Tipy na nejlepší herní příslušenství, co si letos můžete koupit

Nabušené herní PC je sice skvělé, ale i výkonný hardware je jen tak silný, jako jeho nejslabší součástka. Poradíme vám, jak si krýt záda.

Moderní PC trh je doslova přehlcen všemožným příslušenstvím. K mání jsou desítky sluchátek, herních myší, klávesnic, specializovaných ovladačů a dalších pomůcek pro zelenáče i profíky. V tak velkém chumlu je občas těžké se zorientovat a jelikož bedlivě sledujeme diskuze, rozhodli jsme se vytvořit menší tématický speciál. 

V následujících kapitolách se tak podíváme na několik předních výrobců herního příslušenství a na několik jejich nejzajímavějších výrobků, na které se rozhodně vyplatí zaostřit. Minimálně před Vánoci.


logo-products-screensaver-1920x1200.jpg

Sluchátka Cloud Orbit S

Cena: 8499 Kč

A začneme hned těžkým kalibrem. HyperX, herní divize americké společnosti Kingston, se soustředí na precizní periferie, opravdu cílené především na hráče a jejich potřeby. A víceméně před chvílí přišli na trh s jejich nejnovějším výrobkem - sluchátky Cloud Orbit S. A nejde jen o další přírůstek do rodiny, ale o dosti revoluční kousek.

Jde o profi herní sluchátka s kvalitními magneto-planárními měniči, které nabízí kromě špičkové frekvenční odezvy především jednu "malou" vychytávku - 3D zvuk s technologií snímání pohybu hlavy. To znamená, že v závislosti na videohře vytváří sluchátka prostorový zvuk, který se pohybuje přesně podle toho, co se děje na obrazovce a jak vy na dění reagujete. Jako byste měli přestřelku přímo v pokoji. 

getfile (1).jpghx-product-headset-cloud-orbit-6-zm-lg.jpghx-product-headset-cloud-orbit-4-zm-lg.jpghx-product-headset-cloud-orbit-3-zm-lg.jpg

Kromě technologie Waves Nx 3D Audio jsou tu samozřejmě i další prvky, které opodstatňují vysokou cenovku. Namátkou například kvalitní odpojitelný mikrofon s funkcí filtrování okolního ruchu, bohaté možnosti nastavení zvuku a především opravdu široká možnost připojení. Sluchátka podporují víceméně vše, od PC a mobilních telefonů po Playstation 4, Xbox One či Nintendo Switch, 

Naši recenzi vám přineseme v nejbližší době. 

Klávesnice Alloy Elite RGB

Cena: 3490 Kč

Každý hráč, který to se střílečkami myslí vážně ví, jak důležité je mít bytelnou a kvalitní klávesnici. Předním modelem výrobce HyperX je v tuto chvíli klávesnice Alloy Elite s hutným ocelovým rámem, odnímatelnou opěrkou pro zápěstí a mechanickými klávesami CherryMX. 

Pokud vám jde o přesnost, preciznost a bohaté možnosti přizpůsobení, jste tu správně. RGB podsvícení se dá nastavit dle vašich představ skrze software NGenuity a veškeré své herní rozložení můžete uložit přímo do integrované paměti klávesnice. Nechybí tu ani speciální tlačítka pro multimédia a průchozí USB 2.0 port, takže máte pod palcem vše, ať už hrajete nebo si užíváte kvalitní hudby. 

media_3576930.jpgMUEYL_SQ1_0000000004_BLACK_SLf.jpghx-product-keyboard-alloy-elite-rgb-us-3-zm-lg.jpghx-product-keyboard-alloy-elite-rgb-us-1-zm-lg.jpg

I zde platí, že je klávesnice maximálně podřízena potřebám hráčů a svým designem tomu odpovídá. Pokud tedy hledáte stylovější a uhlazenější kousek, budete se muset porozhlédnout v další kapitole. Zatím jsme ale neskončili. 

Myš Pulsefire Surge

Cena: 1490 Kč

Trojici prvního výrobce uzavřeme herní myší Pulsefire Surge, která za velmi příjemnou cenu nabízí plnou parádu. Schválně jsme vybrali v tomto případě drátovou myš s citlivostí 16000 DPI, jelikož hráčům záleží na každé vteřině. 

Kromě velmi stylového a ergonomického těla nabízí Surge 6 tlačítek a především frajeřinku v podobě RGB podsvícení proužku, jenž obepíná celé tělo. Jde opravdu o velmi pěkný designový prvek, který to nepřehání s osvětlením a spíše podtrhuje celkový design myši. 

hx-keyfeatures-mouse-pulsefire-surge-5-lg.jpghx-product-mouse-pulsefire-surge-4-zm-lg.jpghx-product-mouse-pulsefire-surge-3-zm-lg.jpghx-product-mouse-pulsefire-surge-1-zm-lg.jpg

Navíc nechybí opravdu propracovaný software, který se sice zpočátku může zdát komplikovaný, ale jde spíše o zvyk. Jedinou pihou na kráse se tak zdá být minimální přizpůsobitelnost těla. Nejde totiž o modulární myš a závaží si tedy nepřihodíte. 

Diskuze (2) Další článek: Engine nového Flight Simulatoru dokáže zázraky v reálném čase

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,