THQ oznamují ztráty a propouštění

Jak již jsme vás tento týden informovali, situace v distribuční společnosti THQ je nelichotivá. Konečně však na veřejnost přišly i oficiální výsledky hospodaření za uplynulý kvartál a ukázalo se, že ztráta je nečekaně velká.

Za druhý kvartál loňského fiskálního roku se společnost THQ dostala do ztráty ve výši sedmi milionů dolarů (kolem 140 milionů korun), letošní výsledky jsou však výrazně horší. Výsledná cifra se vyšplhala na 115 milionů, přičemž se stále jedná o částku v dolarech (úhledné dvě a čtvrt miliardy naší měny). A to už je problém. Společnost tak potvrdila zavření pěti studií, o kterém jsme již psali, propuštění šestiny svých zaměstnanců a zrušení mnoha ani neohlášených titulů. K tomu samozřejmě přibudou i zpoždění v titulech již rozpracovaných.

 

thq_logo.jpg

 

Hlavním důvodem nejspíš bude odlehčená verze rozpisu vydaných titulů, protože oproti stejnému loňskému období i přes rostoucí počet prodaných kusů na hru klesl celkový příjem společnosti téměř o třetinu. Údajně za to může i špatná prodejnost hry podle filmu Wall-E, ale kde nic není vydané, není ani co kupovat.

THQ se snaží situaci řešit různými prostředky, mimo již zmíněných omezování chtějí také expandovat na asijský trh, kde hodlají založit nová studia. Hodlají vydat MMORPG Dragonia, které bude zdarma k hraní, stejně jako chystají WWE Online. Na druhou stranu se odsouvají projekty Red Faction: Guerilla a Darksiders: Wrath of War, kterých se dočkáme nejdříve ve fiskálním roce 2010. Společnost navíc doufá v silné prodeje pro vánoční sezónu, kdy má dosáhnout prý téměř trojnásobných příjmů oproti uplynulému kvartálu. Budeme sledovat, jak se celá situace vyvine.

Zdroj: GI.biz
Váš názor Další článek: John Riccitiello nakoupil akcie EA

Témata článku: , , ,