Totally Live Boxing – živější box nehledejte!

Box jako takový se v počítačových hrách nevyskytuje velmi často. Sice tu byly pokusy o prosazení tohoto sportu do komerčních her, avšak ve většině případů nezaznamenaly větší úspěch. O to více jsme potěšeni, že vám dnes můžeme přinést kvalitní hru, v níž si zaboxujete do sytosti - čeká vás skvělá hratelnost, perfektní grafika a uším lahodící zvuky.
První zajímavou věcí, která by jistě stála za zmínku je to, že hra vyžaduje ke svému chodu internetový prohlížeč. A to buď Microsoft Internet Explorer 4+ nebo Netscape Navigator 4.5+. Dle tohoto tvrzení by se mohlo zdát, že jde o webovou hru a nic se nemusí stahovat, ale pozor, není to tak - hru si musíte nejprve stáhnou a pak ji hrát.

Po stažení souboru, který má velikost něco málo pod 4 MB, se můžeme pustit směle do hraní. První věcí, kteroužto budete po spuštění hry zaujati, je zvuk, tedy vlastně jde o celou hudební stránku. Ta je naprosto dokonalá – již první zvuky navodí skvělou atmosféru, pro box jako stvořenou – takovou, kterou ani nelze slovy popsat, to se musí zažít. A tak se to se hrou táhne, samozřejmě v dobrém slova smyslu, po celou dobru hraní.

Totally Live BoxingTotally Live Boxing

Menu, které na mě vykouklo po úvodních zvucích, se mi zdálo trochu amatérské v porovnání s tím, jaký dojem na mě hra zanechala. V něm máme na výběr několik voleb jako např. započetí nové hry, nastavení, kredity, konec apod. Nás ale zajímá hra samotná, tak se do ní pustíme – nabídne nám tři různé módy, jak lze ji hrát - Grudge Match, Slugfest, Smackdown. Přičemž v každém je jiný způsob, jak dosáhnout vítězství. V jednom stačí „knockoutovat“ soupeře, v druhé musíte mít určitý počet bodů.

Další věcí, kterou je nutno zvolit je to, za koho se do ringu postavíte – může to být JJ „Maddog“ Jones nebo Billy „Bubba“ Smith. U každého z nich máte uvedenou výšku, váhu, dosah. Následně na to si určíte, v jaké váhové kategorii budete boxovat. Tento aspekt je totiž to samé jako obtížnost hry – lehká váha = lehká obtížnost, těžká váha = těžká obtížnost, jak prosté, že?

Po všech úvodních serepetičkách se konečně pustíme do oné tvrdé hry, do boxu. Hra má tak snadné ovládání, že jej musí pochopit každý. K základnímu ovládání by vám měly stačit kurzorové šipky, masochisti si pak můžou přibrat mezerník, control, shift a písmeno „D“. Důležitou roli ve hře mají tzv. komba, což jsou vlastně klávesy stisknuté rychle po sobě – ty se ve vhodnou chvíli objeví na obrazovce a vy jejich bleskurychlým zopakováním kombo použijete. To platí jak pro útok, tak pro obranu.

Totally Live BoxingTotally Live Boxing

O Totally Live Boxing by se dalo hovořit ještě dlouhou dobu, ale já zde už skončím, protože obrázek o hře jste si jistě stačili udělat (těm, co tak neučinili doporučím, ať se podívají na screenshoty okolo). Ptáte se, proč jsem se nezmínil o grafické stránce hry? Z jednoho prostého důvodu – je naprosto ideální. Tak, doufám, že se budete bavit tak jako já.

Download (3,86 MB) zde, VypalCD zde.

Diskuze (3) Další článek: Fallen Age – hříšný věk

Témata článku: , , , , ,