THQ jsou ve ztrátě

Společnost THQ ohlásila své finanční výsledky za první čtvrtletí tohoto fiskálního roku, kdy uvedla, že celkově skončila ve ztrátě sedmadvaceti milionů dolarů. To je více než trojnásobná ztráta oproti stejnému období loňského roku.

I když si mohli analytici společnosti THQ libovat nad nečekanými příjmy díky prodejům hry podle filmu Wall-E, stejně museli na konci prvního kvartálu současného fiskálního roku (období od dubna do června) vykázat ztrátu. Podobně tak činili už loni, ale to jim z výpočtů vypadlo číslo jen okolo devíti milionů dolarů, zatímco letos se dostali na trojnásobek (téměř čtyři sta milionů korun). Může za to prý hlavně cena „důležitých řešení pro organizaci tvorby her“, jak aspoň tvrdí zástupci společnosti.

Stejně tak očekávají, že se situace zase obrátí a celý fiskální rok skončí v zisku přibližně kolem padesáti milionů dolarů. Současný kvartál by se měl ještě prý pohybovat na hranici, možná lehce ve ztrátě, ale pro následující období mají připravený velký počet lákavých titulů, které by prý měly vytvořit příjmy v hodnotě přes miliardu dolarů. V nejbližší době se tak má na výsledcích pozitivně projevit třeba předělávka freehry de Blob, nebo konkurence GTA v podobě Saints Row 2. Uvidíme, zda se vyhlídky splní.

Zdroj: Gamespot
Váš názor Další článek: Bourne uniká i jeho tvůrcům

Témata článku: ,