Trabanti – symfonie o dvou taktech

Tráboš aneb lidový koráb silnic masově dodávaný ze spřátelené NDR. V minulosti mu většina lidí tak velké sympatie neprojevovala, ale v současnosti se k tomuto jezdícímu zázraku leckterý nadšenec chová lépe než ke své manželce. Aby taky ne, vždyť které jiné auto vám schroustá super, speciál, řepku olejnou, mazací oleje, lihoviny a v případě nouze i skleničku potu vaší tchýně?
Tráboš aneb lidový koráb silnic masově dodávaný ze spřátelené NDR. Taky se vám po tomhle smrdícím a kouřícím dvoutaktu stýská? V dobách, kdy byl na našich silnicích hojnější než je tomu dnes, mu většina lidí tak velké sympatie neprojevovala, ale v současnosti se k tomuto jezdícímu zázraku leckterý nadšenec chová lépe než ke své manželce. Aby taky ne, vždyť které jiné auto vám schroustá super, speciál, řepku olejnou, mazací oleje, lihoviny a v případě nouze i skleničku potu vaší tchýně?

Trabi Special EditionTrabi Special Edition

No zkrátka, Trabi je vozítko k pohledání. To si jistě myslí i členové olomouckého týmu Pupworx, kteří se s nadšením pustili do tvorby závodní hry viděné ve stylu GTA. Samozřejmě, nebudete závodit s limuzínami, poršáky a dalšími koňmi nadupanými stroji, čekají na vás… Trabanti, a to včetně klasického řvaní přetěžovaného dvoutaktu, při jehož ryku se nejednomu z vás vybaví prázdniny u babičky strávené za ovládáním motorové sekačky. Od autorů nám dorazila betaverze hry, která má několik much k dodělání, ale i podle současného stádia je možné si udělat obrázek, jak bude vypadat finální verze hry.

Trabi Special EditionTrabi Special Edition

Jak už bylo napsáno, základem je pohled na vašeho tráboše seshora, asi jako tomu bylo ve hře GTA. Grafika je přiměřená podmínkám, ve kterých hra vzniká. Nedočkáte se tedy žádných 3D efektů, ale i tak je vizuální zpracování docela pěkné. Trabanti jsou hrou čistě závodní, takže tady veškerá podobnost s GTA končí – závodit budete pouze na okruzích. Ovládání je jednoduché, vystačíte si s pěti klávesami, žádná přehnaná realita se (naštěstí) nekoná.

Trabi Special EditionTrabi Special Edition

Během hry vidíte na obrazovce informace o vašem aktuálním umístění, počtu ujetých okruhů, čas nejlepšího a právě jetého kola, poškození Trabiho a samozřejmě rychlost ve stylově velmi pěkně provedeném rychloměru.

Trabi Special EditionTrabi Special Edition

V betaverzi, kterou jsem měl možnost hrát, jsou poměrně slabí soupeři. Po zajetí několika cvičných okruhů proti vám nebudou mít šanci, ale věřím, že to se do doby než vyjde ostrá verze hry, vylepší. Malou výtku si zaslouží také zvuková kulisa, která se při vyšších rychlostech nemění – motor zní stále stejně. Podobně chybí kvílení pneumatik při smyku.

Přejme autorům klid při odlaďování posledních much. Díky možnosti hry dvou hráčů tipuju Trabanty na nejúspěšnější kancelářskou aplikaci následujících měsíců (alespoň u mužského osazenstva určitě). Vzhledem k tomu, že se v současnosti pracuje i na funkčnosti pod Windows 2000, by všechno mohlo dopadnout moc dobře. Však uvidíme…

Diskuze (5) Další článek: HIND – ocelová příchuť rychlé smrti

Témata článku: , , , ,