The Mystery of Druids – adventury ještě nevymřely!

Německý vývojářský tým jménem CDV asi nemusím nikomu dlouze představovat – před nějakou dobou vydali skvělou válečnou strategii Sudden Strike. Nyní si vzali pod svá křídla začínající herní firmičku House of Tales a připravují s nimi hru The Mystery of Druids. Jedná se o pravou a nefalšovanou adventure hru, kterých se v dnešní době již moc nevidí.
Nejdůležitějším elementem u her typu adventure bývá bezesporu příběh a Mystery of Druids není žádná výjimka. Ten je dosti zajímavý a tajemný, no posuďte sami – ve hře se postavíte do role začínajícího detektiva Scotland Yardu Brenta Halligana. Ten jako jeden ze svých prvních případů dostane za úkol vyřešit záhadu rituálních vražd točících se kolem jednoho druidského kmene, který při svých obřadech používá lidských obětí za účelem vyvolání temných sil. Během vyšetřování naváže náš hrdina spolupráci s mladou a okouzlující doktorkou Melanií Turnerovou a za její pomoci se v případu dostává stále blíže a blíže k jeho podstatě – objevuje dlouho zapomenuté tajemství starých rituálů a posléze na to za pomoci několika proti druidskému kultu vzbouřených jedinců se vydává do minulosti, aby zde nalezl artefakt, zlatý srp (a kladivo?!), s jehož pomocí může zachránit současnost.

The Mystery of DruidsThe Mystery of Druids

The Mystery of Druids bude čistě klasická point-and-click adventure, ve níž určitě nenaleznete nějaké kvantum akčním prvků, ale spíše se bude více zaměřovat na váš mozek. Její děj (stejně tak i dialogy) by měly být nelineární. Ve hře se bude nacházet 54 odlišných míst, kam se budeme moci podívat a navíc tam bude ještě více jak 200 scén. Tady můžeme potkat něco málo přes 20 NPC postav. Dále se všude kolem budou nacházet spousty interaktivních věcí, jež čekají jen na vaše použití.

The Mystery of DruidsThe Mystery of Druids

Hra celá bude běžet v 3D hi-color grafice a všechna pozadí budou vyrenderována. Projekt je ve stádiu dokončování a měl by být dokončen během jara tohoto roku. Nám, vytvrdlým (neplést s natvrdlým!!!) adventuristům však zatím nezbývá nic jiného než čekat a bavit se třeba u posledního dílu série Monkey Island.

Váš názor Další článek: Lost Vikings – jeden za všechny, všichni za jednoho

Témata článku: , , , , ,