Tři tisíce dolarů za odhalení Starforce

Zřejmě všichni známe protipirátskou ochranu Starforce. Společnost Starforce Technologies, která tuto ochranu tvoří, se rozhodla vyhlásit zajímavou soutěž.

Po internetu se totiž traduje, že pokud člověk používá software chráněný touto ochranou, pak je možné, že funkce jeho mechaniky se výrazně zhorší; nebo že dokonce přestane fungovat zcela. Společnost Starforce Technologies proto vyhlásila soutěž, v níž první člověk, kterému se podaří reprodukovat tuto závadu v jejich sídle v Moskvě, obdrží tři tisíce dolarů, proplacenou cestu do Moskvy a zpět a navíc dvoudenní pobyt v hlavním Ruském městě na účet společnosti. Ta tak hodlá dokázat, že daná závada nijak nesouvisí s používáním jejich ochrany - jak ostatně ukazují i testy, které společnost sama podniká.

Petr Kolář komentuje: Dle mého názoru je vysoce nepravděpodobné, že by používání ochranného software mělo výraznější vliv na hardware. Dalo by se odhadnout, že za komplikace mohou spíše různé šamanské metody, které mají ochranu obejít. Je však třeba říci, že člověk má častěji problém s odstraněním ochrany ze svého počítače softwarovou cestou. Jakmile ji totiž jednou nainstalujete, je velice obtížné se jí zbavit, i když už chráněný produkt nepoužíváte.

Zdroj: Starforce

Diskuze (33) Další článek: STALO SE - Záplava záplat

Témata článku: , , ,