Torchlight: Infinite se chystá na vydání plné verze. Doprovodí ho nový hrdina a spousta změn

První dva díly série Torchlight byly schopnou konkurencí pro ostatní dibalovky. Od té doby se ale tento úspěch nepodařilo zopakovat. Po studiu Runic Games značku dostali na starosti XD Games, kteří stojí právě za free-to-play novinkou s podtitulem Infinite. Tu už jsme si nějaký ten pátek měli možnost zahrát v rámci otevřené betaverze. 9. května přijde plná verze do všech částí světa na PC i na mobily. Spolu s tím tvůrci odstartují i první sezónu nového obsahu. 

Už od prvního dne se vám bude přenášet postup ve hře napříč platformami. Důležitých změn oproti betě se dočkají i některé základní herní mechaniky. Celkově přepracovaný je systém výroby a lootování. Hráči pak nově mohou tvořit gildy, skrz které lze jednoduše komunikovat se spoluhráči a také plnit gildovní eventy s unikátními odměnami. Do soupisky hratelných postav přibyde také nový hrdina, Escapist Bing. Jeho herní styl se má točit kolem explozí a bomb.

Zbrusu novou mechanikou v plné verzi je Cube of Rapacity, což je ostatně i podtitul nové sezóny. Ze silných monster, které jsou známé jako Desire Incarnations, máte šanci získat vzácné artefakty. Ty pak skládáte dohromady jako puzzle a pokud se vám podaří obrazec zkompletovat, čeká vás zasloužená odměna. 

Tvůrci si při oznámení novinek pochvalovali kladné ohlasy z bety Torchlight: Infinite. Hra má momentálně na Steamu 70 % kladných hodnocení, což na překonání druhého dílu stále ani zdaleka nestačí, ale po zpackané trojce je to rozhodně posun k lepšímu. Podle hodnocení je ale u mobilních hráčů Infinite o poznání oblíbenější než na PC.

Váš názor Další článek: Co se teď nejvíce hraje na konzoli PlayStation 4. Na síle neztrácí GTA V ani Last of Us. O slovo se hlásí i Mafia II

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,