Triumph! War 2099 – úkol je jasný: všechny zabít!

Myslíte si, že opravdu existují mimozemšťané, jinými slovy tedy další obyvatelé vesmíru? Nebo se jedná jen o fámu, která je podložena pouze výmysly několika lidí? Ať je tomu jak chce, mimozemšťané se již bezpochyby stali nedílnou součástí mnoha her. Vyjma stovek dalších pak také titulu Triumph! War 2099, který je dnešní plnou hrou.

Lidé jsou již od malička fascinování možností, že nejsme v tom celém a obrovském vesmíru tak docela sami. Vysloveno bylo mnoho hypotéz, mnohokrát jsme již mohli slyšet o tom, že mimozemšťané (jak se návštěvníkům z vesmíru říká) již naši planetu navštívili – existují desítky „očitých“ svědků, fotek a jiných materiálů. Jaká je pravda zůstává obyčejným lidem tajemstvím, ale právě fascinace z mimozemských stvoření je hlavním důvodem, proč se hry s „ufouny“ objevily i na obrazovkách našich počítačů. Mohli jsme je vidět již v desítkách her a tuto kategorie nyní rozšiřuje i titul Triumph! War 2099, o kterém si něco více povíme právě dnes.

  

Námět hry není rozhodně v ničem extra nový – opět dochází k souboji lidské rasy proti nezvaným návštěvníkům z vesmíru, opět jsou lidé těmi hodnými a opět budete v jejich kůži zachraňovat čest naší planety. Myslíte si, že uspějete? Nebude to lehké, protože titul Triumph! War 2099 opravdu jednoduchou hrou není, ale podle rčení „dobro vždy zvítězí“ lze usuzovat, že asi ano :-).

Vy sami se ocitáte v roli vojáka, ne však ledajakého, ale samotného vůdce vašeho oddílu. V každé z misí bude váš úkol na první pohled opravdu jednoduchý – zlikvidovat naprosto všechny nepřátele. Technologická převaha však nestojí na vaší straně a tak pozabíjet všechny mimozemské návštěvníky bude tak trochu tvrdým oříškem (takže pozor, abyste si nevylomili zoubek). Vaši nepřátelé jsou v zásadě hodně podobní dotěrným, slizkým a odporným broukům. Krom toho mají jedinečnou možnost líhnout se i při boji ze své matky a doplňovat svou armádu. Mezi jejich výhodu patří také účinné střelné zbraně a v neposlední řadě síla při boji na blízko – v tomto případě jsou vaši muži vždy bez šance.

  

Jako postava velitele armády však pochopitelně budete nejen sám bojovat, ale také rozdávat patřičné rozkazy, doporučuji proto patřičně prostudovat informace o hře, které najdete pod položkou Options v menu. Kromě boje a velení na vás leží i další tíha odpovědnosti – bez posil totiž nemáte šanci své nepřátele nikdy porazit a jedinou možností je tak neustálý přísun nových jednotek. Ten se provádí poměrně netradičním způsobem – musíte nejprve získat některou ze speciálních ikon, které se nachází na různých místech bojiště. Ikony jsou různého typu a také vám přivolají na pomoc různé typy jednotek. Pro bližší informace opět doporučuji navštívit menu hry a nebo prostě rovnou hrát – základy většinou po chvíli pochytíte sami.

Grafika hry je slušná (i když to mohlo být lepší), příliš se mi nelíbil pohled kamery, ale to je jen můj subjektivní názor. Zvuky trochu trhají uši, takže spíše doporučuji vypnout zvuk či reproduktory. Jinak oceňuji také možnost několika nastavení v menu hry a vždy obsáhlé úvodní briefingy. Takže hurá do boje!

Download hry (4,5MB) zde
Download hry (4,5MB) #2 zde

Váš názor Další článek: Stránky hry New World Order

Témata článku: , , , , ,