Titanfall 2 je skvělý, přesto se špatně prodává

Titanfall 2 vyšel podle všechno ve špatnou dobu, EA si ale za datem stojí.

Není to ani týden, co vyšlo pokračování futuristické sci-fi střílečky Titanfall a už se mluví prodejním úspěchu hry. První statistiky totiž ukazují, že se Titanfall 2 prodává hůř než jeho předchůdce, a to přesto, že hra má výborné recenze.

Aby bylo jasno – druhého dílu střílečky, kde se ocitnete v kůži titána, se prodala na Xbox One a PS4 polovina toho, co ve stejném období prvního dílu, když vyšel. To není úplně pozitivní výsledek.

Co se stalo? Titanfall 2 v téměř všech recenzích dostává samou chválu a dokonce se mluví o tom, že jeho single-player stanovuje nový standard stříleček. Kvalitou hry to tedy nejspíš nebude. Zbývá jediný důvod – špatné načasování vydání. Hra vyšla jen týden po Battlefield 1 a jeden týden před Call of Duty: Infinite Warfare, čímž se vměstnala mezi dvě dlouhodobě zavedené FPS značky.

EA, vydavatel Titanfall 2, si ale za tímto datem vydání stojí. Ředitel společnosti Andrew Wilson ve středu uvedl, že nevadí, že Titanfall 2 a Battlefield 1 vyšly prakticky ve stejný čas, protože obě dvě hry hrají jiní hráči s jinou motivací.

„Myslím si, že existují tři typy hráčů,“ řekl. „Lidé, kteří prostě milují Battlefield a budou ho hrát vždy. Pak lidé, kterým víc vyhovuje kinetičnost Titanfall 2 a nakonec lidé, kteří si zahrají obojí. Oba dva tituly jsou velmi kvalitní a proto věříme, že si k nim lidé eventuálně cestu najdou.“

Diskuze (1) Další článek: 10 tipů, jak se stát dobrým vladařem v Civilization VI

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,