Tvůrce Baldur's Gate III odmítá zapojení do bojů o exkluzivity

Epic Store nejspíš Larian Studios nezláká. Baldur's Gate III už je k dispozici na Steamu i GOG.

Epické pokračování milované RPG série Baldur's Gate nebude exkluzivní pro žádnou platformu. Její představení na streamu pro Google Stadia nemusí vzbuzovat strach z vynechání kterékoliv klasické platformy. Hra už je dokonce dostupná k objednávce na Steamu a GOG. Zatím naopak nemá svoji stránku na Epic Store, ale současný přístup k objednávkám prý nemá žádnou souvislost s distribuční strategií do budoucna.  Vzhledem ke zkušenostem Larian Studios s konzolovou verzí Divinity se navíc dá spekulovat i o tom, jestli se třeba o něco později nedočkají i hráči na herních mašinkách v obývacích pokojích.

Že nepůjde o žádnou exkluzivitu potvrdil ředitel vývojářského studia Swen Vincke. "Neexistuje žádné exkluzivní spojení s Google Stadia. Je pro nás důležité, aby hráči věděli, že do této války o exkluzivitu se nechceme zapojovat," prozradil Vincke.  "Věřím, že hra by se měla vždy přizpůsobit zařízení, ale ve finále by nemělo záležet na čem hrajete. A přesně to dělá Stadia. Proto má tato technologie naši důvěru," tvrdí o herní novince od Google.

Baldur's Gate se stalo jedním z nejvíce obdivovaných RPG značek se svými dvěma díly na přelomu tisíciletí. Vzít si na svá bedra jméno této série tak nemohl jenom tak někdo a my můžeme mít jenom radost z toho, že se nelehké úlohy chopili právě současní mistři žánru, Larian Studios. Konkrétní informace k vydání hry zatím nejsou známé a musíme si na ně ještě počkat. 

Diskuze (3) Další článek: Vaše loď ve Fallen Order poslouží jako hub pro cestování a spoustu aktivit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,