Téma | E3

To nejlepší z herní výstavy E3 2018: nové hity a budoucnost videoher

Největší světová multimediální výstava E3 je u konce a nám nezbývá, než se podívat na zoubek budoucnosti videoher.

Electronic Entertainment Expo, nebo také E3 chcete-li, je jednou z největších světových výstav videoher a příslušenství. Každoročně přináší tuny novinek a ukazuje směr, kterým se herní průmysl bude v nejbližších několika letech ubírat. Nejde tu jen o hry, ale také o nadcházející herní konzole, nové technologie a služby, které se nám velké společnosti snaží prodat. Pojďme se tedy podívat na to nejlepší a nejzajímavější, co nás na letošním herním svátku potěšilo.

Nová konzole Microsoftu a hraní přes cloud

Letošní výstava byla dle mnohých o něco skromnější, než jsme zvyklí, více se ale zaměřila ne specifické technologie a herní hity, díky čemuž patřičně vynikly. Microsoft se z hlediska zajímavosti rozhodně umístil na prvním místě a předvedl na své konferenci stále větší snahu o to, aby jejich konzole byly něco více, než jen herní mašiny. Xbox One je tak brán spíše jako multimediální centrum, které kromě her stojí a padá na službách.

e3-2018-microsoft-1.jpg

Extrémně populární je tzv. Xbox Game Pass, který dovoluje za předplatné vybírat z bohaté online knihovny her a hry si pouze půjčovat podobně, jak to dělá Netflix s filmy a seriály. Tato služba se podstatně rozroste a nově nabídne i ty nejnovější hity, které jsou normálně k prodeji v obchodech za plnou cenu. Tím se lukrativnost této služby zvýší a Microsoft chce nalákat další masy hráčů.

Xbox_Game_Pass.jpg

Trochu překvapivě se společnost zmínila i o tom, že se již aktivně pracuje na další generaci herní konzole Xbox. V tuto chvíli je nejnovějším modelem Xbox One X, který je také nejvýkonnější konzolí na trhu vůbec, takže další generaci opravdu nečekáme ještě nejméně několik let. Je ale příjemné vědět, že Microsoft už myslí i hodně dopředu. To samé platí o cloudových technologiích, od kterých vývojáři dosud neupustili a slibují, že budeme jednoho krásného dne hrát všechny možné hry takřka na všech zařízeních, které máme doma. To bude možné díky tomu, že budou hry streamované skrze cloud a veškeré nároky tak padnou na něj, nikoliv na hardware vašeho herního zařízení. Líbivá představa, která je však zatím stále ve stádiu sci-fi. Počkejme si.

V další kapitole se podíváme na nejočekávanější hry tohoto a příštího roku. 

Váš názor Další článek: Oznámena sportovní týmovka Hyper Sports R pro Nintendo Switch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,