The Sims 4 dostalo v Rusku kontroverzní dospělý rating

Kvůli zákonu o ochraně dětských práv, přijatému v roce 2010, se v Rusku budou nejnovější Simíci prodávat s nálepkou 18+.

Je víceméně známé, že patří Rusko mezi státy, které tvrdě zasahují proti stejnopohlavním vztahům a homosexuální orientaci obecně. Nyní to vypadá, že právě na to doplatil připravovaný titul The Sims 4, který se kvůli zákonu 436-FZ bude v Rusku prodávat pouze v sekci pro dospělé, 18+, což je nejen kontroverzní, ale vzhledem k cílovce i vyloženě stupidní.

Podle výše jmenovaného zákona může být veškerý obsah ořezán či pozměněn v případě, že "nutí děti konat činy, které by mohly ublížit jejich zdraví", případně "vyvolává touhu vyzkoušet drogy, psychotropické látky, tabák a alkohol". Pravděpodobně největší podíl na dospělém ratingu však má hra kvůli tomu, že dovoluje stejnopohlavní vztahy.

"Nehodláme měnit obsah ve hře," nechala se slyšet tisková mluvčí Deborah Coster. "Jedním z klíčových faktorů The Sims je, že mohou hráči hrát titul tak, jak se jim zachce. My nabízíme simulaci, hráči vybírají vše ostatní."

Diskuze (22) Další článek: EA v červnu odřízne online podporu více jak 50 titulům

Témata článku: , , , , , , , , , ,