TIME zveřejnil žebříček stovky nejlepších her všech dob

Další žebříček znamená jediné – další rozhněvané hráče.

S těmi seznamy nejlepších her, alb, filmů (…) bývá téměř vždy legrace. Rozlícení hráči se vztekají, že jejich milovaná hra se do seznamu nedostala a pokud se tam náhodou dostala, zuří stejně, protože se tam nedostala nějaká jiná, která by tam měla zaručeně být. I kvůli tomu podobné žebříčky nemají kdovíjakou váhu, protože jsou čistě subjektivní a jejich tvůrcům nikdo nezabrání, aby si do nich narvali například své oblíbené maďarské indie tituly. To má také za následek, že se takových výčtů toho nejlepšího, co kdy spatřilo světlo světa, objevují na internetu stovky.

Výběr TIME je na druhou stranu přeci jen o něco relevantnější než můj nebo statkáře Horáce z Mrkvojedů. Seznam je rozdělen na pět dekád (počínaje 70. lety dvacátého století až do současnosti) a kromě té poslední, která je pochopitelně stále velmi čerstvá, jsou jednotlivé etapy pařanské éry zastoupeny vcelku rovnoměrně. V žebříčku tak nalezneme milníky jako Pong či Tetris, ale například i modlu stříleček z pohledu první osoby Doom, dále Wii Sports (?) a z poslední dekády Batman: Arkham City a Mass Effect 3. Celý žebříček si můžete prohlédnout zde

Co na seznam říkáte vy, našli jste v něm své favority, nebo se chystáte v rozhořčení vytvořit svůj vlastní? Podělte se s námi o vaše oblíbence v diskuzi.

Zdroj: VG247
Diskuze (12) Další článek: Draci, zrůdy a bojovníci na obrázcích z Dragonborn DLC

Témata článku: , , , , , ,