Tipy na 7 překvapivých herních hitů, od kterých nikdo nic nečekal

Od následujících her si hráči příliš neslibovali, přesto všechny dokázaly překvapit.

Ty nejlepší a nejúspěšnější herní kousky jsou povětšinou spojeny s ohromným očekáváním již v době samotného vývoje. Následně potom dojde buďto k jejich naplnění, což vede ke vzniku herního hitu, nebo naopak k nenaplnění očekávání a potom hovoříme o zklamání. Co když je ale celý tento proces otočený vzhůru nohama? Pro dnešek jsme vybrali několik kousků, kterým hráči v průběhu vývoje příliš nevěřili a nevěnovali jim patřičnou pozornost. Jenže, k překvapení všech, i z nenápadného kousku může vzniknout něco naprosto fenomenálního.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Ti starší z vás si jistě pamatují na období, kdy v televizi mohli sledovat šílenou zábavu stylu Takešiho hrad nebo Hry bez hranic. Tohle bláznivé překonávání překážek plné brutálních držkopádů mělo ve své době skutečně své kouzlo. Bohužel, nebo možná bohudík, doba výrazně pokročila a dnes již podobná zábava hledá své diváky o mnoho obtížněji. Alespoň tedy na západním trhu.

8b3626bfbd8047bc80d5f0f3640dc508.jpg1018234-fall-guys-ultimate-knockout-windows-screenshot-it-all-becomes.jpg1018240-fall-guys-ultimate-knockout-windows-screenshot-qualified.jpg
Tahle šílenost se stala hitem uplynulého léta

Jen málokdo tak vkládal výraznější naděje do titulu Fall Guys: Ultimate Knockout vývojářského týmu Mediatonic. Jenže, když se tato herní varianta inspirovaná zmiňovanými televizními show dostala v létě loňského roku na svět, herní trh byl doslova paralyzován. Barevné fazolky v bizarních kostýmcích, které překonávají desítky zákeřných nástrah ve snaze stát se celkovým vítězem si okamžitě získaly miliony hráčů.

Tento eliminační multiplayerový maraton byl nominován na mnoho herních ocenění a v současné době se z hlediska obsahu těší již třetí sezoně. Pro úplnost zmiňme, že v srpnu, kdy Fall Guys vyšlo, jej hrálo průměrně 124 tisíc hráčů v jeden moment. Vrcholem bylo dokonce více jak 172 tisíc hráčů v jeden jediný moment. Jak tomu tak bývá, zájem pochopitelně pozvolna opadal, a to až k současným cca 15 tisícům, což je ovšem pro titul, od kterého nikdo příliš neočekával stále fantastická bilance.

Diskuze (10) Další článek: Oficiální stránky sci-fi hry Killzone končí, další díl už nebude?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,