PS3 | Akce

The Last Guardian se příštím roce pravděpodobně nedočkáme

The Last Guardian se příštím roce pravděpodobně nedočkáme.

Od oznámení The Last Guardian na E3 2009 uplynulo už hodně vody a během samotného vývoje se navíc odehrálo několik změn. Zřejmě tou úplně nejzásadnější bylo, když Sony respektive samotný projekt opustil tvůrce Fumito Ueda (asi netřeba připomínat, že má na kontě legendární ICO a Shadow of the Colossus). Ueda je sice smluvně vázán projekt dokončit, ale nikdo neví, jestli (případně jak) se jeho odchod ze Sony na výsledné hře projeví. The Last Guardian už zažil také odklad, za což může dost možná právě odchod hlavního tvůrčího mozku. Jednu chvíli to pak vypadalo, že Sony pustí značku úplně k vodě, ale zatím to naštěstí vypadá na to menší zlo - tedy že porod The Last Guardian nebude úplně bezbolestný, ale hry se v nějaké podobě nakonec dočkáme.

Na otázku, jestli můžeme titul očekávat během příštího roku, odpověděl Šuhej Jošida, šéf Sony Computer Entertainment, slovy, že nechce nic slibovat, protože když se naposledy mluvilo o datu vydání, nakonec musel fanoušky zklamat. Ubezpečil nás však, že se na hře pilně pracuje a ve správnou chvíli o ní opět uslyšíme.

Zatím můžete zavzpomínat na stařičký trailer, kterým nás The Last Guardian, jenž vypadá, že si bere to nejlepší z ICO i Shadow of the Colossus, kdysi okouzlil. Slyšíte tu hudbu, cítíte ty emoce? Doufejme, že problémy s vývojem se na výsledku nepodepíšou a The Last Guardian se, stejně jako jeho předchůdci, zapíše zlatým písmem do herních análů.

Zdroj: Gametsu
Dostupné pro: PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Team ICO
Začátek prodeje: 2012
Váš názor Další článek: Legendární strategie Settlers je zpět – míří na web

Témata článku: , , , , , , , , ,