Toshiba představuje svůj unikátní "bezbrýlový" 3D televizor

Že by nová éra televizí? Kdepak, možná jen pokud nevíte co s penězi.

Někteří si na stereoskopický obraz potrpí, jiní se mu pokud možno vyhýbají... Pravdou každopádně je, že 3D materiál představuje pro současný zábavní průmysl lukrativní materiál a výrobci elektroniky se toho snaží plně využít.

Taková Toshiba vytvořila televizor, který kromě obří obrazovky o úhlopříčce 55 palců (cca 140 cm) a rozlišení 3840x2160 nabízí i jinou vychytávku - při sledování filmů či hraní her nemusíte mít nasazené žádné speciální brýle, což odpůrci otlačených nosů jistě uvítají. 3D je však omezeno jen na formát 720p.

toshiba4k3d08lg.jpg toshiba4k3d09lg.jpg

Takové televizory samozřejmě v minulosti už vznikly, měly každopádně problém s pozorovacím úhlem, kdy jste se téměř vždy museli posouvat ze strany na stranu a hledat to své "ideální" místečko.

To se Toshiba rozhodla vyřešit neotřelým způsobem - do televize namontovala malou kamerku, která dokáže rozpoznat obličeje až devíti lidí (doporučováni jsou však maximálně čtyři) a obraz jim šije přímo na míru.

toshiba4k3d03lg.jpg

Nemyslete si ovšem, že si počkáte na výplatu a jednu takovou televizi si zajdete jen tak koupit. Museli byste totiž mít přibližně 10 tisíc amerických dolarů, tedy v přepočtu zhruba 180 tisíc Kč.

Zdroj: Engadget
Diskuze (1) Další článek: EA má problémy s výrobcem bojových helikoptér

Témata článku: , , , , ,