Třetí světová, hurá! Ehm? Hurá!

Hra s názvem World War III je dalším připravovaným titulem od polských TopWare Interactive. Tahle hra má být něco opravdu úchvatného, na jejích oficiálních stránkách se doslova píše "vytvářející nové standardy v realistických RTS". Příběh bude zasazen do současné doby - zdrojem konfliktu je stará dobrá ropa. V ringu spolu válčí USA, Irák a Rusko.
Hra s názvem World War III je dalším připravovaným titulem od polských TopWare Interactive. Tahle hra má být něco opravdu úchvatného, na jejích oficiálních stránkách se doslova píše "vytvářející nové standardy v realistických RTS" (ne, že by to nebylo napsáno u každé druhé 3D RTS). Příběh bude zasazen do současné doby - zdrojem konfliktu je stará dobrá ropa. V nejkrvavějším a nejbolestnějším konfliktu, který kdy lidstvo zažilo, spolu válčí USA, Irák a Rusko.

Hráč dostane k dispozici všechny nejmodernější zbraně dneška a dokonce i některé zatím ne zcela probádané, jako např. chemické a biologické zbraně, které vám dovolí obsazovat (přetahovat) nepřátelské jednotky (zřejmě něco jako Deviator v Duně 2), ale dokonce i budovy (!). Poněkud překvapivě bude ve hře přítomen i zkušenostní systém a jednotky bude možné přenášet z jedné mise do druhé. Důležitý bude taktéž vědecký výzkum, který dovolí vynalézat zcela nové typy zbraní a vylepšovat ty stávající (přidávat tužší obrnění, chemickou ochranu či pokročilé řídící mechanismy). Dalšími strategickými prvky hry bude např. možnost pronikání štítem jednotek, vysoce výbušná munice, rušičky radarů (a kdoví čeho dalšího), stealth technologie, makety (možná si vzpomenete na něco podobného v Red Alertu - jmenovalo se to fakes, byly to takové "padělané" budovy). Další překvapivou věcí je, že bude omezená munice a dále že bude nutné platit za energii, kterou spotřebujete.
Za každou stranu (zatím není přesně znám jejich počet) bude k dispozici 12 jednotek. Což není ani málo ani příliš, řekněme tak akorát, aby v tom nebyl zmatek. Právě ono správné vybalancování hry je velice důležité, a to i dle slov samotného výrobce.

World War IIIWorld War III

World War III

Vizuální stránka hry má být doslova uchvacující a screenshoty tomuto tvrzení v žádném případě neodporují. Dynamické světelné efekty a proměnlivé přírodní podmínky (mlha, déšť, sníh), přechody dne a noci - to je údajně pouze několik málo efektů, které nás budou hrou provázet. Hráč bude moci pohybovat kamerou zcela dle své libovůle, což jistě výrazně přispěje k přehlednosti hry a zefektivní kontrolu nad jednotkami. Bitvy se budou odehrávat v různých koutech světa, od promrzlé Sibiřské tajgy po vyprahlé Arizonské pouště. Bude celkem 5 zcela různých regionů, které se od sebe budou naprosto lišit v architektuře, počasí, porostu i strategických možnostech. K ještě vyšší realističnosti by mělo přispět množství civilních staveb a budov, jako jsou silnice, mosty, železnice či kostely.

Hra by se měla objevit na jaře příštího roku.

Váš názor Další článek: Age of Empires II - Expansion The Conquerors

Témata článku: ,