The Legend of Zelda: Wind Waker – konzolová obdoba Morrowindu

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 14

Diskuze k článku

RobinCZ  |  18. 05. 2003 22:58

Teď sem se na www.gamesdomain.com dočetl, že PS2 snižuje cenu, a to na 179$, což mě znova přivádí na myšlenku znova si ji pořídit(už kvůli těm hrám, co se mi válí zbytečně v šuplíku)...

P.S. Jestli máte někdo rád taneční hudbu(especiálně HardTrance) tak vysoce doporučuju stáhnout :
DJ JamX&DeLeon's DuMonde - Saxuality. Je to taková menší raritka, protože se všude na internetu dá sehnat je osekaná verze nebo originální verze od Hi-Gate. Takže jestli chcete plnou verzi tak tady
je :http://emupage.webz.cz/mp3/DuMonde-Saxuality.mp3 .

Já tuhle písničku prostě miluju. Kdo chce víc, ať mě pošle e-mail na robincz@centrum.cz .

 |   |  Odpovědět
Chumbaba  |  18. 05. 2003 12:00

Mně připadají spory o nejlepší konzoli bezpředmětné. Kvalita se podle mě měří ne tím, jaké tabulkové hodnoty konzole (neříká se správně konzola?) má, ale tím, co si na ní zahraju. PSX2 jsem si kupoval kvůli hrám - FFX, MGS2, SH2. I výhledově to vypadá, že ty hry, které si chci zahrát nejvíc, si na své "vykopávce" zahraju - FFX2, MGS3, SH3, Xenosaga (když Deus dá). Zbytek titulů jakž takž pochytám na PC (GTA3, Morrowind). Ale je jasné, že jestli je někdo fanoušek Zeldy, jako já mám rád FF, tak pro něj je jasná volba Nintendo. Osobně si myslím, že až bude na Nintendo víc her, které budou dobré a přijatelné pro nejširší publikum (například Zelda vypadá moc dětsky, než aby na první pohled zaujala), může se klidně stát nejrozšířenější konzolí, třeba proto, že je krásně miloučké a oproti PSX2 je user friendly.

PS: Zeldu jsem sice hrál jenom u kamaráda, ale přišla mi super.

 |   |  Odpovědět
RobinCZ  |  18. 05. 2003 14:18

Když seš takovej fanoušek FF (mimochodem nejlepší hra co sem kdy hrál bylo FF7 * FF10 sucks!), tak bys měl vědět, že na GameCube vyjde (exkluzivně) Final Fantasy Crystal Chronicles, která vypadá fakt moc slibně, líbí se mě návrat ke klasickýmu manga stylu. A o tom, co si lidi o tomhle(GC) myslej, sem nmapsal už předtím. Je to škoda, je fakt dobrej.

A když už se tady oháníš kvalitou titulů, nebylo náhodou FFX takový jedno velký sklamání? Nikde nedostal víc než
7 - 8/10. MGS2? Jo do toho ti kecat nebudu. SH2? Na jedničku stejně nemá. zapoměls ještě na Gran Turismo, ale to bylo mí největší zklamání. Všude psali o dokonalým ovládání, realističnosti jízdy a super inteligentní AI. Výsledek byl takovej, že se na to sice dobře koukalo, ale ovládání a chování vozů bylo ÚPLNĚ stejný jako v GT2, Zvuky motorů stejně nerealistický - kdo to kdy viděl aby Pagani Zonda, která má být údajně 3x hlučnější než Lamborghini Murciélago znělo jako zacpanej vysavač? A o AI radši už ani nepíšu...

Stejně ste tou PS2 tady v ČR posedlí jenom kvůli tomu, že se na ní dobře pirátí. Proč vyhazovat 1 až 2 táci za hru na
GC když si můžu koupit vypálenou za kilo na PS2, že? Je mě z vás na nic.

Málem sem zapoměl na XBOX - nad tím sem přemejšlel, že si ho koupím jako druhou konzolu a ... za týden si ho jedu koupit.

P.S. Už se těším na 1080° Avalanche, F-Zero GX, Resident Evil 4(tady se ukáže síla GC - kdo ste neviděli ten trailer, tak si ho musíte okamžitě stáhnout!), FF Crystal Chronicles, Metal Gear Solid : The Twin Snakes a další ''GC EXCLUSIVE'' .

A když už budu mít XBOX tak MGS3 by neměl být teoreticky problém

 

 

 |   |  Odpovědět
Chumbaba  |  18. 05. 2003 19:28

Ne, počkej, tady se Ti přece nikdo neposmívá, že máš GameCube. Vyšla pochvalná recenze na Zeldu, já sám jsem napsal, že mi přišla super, a že GC je user friendly. Přečti si napřed, co ostatní píšou, než začneš vyvádět, OK?

