TOCA Race Driver - staňte se šampiónem!

Jeden řidič, jeden svět, jeden šampión - tak by se dala v celé své podstatě charakterizovat zápletka (ano, říkám zápletka) připravované závodní hry TOCA Race Driver, jedné z nejočekávanějších simulací tohoto roku. Codemasters se rozhodli přivést na svět dalšího potomka rodinky závodů TOCA a tentokrát je skutečně nač se těšit!
Jeden řidič, jeden svět, jeden šampión - tak by se dala v celé své podstatě charakterizovat zápletka (ano, říkám zápletka) připravované závodní hry TOCA Race Driver, jedné z nejočekávanějších simulací tohoto roku. Codemasters se rozhodli přivést na svět dalšího potomka rodinky závodů TOCA a tentokrát je skutečně nač se těšit!

První, co asi mnoho hráčů na novém TRD zarazí je fakt, že hra skutečné má zápletku. Jednoduchou, takříkajíc "závodní", ale má, a to je ze všeho nejdůležitější. Hráči se vtělí do kůže řidiče jménem Ryan McKane - ten je nejprve testovacím jezdcem, ale jeho cílem je, jak jinak, stát se světovým šampiónem. Ano, cesta to bude tvrdá a nelítostná, ale šampión může být právě jen jeden. Zda to budete vy, o tom rozhodnou zejména vaše řidičské schopnosti.

Série her TOCA se již ve světě prodalo více než 3,5 milionů kopií. To je úctyhodné číslo a společnost Codemasters, která hru vyvíjí, z toho může mít jen radost. Není divu, že se do dalšího dílu této série rozhodla investovat skutečně obrovské částky - celá hra má totiž vyjít údajně na nějaké tři miliony liber! V současné době na ní pracuje šestapadesáti členný tým. A čím se všichni tihle lidé zabývají? Přesně tím, co se dá od závodní hry tohoto kalibru čekat - modelují tratě a automobily podle skutečných předloh a licencují skutečné šampionáty. Které konkrétně?

TOCA Race DriverTOCA Race Driver

Tratě - celkem jich bude 38, a to ze všech koutů světa. Zde je malý výčet:

  • Anglie - Brands Hatch, Oulton Park, Silverstone, Donington Park, Knockhill
  • Německo - Hockenheimring, Nurburgring, Oschersleben, Norisring, Zandvoort
  • Austrálie - Phillip Island, Oran Park, Adelaide, Eastern Creek Raceway, Canberra, Bathhurst, Sandown International
  • Francie - Magny Cours, Dijon Prenois
  • Severní a Jižní Amerika - Charlotte, Mexico City, Vancouver, Bristol Speedway, Searspoint, Las Vegas
  • A navíc - Catalunya (Španělsko), Monza (Itálie), Vallelunga (Itálie), Fuji (Japonsko), TI okruh AIDA (Japonsko), Mantorp Park (Švédsko), Zolder (Belgie), A1 Ring (Rakousko), Rockingham Motor Speedway (UK)
TOCA Race DriverTOCA Race Driver

Automobily - zde je číslo ještě vyšší než u tratí, celkem zde bude 42 závodních kár:

Lexus IS200, Alfa Romeo 147, MG ZS, Peugeot 406 Coupé, Vauxhall Astra Coupé, Alfa Romeo GTV, Mitsubishi Mirage, Subaru Impreza WRX Type-R STI Version 6, Toyota Chaser, Chevrolet Cavalier Z24 Coupé, Dodge Neon Highline Sedan GT-R, Eagle Talon (Turbo), Proton Satria Gti, DPRS T-230, Saab 95 Aero, Audi TT, Mercedes CLK, Opel Astra Coupé, Ford Falcon, Holden Commodore SS (VX), Toyota Supra Mk4 93-98 Turbo, Lotus Sport Elise, Chevrolet Corvette Z06, Chevrolet Monte Carlo with Stock Car Body Kit

TOCA Race DriverTOCA Race Driver

Šampionáty - nu a konečně přicházejí na řadu jednotlivé šampionáty, opět vybrané z celé zeměkoule, bude jich třináct celkem:

TOCA Tour (britský šampionát Touring Car), DTM (německý šampionát Touring Car), AVESCO V8 Supercars (Austrálie), Alfa GTV Cup, Pacific Challenge, Americas Series, Jihoevropská Challenge, Severoevropská Challenge, European Tour, American All Stars, Lola World Championship, Elite championship - třída B, Elite championship - třída A

Je toho skutečně hodně, že? Právě realismus je to, na co TOCA Race Driver nejvíce sází. Odpovídá tomu jak úchvatné grafické zpracování, tak i fyzikální model poškození (zvaný FEM - Finite Element Modelling), který je u této série her jeden z nejpropracovanějších a dá se tedy čekat, že v dalším "kole" se to ještě zlepší. Navíc je hra vyvíjena pro platformu PC i konzole druhé generace (momentálně je jistý Playstation 2), takže nikdo nepřijde zkrátka - z totálního adrenalinového zážitku se budou moci těšit úplně všichni. Důležité je, že v jednotlivých zemích se tahle hra bude jmenovat jinak - obvykle podle místního šampionátu ve hře obsaženého, takže v Anglii to zůstane na původním "TOCA Race Driver", zatímco Němci budou mít "DTM Race Driver", Australané a Novozélanďané "V8 Supercar Race Driver" a Američané "Pro Race Driver". U nás by název měl zůstat stejný jako ve Spojeném království.

Diskuze (1) Další článek: World War 3, S.W.I.N.E. a Etherlords už na jaře!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,