Tom Clancy’s Splinter Cell - detaily o filmovém zpracování

O tom, že je v přípravě filmové zpracování populární počítačové a konzolové hry Splinter Cell, se ví již dlouho. Už jen málokdo ovšem tuší, že práva na filmovou licenci získala společnost Paramount Pictures a za poměrně krátkou dobu od prvního ohlášení má za sebou připravovaný film již bohatou historii.

Společnost původně režií pověřila ostříleného Johna Woo. Ten ale ve svých posledních počinech propadl doslova na plné čáře a byl tedy nakonec z projektu stáhnut. Nahradí ho režisér nepříliš zvučného jména, ovšem o nic méně zkušenější, Peter Berg. Berg je ve světě showbyznysu znám hlavně díky své roli v seriálu Nemocnice Chicago Hope, či díky svým režisérským počinům Šest pohřbů a jedna svatba nebo Vítejte v džungli. 

Do hlavní role byl obsazen neznámý Thomas Jane. Jeho dosud nejvýraznější role byla v nedávno vyšlém filmu Kat, adaptaci komiksové klasiky The Punisher, kde bezpochyby nepředvedl zrovna nejpřesvědčivější výkony.

Jsem velmi zvědav, jak Peter Berg filmového Sama Fishera pojme, protože když se to tak vezme, ve hře šlo pořád o to samé a ve filmu jde krom efektů i o kvalitní příběh... i obsazení Thomase Janea do hlavní role s sebou nese řadu otázek. V roli Sama Fishera bych si totiž představoval spíše někoho staršího a "zkušenějšího", něco jako kolega James Bond, a ne tuctového mladíka.

Zdroj: Paramount Pictures

Váš názor Další článek: Výherce z dvanáctého dne velké vánoční soutěže!

Témata článku: , , , , , , , , , ,