THQ získalo legendární značku Carmageddon, co s ní chystá?

Hra k běžným chodcům snad ještě brutálnější než GTA? Samozřejmě Carmageddon. Teď by se mohl zase vrátit, co s ním THQ udělá?

Zabijácká automobilová akce, která bavila hráče po celém světě na konci minulého tisíciletí se nám možná vrátí v další reinkarnaci. THQ Nordic totiž tuhle značku získalo pod svá křídla a dá se tak očekávat, že dříve nebo později se dočkáme další hry z této šílené série.

Ve svojí době hra byla revoluční hlavně svojí brutalitou a kontroverzí, kterou díky ní budila. Zkuste zavzpomínat, jak by asi reagovali vaši rodiče v roce 1997, kdyby viděli auto smést z cesty 4 chodce najednou s tím, že každý z nich se při nárazu rozprskne na krvavé cucky. Vzhledem ke zvyšování důrazu na korektnost je ovšem otázkou, jak se THQ v případném pokračování s palčivými morálními otázkami vypořádá. Doufejme, že hra zůstane svá a její charakteristiky nezmizí v propasti přehnané opatrnosti.

Od první hry z roku 1997 už uplynulo hodně vody a za tu dobu se Carmageddon dočkal také pokračování v podobě Carmageddon II, Carmageddon TDR 2000 a Carmageddon: Reincarnation. Reincarnation zaplatili fanoušci přes Kickstarter a sérii oživil po více než patnácti letech. Nijak závratný úspěch se nekonal, což se dá říci i o posledním přírůstku - Carmageddon: Max Damage, který dopadl mezi kritiky i fanoušky snad ještě hůře. Rozdíl mezi oběma hrami ostatně nebyl zrovna velký. Co tedy THQ sleduje pořízením této značky? Doufejme, že ji dokáže oživit novými prvky a znovu jí dodat zábavnost, která v nové generaci doposud chyběla.

Diskuze (1) Další článek: Resident Evil 2 je grafickou nádherou, která boří zažité standardy (galerie)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,