O té FF pro GC vím a jsem sám zvědavý, jaká bude, i když si pravděpodobně nezahraju.

Zklamání z FFX? Mně se FFX zdá super, o zklamání nemůže být z mé strany ani řeč (i na placatou grafiku jsem už vyzrál). A zase Ti můžu jenom doporučit, aby ses naučil číst - přímo tady na Doupěti dostala 10/10 a za rohem na Bonuswebu 95%, tak co plácáš, že "nikde" nedostala víc, než 8? Na to, jestli je lepší SH1 nebo SH2 máme každý svůj názor (já myslím, že lepší je dvojka). Gran Turismo se mi taky moc nelíbilo.

S pirátstvím na PSX2 nemám žádnou zkušenost, ale Tvoje argumentace mi připadá naprosto zcestná.

Věřím, že je Ti na nic, čiší to z celého Tvého příspěvku. Za sebe mohu uvést, že je mi fajn.

Dívejme se na svět optimističtěji a radujme se z toho, co máme. GameCube je super věc, Zelda je super hra, to jsou přece důvody k radosti. Já se raduji ze svého PSX2, Ty se raduj ze svojí GC. Poslouchejme jeden druhého, diskutujme na úrovni hodné znalců a pak nám třeba dojde, že ta zmiňovaná Final Fantasy 7 nabízí mnohem víc než jen ten - po lidech kolem papouškovaný - "manga styl".

A když už máme to štěstí, že máme dědu, poslouchejme víc, co nám říká, a neděsme ho na stará kolena zombíky .

 |   |  Odpovědět
RobinCZ  |  18. 05. 2003 22:29

OK, sice sem se kapánek rozběsnil, ale to s tím pirátstvím je pravda.

Dokud se na PS2 nedal v ČR '' na stopro'' sehnat modchip, tak to bylo sice dobrý, ale nikomu se do toho nechtělo. Možná těch pár majetnějších vyjímek(aka já). Stejný to bylo i s PSX, dokud nebyl chip, NIKDO to nekupoval. Pak najednou to přišlo a měl to ''každej druhej''. To že nemáš modchip sem nepoznal, ale já beru každýho, kdo má PS(ať už X nebo 2) automaticky jako piráta. No uznej, snad jen recenzenti(i když o tom by se dalo polemizovat) a pár volů jako já mají originální hry. Pokud opravdu nejseš pirát, tak se ti tady potupně OMLOUVÁM.

A celkem sem nepochopil tu větu o FF7. Napsal sem, že to je ta nejlepší hra, co sem kdy hrál(a 4x kompletně dohrál), tak nechápu ty slova o manga stylu, či co(samozřejmě, že vím co je manga, anime, hentai...). Na téhle hře mě ani to zparacování až tak neupoutalo (kupoval sem si ji zrovna když vycházela FF9), ale hlavně ten ohromující příběh, No, existuje snad hra s tak hlubokým, dojemným a návzajem tak rozcuckovaným, ale do sebe zapadajícím příběhem? Myslím že ne. Nenávidím ty, co ji vidí 1 minutu a hlásají něco o blbostech pro děcka... Takový lidi by se měli upalovat. To sou buď ti piráti, nebo totálni tupani, co neumí ani náznakem anglicky(ahoj brácha) nebo se nechtěj obtěžovat se slovníkem(např. já se u téhle hry anglicky celkem dobře naučil), nebo ti, co uměj jen tupě držet tlačítko plynu u závodů(seru si do vlastního hnízda, závodní hry sou jeden z mých favoritních žánrů).

Proto bylo FFX pro mě sklamáním, už ta recenze na EDGE, kde získala jen 7z 10 bylo jakýmsi varováním. Proto nesouhlasím s recenzemi českými - už kolikrát sem se zmílil, když sem jim věřil(nemůžu si vzpomenout na žádný příklad, ale stalo se hodněkrát) a proto už se rači přesunuju na www.gamespot.com nebo www.ign.com . Na doupě chodím snad jen kvůli těmhle (někdy zajímavým) diskuzím...                     

                                                                       S Pozdravem RCZ aka RobinCZ.

 |   |  Odpovědět
Chumbaba  |  19. 05. 2003 08:39

Ahoj, to je v pohodě, já jsem taky trochu běsnil , asi jsme si ze sebe navzájem udělali mylný dojem na základě jednoho příspěvku. A abych byl takový svatoušek, abych mohl vykřikovat, že jsem nikdy nic nezpirátil, to zase ne - ale PSX2 mám bez chipu. Líbí se mi, co píšeš o angličtině. Já hraju hry dlouhou řadu let a je to pro mě každodenní používání angličtiny, ze kterého jsem se spoustu naučil. Z her (knih atd.) se člověk naučí spoustu vazeb, obratů, slovosled (v dnešní době i výslovnost) atd. FF7 je naprosto kouzelná, ale nebudeme to tady rozebírat, aby se Zelda nezlobila, protože tohle je vlastně její fórum .

