Tomáš Zvelebil končí na postu šéfredaktora Score

Přesně před šedesáti minutami k nám do redakce dorazila zpráva od Tomáše Zvelebila, ve které svým kolegům z branže sděluje, že končí na postu šéfredaktora magazínu Score.
Přesně před šedesáti minutami k nám do redakce po vlnitých drátech Internetu dorazila zpráva od Tomáše Zvelebila, ve které svým kolegům z branže sděluje, že končí na postu šéfredaktora magazínu Score.

Zpráva je poměrně strohá, dozvídáme se pouze tolik, že k 6. 8. 2001 Tomáš Zvelebil opouští šéfredaktorské křeslo Scorete, aniž by uvedl z jakých důvodů odchází nebo čemu se míní věnovat do budoucna. Závěrem dopisu, který nemá ani čtyři celé řádky se dozvídáme jméno nového šéfredaktora – Mikoláše Tučka, který je členem nynější redakce.

Tolik tedy zpráva. Samozřejmě se snažíme zjistit více informací, ale v této chvíli bez úspěchu (UPDATE 19:45 – V této chvíli jsme již chytřejší. Správnou se ukázala být první varianta. Více informací po půlnoci). Zatím můžeme pouze spekulovat o příčinách odchodu Tomáše Zvelebila. Není žádným tajemstvím, že proti němu byla vedena poměrně intenzivní kampaň ze strany bývalých čtenářů Score nebo některých internetových herních magazínů. To je ovšem pouze jedna strana mince. Podle té druhé, neověřené, má Score náklad přesahující padesát tisíc výtisků, což z něj dělá poměrně úspěšný časopis. Proč tedy za takové situace odvolávat šéfredaktora?

Další „záhadou“ je datum odvolání – 6. 8. 2001, což je pondělí po tomto víkendu. Za těchto okolností jsou pravděpodobné dvě varianty. 1) Tomáš Zvelebil o konci svého šéfredaktorování věděl (možná na jeho vlastní žádost) a tuto zprávu si nechával na poslední chvíli záměrně. Nebo za 2), byl odvolán někým výše postaveným. Varianta, že TZ něco naštvalo a naráz se vším praštil, je málo pravděpodobná.

Nyní se tedy většina čtenářů Score asi ptá, jak se změna vedení projeví na vzhledu časopisu a jeho obsahu. Nový šéfredaktor by jistě řekl: „k lepšímu“, ale vzhledem k tomu, že Mikoláš Tuček byl v redakci už nějakou dobu, lze předpokládat, že zdi se bořit nebudou a Score pravděpodobně zůstane v hrubých obrysech stejné jako dosud. Nicméně, nic není jisté, stačí vzpomenout na dobu před několika lety, kdy se šéfredaktorem tohoto časopisu stal Karel Papík. Score se tehdy prakticky přes noc změnilo k nepoznání.

Diskuze (18) Další článek: Cosmo´s Cosmic Adventure - přítel z jiné planety

Témata článku: , , , ,