark Souls.

 |   |  Odpovědět
 |  04. 04. 2014 09:26

Tato recenze ma nulovou vypovidajici hodnotu-psal ji bud clovek,ktery ji delat nechtel, nebo ktery za ni nedostal odmenu...nacitani v radu nekolika minut? Mate-li pane "novinari" moznost hru hrat na plne detaily,divim se,ze se vam toto deje-poustim hru z externiho disku pres USB 2 a nikdy jsem nedosahl ani jedne minuty nacitani-jestli vy tak trochu nekecate s tim casem...zabugovanych qestu tolik neni,aby se to nedalo hrat a to,ze je expeni na 8.lvlu nuda byl poznatek hracu z bety,vyvojari to zmenili,ale protoze jste hral tak maximalne betu,tak jste to nemel moznost zjistit.stejne jako moznost druhe listy rychle volby...prizbejte se,ze vy ste si s hranim hry moc casu nedal a opsal ste minoritni nazory deti,kterym hru rodice po bete nekoupi a tudiz na ni frustrovani nadavaji...a vase velke tvrde "i"-ktere jak sam pisete je jen malym mekym i vypovida asi o celem vasem nezaujatem novinarskem pohledu...

 |   |  Odpovědět
Patrik Štolba  |  04. 04. 2014 11:50

Na to mám jen jednu větu.. Pokud víte, za co se dostával Imperial Horse, který jde na fotkách vidět, asi těžko jsem hrál betu.

 |   |  Odpovědět
S  |  04. 04. 2014 14:31

Jen drobně opravím - v posledním beta zátěžovém testu byly imperiální koně za 1 zlatý. Takže betu jste opravdu nehrál

 |   |  Odpovědět
Michal  |  04. 04. 2014 07:28

Lidi, proste to zkuste a nenechte se odradit recenzi, ktera byla psana nekym, kdo hre ani sanci dat nechtel Hraju uz par dni a musim rici, ze bugy v questech resi patche, respawn nepratel je sice casty, ale o to vetsi radost mate, kdyz kolem poboha spousta dalsich hracu, plnicich stejny ukola a navzajem si pomahajicich. Staci hrat jen trochu chytre a nevrhat se do vseho po hlave. Predpokladam, ze kazdy pochopi, ze recenzovat mmo, ktere ma za cil chytit hrace na stovky hodin, po odehranych par dnech - aby pak nahodou nemusel recenzent hru platit, je nesmyslne. Cekal bych spis nejake prvni dojmy a ne tohle zatraceni, nic ve zlem. Me bavi ...

 |   |  Odpovědět
javorovej  |  05. 04. 2014 11:14

Přesně tak, Michal má pravdu. Tato recenze vás přímo odrazuje hru zkusit a přitom je to naopak. Nečekáte-li Skyrim Online a WoWko, tak směle do toho.

 |   |  Odpovědět
Zetko  |  05. 04. 2014 21:45

Bože, ty jsi brutální fanboy co spamuje kdejaký forum kecama o kvalitě ESO, přitom je ESO jen průměrná hra úplně ve všem. Jdi raději hrát, když tě to tak baví..

 |   |  Odpovědět
Mali  |  05. 04. 2014 22:31

No a vypada to, ze naopak ty tu bojujes za to, ze je to brak. Ta "recenze" to skutecne je vyplod hodny chovance nejakeho ustavu. Autor nedemonstruje ani spetku rozumu a soudnosti.

Uznavam bugy a delsi loadovaci casy ( i kdyz na SSD je to za par sekund ), ale naprosta vetsina toho bordelu, kteremu se tady opovazuji davat slovo recezne je jen nedostatkem na autorove strane.

Chapu, ze styl, kterym TESO skovava nektere informace (combat log) muze nekomu pripadat zvlastni, ale pro jine je to prave ten svezi vitr. Ze neexistujou QuestHuby? Stejne. Zmena. Ze chcou po nekom platit 350 mesicne? To rozpocitate a je to 12 korun denne. To snad neni problem, ne? Alespon to dovoli aby se vyvojari te hre venovali. Spousta MMO co mela F2P a minitransakce sla do kopru. Zadny poradny end-game, patche naprd apod. Naproti tomu WoW, jedno z prvnich MMO a dost mozna jedine dalsi, co pouziva mesicni poplatky chrli obsah porad (i kdyz tedka je to uz dost ohrane, ale i tak... 10!!! let).

 |   |  Odpovědět
Pacik  |  11. 04. 2014 16:00

Desítky MMORPG začínaly jako placené, a když je po čase už nikdo nehrál, tak přešli na F2P, kde se jim daří o dost lépe. Viz třeba Tera Online nebo Lineage 2, a plno dalších... Mimochodem, TESO přejde asi hodně rychle na F2P, protože podle toho co všude čtu, to moc lidí hrát nebude... :D

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor