Tipy a triky: Burnout Paradise: The Ultimate Box – žhavení neuškodí

Myslíte si, že znáte Paradise City jako své boty, nebo naopak hledáte pár rad do začátku? V obou případech vám může tento článek dát několik užitečných tipů.

Jelikož si Burnout vysloužil na našem serveru Doupě.cz velice dobré hodnocení a stejně tak si zasluhuje i obrovskou pozornost hráčů po celém světě, rozhodli jsme se sepsat několik tipů a triků, které byste mohli shledat užitečnými.

burnoutparadise_01.jpg burnoutparadise_02.jpg

Hra se rozhodně dá hrát i bez nich, ale i díky nepřítomnosti tutoriálu se určitě některé z nich hodí. Přestanu již ale chodit kolem horké nafty a místo toho napíši, že v první části se vyskytují tipy převážně pro začínající hráče, kdežto přibližně od poloviny se nacházejí obecné tipy i pro lidi, kteří již mají v ruce řidičáky vyšších tříd.

Typy tratí a co na ně platí

Nejdříve obecně a jasně – na každý typ závodu si zvolte auto, které je pro něj určeno. Zezačátku sice můžete prohazovat, ale dále ve hře se potážete se zlou, pokud budete chtít vyhrávat rychlý sprint s autem, které má sice jízdní vlastnosti tanku, jenže je zoufale pomalé. To samé platí pro kaskadérské jízdy, destruktivní závody atd. Důvody, proč každé auto získává nitro za jiné věci skutečně jsou, takže si dávejte pozor na to, jaký typ tratě volíte.

Kaskadérská jízda:

burnoutparadise_kaskaderskajizda.jpgHlavní věcí, kterou musíte udělat, je znát přesně okolí místa, kde chcete své umění předvádět. Hodí se každá zkratka a skokánek, obzvláště užitečné jsou superskoky a billboardy, jelikož zvyšují násobitel bodů. Pokud se stále nechcete učit nové a nové věci, máte možnost v omezeném časovém limitu dojet jinam a skákat ke hvězdám na vámi zvoleném místě. Ostatně, časový limit platí jen pro začátek komba, klidně můžete skákat hodinu a hra vám nemůže říct ani fň. Počítejte však s tím, že postupem času se doba zkracuje a bezchybně skákat také nelze.

Závod, Žhavá jízda a Půlnoční jízda:

burnoutparadise_zavod.jpgZde budu stručný – prohlédněte si dobře mapu, vzpomeňte si na vám známe zkratky, vytyčte nejkratší cestu a jeďte co to jde. Nezdržujte se zbytečnými skoky, auta určená pro závodění mohou pomocí vyhoření zapínat žhavení do nekonečna – využijte toho. Žhavé jízdy s auty absolvujte pokud možno co nejdříve, protože po jejich dokončení vám hra doručí na vrakoviště hezký dárek v podobě vylepšeného vozu.

S terčem na zádech:

burnoutparadise_stercemvzadech.jpgOpět platí využívání zkratek a nalezení co nejlepší cesty. V tomto typu závodu se však nejede na čas, ale na nezničení auta, tudíž je záhodné jet po zkratkách co to dá a vybrat i delší trasu za cenu kratšího období stráveného na normální silnici. Pokud už po silnici jedete, můžete nechat lovící auta, aby vás předjely – závod se tak stává pomalým a nudným, ovšem pokud vítězství nutně potřebujete, nedá se nic dělat.

Zuřivá jízda:

burnoutparadise_zurivajizda.jpgSnažte se držet v blízkosti opraven a pokud možno neriskujte – pokud protivníka nemůžete zničit hned, třeba to půjde za pět vteřin. Rozhodně však nezmatkujte, pokud auto někam opřete či vám hra zjistí kritické poškození – do opravny většinou není těžké dojet, jelikož soupeři se nesoustředí jen na vaše auto ale i na závodní bouráky jiných. Proto se v takovém případě spíše snažte ztratit ve zkratkách a při vhodné příležitosti můžete třeba i zaútočit.

Průjezdy a jak jich využít

Ohledně průjezdů si zapamatujte jednu věc – v závodě jsou vám k něčemu platné jen benzínky a opravny. Benzínky se hodí, pokud potřebujete doplnit žhavení před náročným úsekem závodu, či po nepovedeném kaskadérském kousku. Jejich využití není příliš výhodné ve chvílích, kdy na vás těsně dotírají soupeři – u úzkého vjezdu vás totiž mohou snadno vytlačit do svodidel a vy, místo získání nitra, budete sbírat kousky šrotu, zatímco vaši soupeři budou v cíli popíjet chlazené šampaňské.

burnoutparadise_prujezdy1.jpg burnoutparadise_prujezdy2.jpg

Opravny nacházejí svůj smysl při destrukčních závodech a na pozdějších úrovních je jejich využití téměř nutností. Naopak se vyhněte používání opraven, pokud zrovna jedete kaskadérskou jízdu – kombo se při opravování přeruší a váš těžce nastřádaný násobič zmizí v propadlišti dějin. Obecně jsou ovšem tyto prodejny velice užitečné a jejich využívání je jedním ze základních pilířů úspěchu v Burnoutu.

Rady do života

Jak restartovat závod?

I když si toho ještě teď není spousta lidí vědoma, při prohraném závodu nemusíte hned jezdit zpět k jeho začátku, či si vybírat jiný. Stačí pouze zmáčknout šestku na numpadu a z přehledného menu vybrat položku Restartovat závod. Prosté, geniální, jednoduché, ale nikde se to nepíše ani neříká.

burnoutparadise_restarttrate.jpg

Rušení v multiplayeru

Občas se poštěstí, že si při ježdění s ostatními hráči zapomenete správně nastavit směšovač zvuku a ostatním do bedniček pouštíte nepříjemné ruchy. Většinou za tento neduh následuje vyslechnutí několika peprných nadávek a vykopnutí ze hry. Nezapomeňte proto povypínat všechna nežádoucí zařízení.

Destrukce hýbe světem

Jelikož jste mladí, draví a nebezpeční, nemusíte se vůbec řídit pravidly fair-play. Tedy aspoň v Burnoutu ne. Proto, pokud se vám nechce jezdit samotným po nejvýhodnějších cestičkách, zkuste jet v chumlu nepřátel a postupně je odrovnat, abyste cílovou pásku mohli protrhnout jen vy. Není to lehké, ale ten pocit je k nezaplacení.

burnoutparadise_05.jpg burnoutparadise_06.jpg

Váš názor Další článek: Jak je to s Wii verzí Resident Evil 5?

Témata článku: , , , , , , , , ,