Měj se krásně, Honza Rausch, Praha.

 |   |  Odpovědět
RobinCZ  |  17. 05. 2003 00:50

Hups, myslím že ten nadpis by měl být GameCube AT DOUPĚ is death, ale mě se to nějak plete, takže jestli je to blbě, tak mě za to nikdo nebuzerujte!!!!!!

 |   |  Odpovědět
RobinCZ  |  17. 05. 2003 00:47

Su velice zklamanej, že tady na Doupěti se píše o GC stále míň. GC mám necelej měsíc a nikdo mě nevyvrátí myšlenku, že je to nej nextgen konzole. Kam se hrabe ta stará vykopávka PS2(já to můžu klidně napsat, protože sem ji vlastnil)? Myslím, že ho prostě lidi podceňujou a ,elou cosi o dětské konzoli(mimochodem, o tomhle probíhala debata na nějaké oficiální nintendovské stránce, ale nevím na které, asi na www.nintendo.co.uk ). To s dětskou konzolí na mě jedno vaskoušel děda a mě nezbývalo nic jinýho, než mu tam šupnout Residenta... Málem z toho měl infarkt...Chudák děda

Čekal bych tady recenze aspoň na mega-bomby jako Metroid Prime nebo Resident Evil Zero. Taky zde není ani zmínka o fascinujícím RE4*ta grafika - plně 3d a vypadá líp než RE Zero, vypadá to taky na VELKÝ změny, co se týká hratelnosti.

Ale to vy nemůžete, protože tady znáte jako konzoli PS2 a možná něco jako XBOX(nic moc ovladač a parametrově dost přeceněný). Nejsu žádnej skalní fanda Nintenda, co háže špínu na všechno ostatní špínu. Ostatně sem měl PSX, PS2, NES(eh, to je vlastně Nintendo), Atari, Segu Mega Drive... Ale jenom mě štvě, když někomu řeknu, že mám GC, tak se každej zeptá ''co to je?'', tak mu musím vysvětlit, že je to ''něco jako PS2'', ale je to ''asi 2x výkonější''. Což mi připomíná, že dneska sem měl u sebe dva kamoše a ten jeden potom, co sem pustil RE Remake hlásil '' dost dobrý intro'' a já mu vysvětloval, že to už je hra... Samozřejmě pak odcházeli asi takhle .

No ale musím pochválit STANDU RÝDLA a MARTINA ZAVŘELA, že aspoň semtam to málo, co je, napíšou. THANKS GUYS!!!!

 |   |  Odpovědět
Python  |  14. 05. 2003 17:37

To je snad legrace,ne? Zelda je fakt dobra, vsechny jeji klony jsou minimalne nadprumer,nektery jsou bomby, ale Morrowind je prece jen nekde trochu jinde - graficky,moznostmi.....  

 |   |  Odpovědět
Fuck the System  |  13. 05. 2003 03:22

Jak muze byt Zelda konzolovou bodobou Morrowindu, kdyz Morrowind na konzoli (Xbox) existuje? Nebo, ze by to byla jenom ma utkvela predstava ?

 |   |  Odpovědět
Martin Zavřel  |  13. 05. 2003 10:16

...a OPRAVDU těžko říct, co z těch dvou her je lepší zábava...

 |   |  Odpovědět
mbr  |  13. 05. 2003 15:29

ehm?!?!?!?!?!?!

 |   |  Odpovědět
Martin Zavřel  |  14. 05. 2003 04:47

No moc se nediv, ty PCčkáři, a přijď se podívat na vlastní oči, jaká může být konzolové RPG bomba  I když se možná neztotožníš s Linkem tak jako s tím assasinem, vampírem nebo co sis to vlastně vybral v Morrowindu, tak tě Zelda vtáhne jako... no však víš

 |   |  Odpovědět
Martin Zavřel  |  13. 05. 2003 11:20

Jde o to, že Morrowind pro Xbox je PC konverze hry z PC - a ta je pojatá docela jinak, než jak to vyhovuje konzolovým hráčům. Ti by si sice dali líbit atmosférický, obrovský a živoucí svět Morrowindu, ale herní systém a ovládání jsou na ně příliš... komplikované Proto je tady Zelda WW, která je konzolovou obdobou / protipólem Morrowindu  ...

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor