Tři měsíce, tři miliony Xbox 360

Bryan Lee, šéf finančního oddělení konzolové divize Microsoftu, se vyjádřil, že během prvních tří měsíců prodeje konzole Xbox 360 očekávají tři miliony prodaných kusů.

I když už jsou některé hry pro Xbox 360 v obchodě, stále není znám definitivní line-up, neboli výčet titulů, které budou k dispozici na startu konzole. Různí analytici jsou tak skeptičtí a odhadují sotva milion a půl prodaných kusů konzole za první tři měsíce. Naopak Bryan Lee z Microsoftu uvádí předpoklad, že během prvních tří měsíců se po celém světě prodá až tři miliony kusů Xbox 360.

Protože ale Microsoft prodává samotnou konzoli pod cenou, vyšší prodeje mohou být problémem. Ale i zde vidí Lee situaci jednoznačně - prodejem konozle, her, příslušenství a dalších věcí, včetně služby Xbox Live!, má Microsoft vygenerovat zisk jedné a půl miliardy dolarů, opět za pouhých devadesát dní. Napomoci tomu by měla i reklama ve hrách, na kterou se Microsoft hodlá spoléhat.

Ta by měla také pomoci prodeji konzole mimo Ameriku, protože, jak uvádí Lee, nejsou zákazníci všude zvyklí utratit tři stovky dolarů za novou konzoli a kupovat hru po padesáti dolarech. Cena se tak sníží různými reklamami, které sice hráč v zápalu boje může přehlédnout, ale na jeho podvědomí působí ještě silněji. Teprve až čas ale ukáže, zda jsou prognózy pravdivé, nebo se jedná jen o reklamní prohlášení.

Doupě komentuje: Nápad se snižováním cen her pomocí reklamy je velmi zajímavý, protože i v tak zaostalých zemích, jako je Česká Republika, se mohou hry lépe uchytit. Hlavně pokud bude příjem z reklamy dostatečný, nemusí distributory ani tak trápit černý trh s hrami a pirátské kopie, protože s šířením her bude šířena zároveň i ona reklama, za což si může nechat Microsoft pěkně zaplatit. Zatím však bohužel není jasné, jak to bude s podporou hraní na Xbox 360 u nás, ani není známo datum příchodu konzole na náš trh.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Poslední šance – Doupě na rok za 499 Kč!

Témata článku: , , , , ,