Trainz 2004 - vstupte do světa lokomotiv!

První s tím přišel Microsoft ve svém Train Simulatoru. Komplexní 3D simulace vlakového provozu - to přeci musí u hráčů zabrat! A také že ano. Vždyť kdo z kluků nikdy v dětství nesnil o obrovském modelu železnice uprostřed svého pokoje?! Australská společnost Auran přichází tentokrát s novou generací svého vlakového simulátoru - Trainz 2004. O mnoha nových herních možnostech, které nabízí, se dozvíte v naší novince.

Už první hra Trainz si našla mnoho fanoušků na celém světě a Auran se díky tomu dostal do hlubokého povědomí hráčské obce (hráčská základna v současné době čítá na 50 000 pařanů). Ostatně, ani předtím to nebyla nijak neznámá společnost - stojí například za výbornou RTS z roku 1997 jménem Dark Reign a spolupracovala také s Microsoftem na datadiscích MSTS Regional Add-on Pack a MSTS Paintshed pro jeho vlastní vláčkovou simulaci, výše zmiňovaný Microsoft Train Simulator.

 

 

Trainz2004 dodávají klasické vláčkové simulaci zcela novou hloubku a realismus, když stavějí na scénu pasažéry a přepravované zboží. Nové průmyslové budovy spotřebovávají suroviny a produkují nové výrobky, přičemž vaším hlavním úkolem je zajistit efektivní přepravu obou těchto artiklů. Konečně je také přímo vidět, jak se z vagónů sype uhlí anebo jak opozdilci dobíhají poslední vagóny na nádraží.

Mezi další novinky patří parní lokomotivy (realistické zpracování zde jde tak daleko, že bude nutné pravidelné plnění vodou a palivem) nebo možnost přiřadit každé lokomotivě jejího vlastního řidiče, což je, jak ostatně všichni dobře víme, vždy velice osobitá figurka. Kompletního přepracování doznaly online služby Trainz Download Station a Trainz Exchange, kde si mohou hráči z celého světa vyměňovat vlastní výtvory. Systém ukládání tentokrát dovoluje vytvářet teoreticky neomezený počet pozic, takže váš scénář může běžet opravdu dlouho.

 

 

Stále samozřejmě máte vládu nad veškerým železničním signalizačním zařízením, takže si můžete pohrávat s výhybkami, semafory, jízdními řády, prostě vším, co se točí okolo dráhy. Obyvatelé městeček, provozovatelé továren, horníci v dolech a námořníci v přístavech čekají jen na vaši lokomotivu, která je zbaví právě vyrobeného/vykutaného/vyloženého zboží, případně přepraví čekající "doprácechtivé" pasažéry.

Aby grafické zpracování druhého dílu Trainz co nejvíce odpovídalo současným technologiím, spojila společnost Auran své síly přímo s nVidií, díky čemuž mohla do svého Auran Jet enginu implementovat technologii zvanou "Bridge It". Ten naplno využívá možností nejnovější GeForce FX karet a velmi pěkně ukazuje, co všechno tato mnohými zatracovaná generace 3D akcelerátorů dokáže. Ostatně, posuďte sami z okolních obrázků.

 

 

Hlavní rysy hry:

  • dostupnost parních lokomotiv
  • sledování pohybu pasažérů a nákladu
  • tisíce nových objektů pro stavbu vlastní dráhy
  • prostředí Německa, Severní Ameriky, Británie a Francie

Vydání hry plánuje australská společnost Auran na podzim tohoto roku.

Oficiální stránky: http://www.auran.com/games/TRS2004/
Výrobce: Auran (http://www.auran.com/)
Vydavatel: Auran (http://www.auran.com/)

Diskuze (4) Další článek: Čtenáři naostro: Majitel herní prodejny odpovídá!

Témata článku: , , , ,