Tipy na nejlepší deskovky, které nesmí chybět na silvestrovské párty

Možností, jak se zabavit na Silvestra je spousta. Jednou z nich mohou být například deskové hry. Na našem trhu je jich nepřeberné množství, a tak jsme se rozhodli představit vám několik zajímavých titulů, které se skvěle hodí pro hraní (nejen) na silvestrovské párty.

Silvestrovská oslava je jako stvořená pro hraní deskových her! Pokud se vám nechce pouštět do žádných složitých záležitostí, u kterých byste strávili celý večer, můžete vyzkoušet něco odlehčenějšího. V následujícím článku jsme pro vás vybrali několik zajímavých titulů napříč žánry, od vědomostních her, přes deduktivní až po jednoduché karetky, které v redakci rádi vytahujeme ku příležitosti různých oslav nebo sešlostí. Pokud vám v tomto výběru chybí nějaká vaše oblíbená hra, určitě se o ni podělte s ostatními v diskuzi!

Příběhy z kostek

Počet hráčů: 2-20
Doporučený věk: 6 let
Hrací doba: 20 minut

Máte bohatou fantazii, rádi vyprávíte a milujete vymýšlení příběhů? Pokud je alespoň jedna vaše odpověď na tyto otázky ano, měli byste popřemýšlet o pořízení Příběhů z kostek. Základní sada obsahuje 9 kostek s 54 obrázky, které zaručují 10 milionů různých kombinací, jež můžete hodit. A co se děje po samotném hodu kostek? Jednoduše se podíváte na obrázky, co vám padly a zkusíte vymyslet nějaký příběh, do něhož je všechny zahrnete. Můžete vymýšlet příběhy jednoduché i složité, epické i bláznivé – záleží jen na vaší fantazii.

kostky1.pngkostky2.jpgkostky3.jpg

A pokud by vás náhodou základní sada omrzela, na trhu je k dispozici hned několik velkých i malých rozšíření, namátkou jmenujme například superhrdiny, monstra, středověk, nebo sport. Vymýšlení příběhů navíc podporuje dětskou představivost a schopnost komunikace, takže si Příběhy z kostek můžete zahrát i s dětmi. Doporučuje 9 z 10 vývojových psychologů v huňatém roláku!

Alternativa: Černé historky

Počet hráčů: 2-20
Doporučený věk: 12 let
Hrací doba: 20 minut

Černé historky patří mezi legendární tituly na pultech obchodů s hračkami a troufáme si říct, že patří téměř k základní rodinné výbavě her (hned vedle Člověče, nezlob se a Dostihů). Pokud jste ještě neměli tu čest, tak vězte, že v krabičce najdete několik karet se strašidelnými a mnohdy až neuvěřitelnými příběhy – háček je v tom, že vy znáte jen část příběhu, na zbytek musíte přijít pokládáním otázek a dedukcí.

kostky4.jpgkostky5.jpgkostky6.jpg

Kromě Černých historek si můžete pořídit také Zlaté, Zelené, Červené, Bílé, Fialové nebo Modré. Co které znamenají, si už ale budete muset najít sami:o)

Diskuze (3) Další článek: Nová generace konzolí bude mít zpětnou kompatibilitu, tvrdí zkušený vývojář

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,