Tipy na nejlepší gaučovky: k čemu sednout s partou přátel

Parta kamarádů, velký gauč, jedna obrazovka. Mysleli jste si, že gaučový multiplayer už je mrtvý? Kde že. Stačí dobře hledat a my jsme to udělali za vás.

Většina z nás, kteří máme za sebou nějaké ty roky hraní si občas zavzpomíná na to, jak krásné ty herní časy byly v devadesátých letech a na začátku nového tisíciletí. Pokud jste si chtěli zahrát s kamarádem, museli jste se sejít u někoho doma, posadit se na gauč, zatáhnout žaluzie, aby vás nerušil reálný svět a ponořit se do nekonečné zábavy s přáteli, aniž by vám někdo mohl tvrdit, jací jste asociálové.

Zábavných her pro tři a více hráčů na jednom zařízení už není zdaleka tolik jako dříve, ale když trošku zapátráte, stále se dá najít dost titulů na to, abyste se s kamarády zabavili a vyhnuli se diskusím o vašem životě. My vám teď přinášíme přehled pár kousků, které si můžete zahrát i s partou přátel, kteří k počítačovému hraní dříve ani nepřičuchli. Nečekejte tedy zombíky od Call of Duty, nebo sportovní tituly jako je FIFA, které kladou důraz na vaši herní zručnost. Místo toho se zaměříme na „noob-friendly“ hříčky, které zabaví i ty nejslabší články herního řetězce.

Overcooked

342166462.jpg237314976.jpg237315974.jpg237317893.jpg

Bláznivá kooperační hra, ve které vaším cílem bude uspokojit všechny hosty restaurace ve stanoveném čase. Zní to povědomě z prohlížečových klikaček, které jsme mohli zaznamenat už v polovině minulého desetiletí. V tomhle případě se však budete muset vypořádat s pořádnou dávkou nepříjemných překážek. V cestě vám můžou stát pohybující se ledové kry, zemětřesení nebo třeba myši, které vám kradou ingredience.

Ideální zábava pro 3-4 hráče, která se navíc dá hrát v tomto počtu i na dvou ovladačích. Každý hráč obsadí jednu polovinu. Nejsilnější stránkou hry je jednoznačně nutnost spolupráce. Není ale natolik složitá, aby zkušenější hráči byli frustrovaní z nezkušenosti svých spoluhráčů. K ovládání hry stačí opravdu minimální množství tlačítek, a tak si ke kuchtění najdou cestu i ti nejnezkušenější hráči velmi rychle.

Těšit se můžeme také na druhý díl této kooperace, který se představil na E3 a byl oceněný jako nejlepší rodinná hra výstavy.

Diskuze (2) Další článek: Spider-Man odhaluje příběhový trailer spolu s limitovanou edicí PS4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,