The Outforce - první dojmy a screenshoty

S vesmírnými strategiemi se zřejmě roztrhl pytel. Za poslední dva týdny je to asi už čtvrtá RTS z kosmu, o které slyším.

Outforce je realtimová strategie vycházející z tradičních konceptů svého žánru. Příběh se odehrává ve 25. století, kdy lidstvo bojuje o přežití kdesi daleko od Země. Bohužel nejsou v té oblasti jedinými zájemci o stavební parcely, a tak se strhne válka mezi všemi třemi zúčastněnými rasami. Po vyčerpávajícím avšak nerozhodném boji se ukáže, že bude potřeba započít s mírovými jednáními. Opuštěná vesmírná stanice poslouží jako ideální neutrální místo pro vyjednávání až do té doby, než beze stopy zmizí. Spolu s ní se vypaří i všichni špičkoví diplomaté a další důležití zástupci všech tří ras. A protože nikdo neví, kdo je příčinou, roztočí se kolotoč vzájemných obviňování a podezírání, který má za následek novou válku ...

     

Bojovat budete ve vesmírných prostorách, kde jsou roztroušené desítky asteroidů, výzkumných stanic a vojenských základen, které můžete využít ve svůj prospěch, ale taky nemusíte. Tradiční koncepty žánru RTS, o kterých jsem mluvila na začátku, spočívají například v používání příkazů move, attack, guard, patrol atd. Nové by naopak měly být tlakové vlny, gravitační síly, vylepšený systém umělé inteligence s algoritmy try-and-remember (zkus a zapamatuj si) nebo přehrávač MP3 s vlastním playlistem.

Vývojáři z O3 Games začlenili do hry také možnost vyvolání konzole, do níž můžete zapisovat své příkazy, vytvářet skripty nebo modifikovat herní nastavení. Dokonce budete mít k dispozici i editory pro grafiku a umělou inteligenci.

Zatím se neví, zda bude k dispozici nějaké demo, ani není stanoveno žádné datum vydání.

Váš názor Další článek: Blade Runner - návod

Témata článku: , ,