The Sims 2 jsou údajně horší porna

Právníci mají občas šílené nápady. Například Američan Jack Thompson, proslulý svým tvrdým postupem proti GTA: San Andreas, se rozhodl, že vymýtí "poslední špinavé tajemství" herního průmyslu. Již zaslal distributoru Electronic Arts otevřený dopis, ve kterém se jednoznačně staví proti The Sims 2. Svým přístupem k modům prý umožnili různé úpravy zobrazující ve hře nahotu, které si mohou děti volně stáhnout na internetu. Největší smilstvo se podle něj skrývá pod rozmazáním, což je metoda použitá k zakrytí intimních partií ve hře.

Jeff Brown mu za EA odporuje s tím, že pod oním rozmazáním jsou Simové bezpohlavní, stejně jako je třeba Barbie a Ken. Pokud se na internetu vyskytují různé úpravy, které mají za úkol odstranit rozmazání, pak jejich autoři přidávají do hry nové věci. To zřejmě Jack Thompson nedokáže pochopit a nadále zbrojí proti této sérii. Podle něj EA spolupracují s tvůrci modů a přeměňují tak The Sims 2 na pornografickou hru. Dle jeho názoru je nejhorší možnost ukázat genitálie dětí, což by ke hře přilákalo celé zástupy pedofilů.

Jaksi si ve svých tvrzeních ale neuvědomuje, že ony úpravy se povětšinou vyskytují na stránkách s mnohem horším (myšleno z hlediska morální závadnosti pro děti) obsahem, než jaký může modifikace poskytnout ve hře. Electronic Arts nijak takovéto pokusy nepodporují, spíše se již ve hře snaží podobných věcí vyvarovat. Prostě právníci mají občas šílené nápady.

Zdroj: Gamspot

Diskuze (29) Další článek: Recenze: Another Code: Two Memories a Splinter Cell: Chaos Theory

Témata článku: , , , ,