Trojitá recenze: Brawlout, Mothergunship a Hypergun v kostce

Jsou hry, které jsou tak malé a nevýrazné, že jim recenzi vůbec nevěnujeme. Je to pro nás spíše ztráta času, jelikož dopředu víme, že si recenzi těchto her moc lidí nepřečte. Tentokrát jsme udělali výjimku a rozhodli jsme se tři hry alespoň v rychlosti představit.

Samozřejmě, že bychom rádi napsali recenze o každé hře, která kdy vznikla, ale to zkrátka není možné. Bylo by to příliš pracné a naše práce by se navíc nevyplatila, jelikož by tyto recenze moc lidí nečetlo. Menší hry proto obvykle nerecenzujeme a zmíníme je maximálně v nějaké novince, případně jim dáme šanci v podobném souhrnu. 

Tentokrát nám bylo líto tyto hry zcela vynechat, ale problém se zbytečnou prací zde přetrvává. Rozhodli jsme se proto hry Brawlout, Mothergunship a Hypergun zrecenzovat, ale opravdu jen ve zkratce, a představit je tak širšímu publiku. 

Brawlout – horší Super Smash Bros.

Brawlout o sobě dal vědět asi hlavně proto, že je to klon Super Smash Bros., ale není exkluzivní na Nintendo Switch. Konečně si tedy ujeté bojové zápasy mohou užít uživatelé všech platforem. Místo Maria či Charizarda si však zahrajete za různé postavy z indie her, ať už mluvíme o hlavním hrdinovi z Guacamelee! nebo o Yooka-Laylee.

brawlout (1).pngbrawlout (3).pngbrawlout (4).pngbrawlout (5).pngbrawlout (7).pngbrawlout (8).pngbrawlout (9).png
Pokud máte možnost sehnat Super Smash Bros., Brawlout rozhodně vynechejte

Přítomnost indie postav určitě nevadí, i když jsou rozhodně méně výrazné než ty od Nintenda. Problém je, že hra je nedokonalým klonem. Bojový systém je dost svižný, ale bez komplexnějších mechanik a bez předmětů, což má Super Smash Bros. Tentokrát musíte nepřítele jen mlátit, nikdy se nestane, že byste ze země sebrali laserovou pušku apod. Jedinou specialitou je Rage mód, což je vlastně jen dočasné zvýšení síly a rychlosti.

 

Bojový systém je dost svižný, ale bez komplexnějších mechanik a bez předmětů

 

Postavy jsou navíc celkem nevyrovnané. Například Paco (žabák se čtyřmi rukami) si Rage mód nabíjí mnohem rychleji. Herních módů není mnoho a všechny jsou založeny jen čistě na boji. Další problém je, že když je hra rychlejší, je mnohem těžší se v ní orientovat a ve výsledku byl každý zápas s více než dvěma hráči utrpením.

Graficky nevypadá hra špatně a je docela zajímavé vidět některé hrdiny z původně pixelových her ve 3D. Celkově mě však hra příliš nezaujala, jelikož já jsem hrál Super Smash Bros. Pokud jste ho nehráli, možná si hru budete užívat, ale Brawlout zkrátka není ani zdaleka tak komplexní a zábavný.

Co baví

  • Svižná hratelnost
  • Multiplayer

Co vadí

  • Málo herních módů
  • Bojový styl není dostatečně komplexní
  • Pouze horší verze Super Smash Bros.
5/10
Hodnocení

Nejzábavnější je hra ve chvíli, kdy ji hrajete s dalšími skutečnými hráči na jedné platformě – potom se opravdu pořádně zasmějete. Mě osobně začala nudit už po jedné hodině hraní a jen jsem objevoval další menší neduhy a nepříjemnosti.

Váš názor Další článek: Za malý poměr hráček si může herní průmysl sám, říká Alžběta Trojanová

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,